Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ярема А. Г. та ін. Науково-практичний коментар...doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
6.14 Mб
Скачать

Глава 49

внесення всіх інших лізингових платежів з моменту підписання акта переходу права власності. За відсутності доказів переходу права власності на сільськогосподарську техніку арбітражний суд дійшов висновку про те, що заставодавець не є власником предмета застави, а тому договір застави був визнаний недійсним. Вищий арбітражний суд залишив у силі рішення арбітражного суду (п. 5 Оглядового листа "Про практику вирішення окремих спорів, пов'язаних із забезпеченням виконання зобов'язань" [387]).

У ст. 11 Закону "Про заставу" [51] підкреслюється, що заставодавцем може бути тільки власник, який має право відчужувати заставлене майно на підставах, передбачених законодавством. Випадки обмеження прав власників на відчуження майна непоодинокі. Вони встановлені, зокрема, ст. 11 Закону "Про заставу", ч. 8 ст. 27 Закону "Про приватизацію державного майна" [85]. Обмеження на відчуження майна, які випливають із правила про те, що набуття права власності на певні види майна провадиться з додержанням спеціального порядку, не може перешкоджати укладенню договору застави цього майна.

  1. Заставодавцем може бути особа, якій власник передав майно і право застави на нього. При укладенні договору застави на підставі довіреності представник діє відімені довірителя. Отже, стороною договору застави (заставодавцем) є в такому випадку не представник, що дієна підставі довіреності, а довіритель, від імені якого дієпредставник. При переданні власником права застави іншійособі, ця остання набуває права від власного імені укладати договір застави майна, переданого їй власником уволодіння.

  2. Заставодавцями можуть бути юридичні особи, в томучислі приватні підприємства, підприємства, засновані наколективній власності, інші юридичні особи, в тому числінеприбуткові (за встановленими винятками).

Державні комерційні підприємства вправі передавати в заставу тільки те майно, яке не належить до основних фондів. Решту майна такі підприємства вправі передавати в заставу лише за попередньою згодою органу, до сфери управління якого це підприємство входить (ч. 2 ст. 75 ГК [32]). В силу

Статгя583

ч. 9 ст. 78 ЦК це правило поширюється на комунальні комерційні підприємства.

Казенні підприємства відповідно до ч. 4 ст. 77 ГК мають право передавати в заставу тільки майно, що не належить до основних фондів. Основними фондами казенне підприємство вправі розпоряджатися тільки за попередньою згодою органу,-до сфери управління якого це підприємство входить. Це правило поширюється і на заставу. За таких же умов відповідно до ч. 9 ст. 78 ЦК може бути передане в заставу майно, що належить комунальному некомерційно-му підприємству. Але в силу п. 2 розділу IX "Прикінцеві та перехідні положення" Закону "Про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень" [155] переважно перед викладеними правилами застосовуються положення цього Закону, відповідно до яких обтяження, в тому числі і застава, рухомого майна, що належить суб'єкту (боржнику, заставодавцю) на праві оперативного управління не допускається. Отже, казенні підприємства мають право передавати в заставу, за наявності згоди відповідного державного органу, лише нерухоме майно.

Стосовно нерухомого майна частина перша ст. 5 Закону "Про іпотеку" [146] також допускає передання його в іпотеку тільки за умови, що воно належить іпотекодавцю на праві власності або господарського відання. Тому казенні підприємства (навість за наявності згоди відповідного державного органу) не мають права передавати в іпотеку нерухоме майно, що належить їм на праві оперативного управління.

Положення, що викладеш стосовно казенних підприємств, в силу ч. 9 ст. 78 ГК поширюються і на комунальні неко-мерційні підприємства. Вони поширюються і на бюджетні установи, оскільки їм належить речове право, що називається правом оперативного управління.

Не виключається передання в заставу нерухомого і рухомого майна, що належить зазначеним вище юридичним особам на праві оперативного управління, безпосередньо власником — державою, Автономною Республікою Крим, територіальними громадами, якщо закон і установчі документи відповідної юридичної особи не виключають вилучення майна у юридичної особи.

' Qru.ua т 7