Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ярема А. Г. та ін. Науково-практичний коментар...doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
6.14 Mб
Скачать

Глава 51

д янської доби і включили до цього проекту положення про те, що Кабінет Міністрів може затверджувати методики визначення розміру відшкодування збитків у сфері господарювання. Воно відображене у ч. 6 ст. 225 ГК. Ст. 15 Закону "Про захист прав покупців сільськогосподарських машин" [145] також передбачає затвердження Кабінетом Міністрів Методики обчислення вартості машино-дня та збитків від простою машин. Це доручення Кабінетом Міністрів виконане [254].

  1. Ще однією спробою спростити розрахунок збитків упроцесі правозастосування було встановлення можливостівизначення в договорі твердого розміру збитків, що підлягають стягненню за невиконання чи неналежне виконаннязобов'язань з поставки (п. 74 Положення про поставки продукції виробничо-технічного призначення [391]; п. 65 Положення про поставки товарів народного споживання [392]).Однак на практиці встановлення договорами твердого розміру збитків, заподіяних невиконанням чи неналежним виконанням зобов'язань з поставки, істотного поширення ненабуло. Проте в Господарському кодексі [32] (ч. 5 ст. 225)передбачається погодження сторонами заздалегідь (очевидно, в договорі) розміру збитків, що підлягають стягненню зборжника у випадках порушення зобов'язання у твердійсумі або у вигляді відсоткових ставок залежно від обсягуневиконання зобов'язання чи строків порушення зобов'язання сторонами. Щоб уникнути створення ситуації правової невизначеності автори не рекомендують узагалі використовувати таку правову конструкцію. Значно більш доцільним було б установити в договорі відповідні розміри неустойки, належно поєднуючи їх з обов'язком боржника відшкодовувати збитки, заподіяні невиконанням договірних зобов'язань.

  2. Ст. 27 Закону "Про електроенергетику" [91] передбачає можливість застосування цивільно-правової відповідальності за правопорушення в сфері електроенергетики. З урахуванням цього п. 53 Правил користування електричноюенергією для населення [230] передбачає розрахунковий порядок визначення розміру збитків, заподіяних електропос-тачальнику порушенням правил користування електроенер-

Стаття623

тією, в тому числі неконтрольованим споживанням (розкраданням) енергії. Розрахунок збитків провадиться за добовою величиною розрахункового споживання електроенергії та кількістю днів після останнього контрольного зняття представником електропостачальника показників приладу обліку електроенергії відповідно до Методики обчислення розміру відшкодування збитків, заподіяних енергопостачальнику внаслідок порушення споживачем Правил користування електричною енергією для населення.

Розрахунковий порядок визначення розміру збитків у цьому випадку встановлений через неможливість точного визначення кількості незаконно спожитої електроенергії. Він встановлений підзаконним актом, але це не суперечить Конституції, оскільки відповідно до п. 22 частини першої ст. 92 Конституції виключно законами встановлюються лише засади цивільно-правової відповідальності. Встановлення ж порядку розрахунку збитків до визначення засад цивільно-правової відповідальності не відноситься. Оскільки чинні норми матеріального права прямо не покладають на кредитора обов'язку доказування розміру збитків, розрахунковий порядок визначення величини збитків є допустимим. Але ж ч. 2 ст. 623 ЦК прямо покладає на кредитора обов'язок доказувати розмір збитків. Отже зазначені правила підза-конних актів прийшли з новим Цивільним кодексом в суперечність. Найбільш доцільним було б встановлення спеціального правила щодо цього у Законі "Про електроенергетику". Тоді розрахунковий порядок визначення величини збитків, заподіяних неконтрольованим споживанням електроенергії, одержав би законну підставу і зберіг би юридичну чинність. Загального положення ст. 27 названого Закону про цивільно-правову відповідальність за порушення в сфері електроенергетики явно недостатньо для юридичної бездоганності розрахункового порядку визначення розміру збитків порушенням правил користування електроенергією, який (порядок) встановлено підзаконним актом.

8. Обчислення розміру збитків, заподіяних навколишньому природному середовищу, також провадиться на підставі належно затверджених правил розрахунку, в основу яких покладені фіксовані встановлені нормативно розм-

564

565