Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ярема А. Г. та ін. Науково-практичний коментар...doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
6.14 Mб
Скачать

Глава 49

В ідповідно до п. 3.3 Порядку реалізації арештованого майна [312] при переданні арештованого майна повинен підписуватися акт передання, форма якого є Додатком до названого Порядку. Цим правилом слід керуватися у всіх випадках, а не лише тоді, коли підготовка і проведення аукціону регулюється цим Порядком (оскільки інші нормативно-правові акти, які регламентують відносини, що складаються при підготовці і проведенні аукціонів, це питання не вирішують).

15. Вказівка в п. 2 Положення на те, що реалізація заставленого майна провадиться державним виконавцем, не відповідає Закону "Про виконавче провадження" [100]. Закон "Про державну виконавчу службу" також не наділяє державних виконавців повноваженням самостійно організовувати і проводити аукціони (прилюдні торги). Відповідно до ст. 61 і 66 Закону "Про виконавче провадження" організація і проведення аукціонів (прилюдних торгів) здійснюються спеціалізованими організаціями.

16. Аукціони (прилюдні торги) по реалізації заставленого майна вправі проводити тільки спеціалізовані організації, що уклали на тендерній (конкурсній) основі договір з відповідною державною виконавчою службою (ст. 61 Закону "Про виконавче провадження"; п. 5.11 Інструкції про проведення виконавчих дій [323]).

17. Вказівка в п. 5.11 Інструкції про проведення виконавчих дій на державне підприємство "Укрспецюст" Міністерства юстиції як спеціалізовану організацію, звичайно ж, є не цілком коректною. В акті законодавства, що містить норми цивільного права, взагалі недопустимо вказувати на конкретну фізичну чи юридичну особу. Але п. 5.11 названої Інструкції не можна тлумачити і таким чином, що він виключає можливість здійснення діяльності по реалізації' заставленого майна через аукціони (прилюдні торги) іншими спеціалізованими організаціями.

18. Договором між спеціалізованою організацією і державною виконавчою службою визначається розмір комісійної винагороди, на яку спеціалізована організація одержує право у випадку реалізації заставленого майна. Не виключений і такий варіант, що сторони в договорі передба-

420

Стаття591

чать умову про погодження розміру комісійної винагороди в кожному окремому випадку передання майна на реалізацію даній спеціалізованій організації.

  1. У випадках реалізації з аукціонів (публічних торгів)майна державних підприємств і відкритих акціонерних товариств, створених у процесі корпоратизації, всі акції якихперебувають у державній власності (на майно підприємств,що знаходяться в комунальній власності це не поширюється), п. 2 Положення [213] передбачає проводити реалізаціюмайна органам приватизації. Відповідно до ч. 1 ст. 17 Закону "Про приватизацію невеликих державних підприємств(малу приватизацію)" [75] аукціони можуть проводитисяорганами приватизації або уповноваженими ними особами.Кабінет Міністрів при затвердженні Положення діяв навиконання доручення, даного йому п. 12.3.4 ч. 12.3 ст. 12Закону "Про оподаткування прибутку підприємств" [88].Тому він мав право встановити, що аукціони в названихвипадках проводять органи приватизації безпосередньо, івиключити можливість передання органами державної виконавчої служби майна спеціалізованій організації для йогореалізації.

  2. Для проведення аукціону (публічних торгів) органдержавної виконавчої служби подає заявку спеціалізованійорганізації та передає їй необхідні документи. П. 5 Положення встановлює, що інформація про аукціон повиннабути опублікована в місцевій пресі за 30 днів. У той жестрок організатор аукціону повинен повідомити заставодавця та заставодержателя про час і місце проведення аукціонуі про початкову вартість реалізації майна. Невиконанняорганізатором аукціону (спеціалізованою організацією) викладеного порядку інформування про аукціон, як і іншихправил проведення аукціонів, порушує відповідні права заставодержателя, заставодавця, а у відповідних випадках —права учасників аукціонів. Ці права повинні бути кваліфіковані як цивільні, а тому і захищатися вони повинні впорядку, встановленому для цивільних прав.

  3. П. 6 частини другої ст. 25 Закону "Про забезпеченнявимог кредиторів та реєстрацію обтяжень" [155] приписуєзазначати в рішенні суду про задоволення вимоги про звер-

421