Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ярема А. Г. та ін. Науково-практичний коментар...doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
6.14 Mб
Скачать

Глава 49

ш ується в такий спосіб. Абзац другий п. 12.3.4 ч. 12.3 ст. 12 Закону "Про оподаткування прибутку підприємств" [88] не має цивільно-правового змісту, а ст. 25-33 Закону "Про | забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень" [155] не поширюються на податкові правовідносини. Отже, реалізація заставленого рухомого майна в правових формах, що не передбачають проведення аукціону, можлива, оскільки це передбачено Законом "Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень", але це не виключає негативних наслідків для заставодавця, що передбачені на такий випадок абзацем другим п. 12.3.4 ч. 12.3 ст. 12 Закону "Про оподаткування прибутку підприємств".

  1. Виконавчі листи, що видаються неспеціалізованимисудами загальної юрисдикції на виконання рішень у справах за позовами про звернення стягнення на заставленемайно, накази господарських судів, що видаються господарськими судами на виконання рішень у таких же справах, підлягають виконанню відповідно до Закону "Про виконавче провадження" [100] (ст. З названого Закону). Томувинятки з правила про реалізацію заставленого майна з аукціонів можуть встановлюватися також цим Законом.

  2. Частина перша ст. 61, частина шоста ст. 62 Закону"Про виконавче провадження" повторюють і конкретизують правила ст. 591 ЦК і ст. 21 Закону "Про заставу" [51]про реалізацію заставленого та іншого арештованого майназ публічних торгів (аукціонів), але тільки щодо нерухомогомайна. Водночас щодо іншого (рухомого) майна частинатретя ст. 61 Закону "Про виконавче провадження" допускає, що його реалізація здійснюється спеціалізованою організацією на комісійних засадах. Це слід тлумачити як виключення із загального правила ст. 591 ЦК і ст. 21 Закону"Про заставу" про реалізацію заставленого майна, на якезвернене стягнення, з публічних торгів (аукціонів).

  3. Реалізація заставленого майна, за винятком нерухомого, на комісійних засадах повинна здійснюватися спеціалізованими організаціями. Однак практика не пішла шляхом виконання вимоги про реалізацію такого майна спеціалізованими організаціями. Тому й до цього часу діє п. 10Порядку реалізації арештованого майна [312], в якому під

416

Стаття591

реалізацією майна на комісійних та інших договірних засадах розуміється реалізація майна державним виконавцем відповідно до Правил комісійної торгівлі непродовольчими товарами [262]. У силу п. 1.3 названого Порядку ("продовольчі товари реалізуються державним виконавцем шляхом продажу на комісійних та інших договірних засадах через торгові організації негайно") продовольчі товари підлягають реалізації в такий спосіб з додержанням Правил продажу продовольчих товарів.

417

7. У процесі реалізації заставленого майна виникають публічно-правові (виконавчі) правовідносини і приватноправові відносини, пов'язані з укладенням договорів у процесі реалізації заставленого майна. Ті й інші правовідносини необхідно розмежовувати. Таке розмежування необхідне для правильного визначення правових норм, що підлягають застосуванню у відповідних випадках. У принципі, належить виходити з того, що відносини між відділом державної виконавчої служби і судом, між відділом державної виконавчої служби і стягувачем (заставодержателем), між відділом державної виконавчої служби і боржником (заставодавцем) носять публічно-правовий характер. Деякі відносини між органами державної виконавчої служби (державними виконавцями) та організацією, якій майно, що є предметом застави, передається на реалізацію, є публічно-правовими, а інші з них носять цивільно-правовий характер і навіть передбачають укладення договору. Відносини між організацією, що здійснює реалізацію майна, яке є предметом застави, у тому числі і з аукціонів (публічних торгів), і покупцями цього майна слід визнати цивільно-правовими. S. Саме різнорідність відносин, що виникають у процесі реалізації заставленого майна обумовила видання значної кількості нормативно-правових актів. Одні з них поширюються переважно на публічно-правові (процесуальні) відносини (Закон "Про виконавче провадження"; Інструкція про проведення виконавчих дій [323]). Інші — переважно на приватно-правові відносини: Положення про порядок проведення аукціонів (публічних торгів) з реалізації заставленого майна [213] (далі Положення); Порядок реалізації арештованого майна (далі — Порядок).