Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ярема А. Г. та ін. Науково-практичний коментар...doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
6.14 Mб
Скачать

Глава 52

щ о належить до основних фондів та закріплено за ним на праві оперативного управління (ч. 4 ст. 77 ГК [32]. Такі ж передумови в силу ч. 9 ст. 78 ГК необхідні для укладення договорів щодо розпорядження майном, що належить комунальним комерційним підприємствам на праві господарського відання, а некомерційним підприємствам — на праві оперативного управління.

  1. Договори про відчуження комунального майна, пропридбання в комунальну власність раніше приватизованогомайна можуть укладатися тільки на підставі рішень про це,які приймаються виключно на пленарних засіданняхсільських, селищних, міських рад (пункт ЗО ч. 1 ст. 25Закону "Про місцеве самоврядування в Україні" [87]).

  2. Загальне положення про міністерство, інший центральний орган державної влади [170] не встановлює правила про те, що управлінська діяльність здійснюється шляхом видання розпорядчих документів, тобто підписаннянаказів чи розпоряджень. Немає подібного правила й у законах "Про місцеві державні адміністрації" [99] і "Про місцеве самоврядування в Україні". Примірна інструкція з діловодства в міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади, Раді Міністрів Автономної Республіки Крим,місцевих органах виконавчої влади [211] встановлює, щоуправлінська діяльність установ здійснюється шляхом видання розпорядчих документів. Хоча цей нормативний акті названий Примірною інструкцією, з постанови, якою воназатверджена, випливає, що дотримання цієї Примірноїінструкції є обов'язковим. Погодження у вигляді відповідної відмітки і підпису на документі, який погоджується,передбачено лише у випадках, коли юридичне значенняпогодження не виходить за межі даного органу.

Таким чином, припис державного органу про укладення договору, припис, який визначає зміст цивільно-правових договорів, погодження чи дача згоди на укладення договору, коли це передбачено законодавством, передбачає видання розпорядчого акта. Проте, ця вимога дотримується далеко не завжди. Так, п. 3.1 Порядку погодження органами приватизації умов договору застави майна підприємства [345] встановлює, що рішення щодо погодження умов договору

Стаття627

застави майна підприємства приймається шляхом погодження договору застави відповідними посадовими особами після підготовки структурними підрозділами Фонду державного майна чи його регіонального відділення відповідних документів, у тому числі після подання позитивних висновків відділом з питань фінансово-економічного аналізу управління з питань державної корпоративної власності. Передбачається також повідомлення підприємства про відмову в погодженні договору застави, а не видання і направлення розпорядчого акта.

  1. Передумовою цивільно-правового договору може бутиінший договір. При цьому, якщо право одного із суб'єктівдоговору на його укладення, засноване на іншому договорі,останній (договір-передумова) істотно впливає на договір,що укладається на його підставі. Так, у випадках і межах,передбачених законом, земельна ділянка, що орендована длянесільськогосподарського використання, або її частина можепередаватися в суборенду. Укладення договору суборендипередбачає згоду орендодавця. Умови договору суборендине можуть виходити за межі договору оренди (ст. 8 Закону"Про оренду землі" [152]).

  2. Договір оптового ринку електричної енергії укладається суб'єктами підприємницької діяльності, пов'язаної з диспетчерським (оперативно-технологічним) управлінням об'єднаною енергетичною системою України, виробництвом електроенергії на електростанціях, передачею електроенергії магістральними і міждержавними електричними мережами, постачанням електроенергії місцевими (локальними) електричними мережами. Такий договір підлягає погодженню з центральними органами виконавчої влади, що здійснюють управління в електроенергетиці, Національною комісією регулювання електроенергетики України, Антимонопольним комітетом України (ст. 15 Закону "Про електроенергетику" [91]).Закон не встановлює правила про те, що таке погодженняповинне бути обов'язково попереднім. Тому, на наш погляд,воно може бути і наступним. Але до одержання всіх зазначених погоджень договір не може вважатися укладеним, а відповідно, зобов'язання — таким, що виникло, оскільки не сформувався юридичний склад-підстава такого зобов'язання.

654

655