Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Орлюк О.П. Фінансове право України.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
09.08.2019
Размер:
5.04 Mб
Скачать

Глава 23. Ринки фінансових послуг як предмет ...

627

ва група. Крім того, банки можуть бути учасниками промисло­во-фінансових груп за дотримання вимог антимонопольного за­конодавства України.

Однією з умов створення банківського об'єднання є одер­жання попередньої згоди НБУ. Державну реєстрацію об'єднан­ня проводить центральний банк шляхом внесення відповідного запису до Державного реєстру банків. За банком залишається право самостійно обирати об'єднання, до складу якого він гото­вий (або за певних умов змушений) увійти, оскільки законодав­ство обмежує участь у таких правових утвореннях: банк може входити лише до одного банківського об'єднання. З огляду на принцип добровільності у створенні банківського об'єднання так само розв'язують питання виходу з об'єднання.

§ 4. Правові засади організації банківського нагляду та застосування юридичної відповідальності за порушення банківського законодавства

Окреме місце в забезпеченні стабільного функціонування банківської системи загалом посідає банківський нагляд. Він має базуватися на нормах спеціального банківського законодавства, пристосованого до ринкових умов. Центральний банк завжди є провідником монетарної політики, і саме ця його функція насам­перед потребує сильної та пристосованої до ринкових умов бан­ківської системи. Отже, завдання банківського нагляду тісно пов'язані із завданнями і функціями центрального банку як ор­гану, що визначає та провадить грошово-кредитну політику в державі. Також банківський нагляд забезпечує дотримання стан­дартів та нормативів суб'єктами, контрольованими банківськи­ми законами й положеннями.

Банківський нагляд система контролю й активних упо­рядкованих дій НБУ, спрямованих на забезпечення дотри­мання банками та іншими особами, щодо яких НБУ здійснює наглядову діяльність, законодавства України і встановле­них нормативів із метою забезпечення стабільності банків­ської системи та захисту інтересів вкладників і кредиторів банку.

Банківський нагляд — сфера, яку слід розглядати як об'єкт державного управління, а діяльність кредитно-фінансових уста­нов — сфера суспільного життя, в якій управлінська діяльність

Необхідна, бажана й доцільна. Цілковита відсутність банківсько­го нагляду означала б створення потенційних умов для фінансо-ішх правопорушень і зловживань, можливість банкрутства бан­ку, збитки для вкладників (а не засновників), втрату довіри до банківської сфери, а отже, й різке зменшення надходження віль­них коштів у банківський обіг, послаблення вітчизняного ринку позичкових капіталів, зменшення вкладання коштів у виробниц­тво, втрату зацікавленості інвестором, послаблення національ­ної валюти тощо1.

Однією з основних функцій центробанку є спрямування бан-ківського нагляду на підтримку надійності й ефективності окре-м и х банків, щоб забезпечити стабільність і нормальне функціо-иунання всієї системи. Служби банківського нагляду виконують наглядові функції, спрямовані на оцінку й стримування числен­них ризиків при здійсненні комерційними байками банківських операцій для недопущення їх збитковості, неліквідності й банк­рутства. Діяльність органів нагляду базується па національному законодавстві та міжнародних стандартах у цій сфері.

До міжнародних стандартів у сфері провадження банків­ського нагляду належать Ключові принципи ефективного багі-ківського нагляду, опубліковані у серпні 1987 і). Базельським комітетом з банківського нагляду. Вони стали основним джере­лом рекомендацій для розробки національних банківських зако­нодавств країн, що формували національні банківські системи або реформували їх, виходячи зі світових стандартів організації банківської справи.

Із метою підвищення ефективності банківського нагляду і наближення його до вимог світових стандартів у жовтні 2000 р. Правління НБУ прийняло постанову про реорганізацію банків­ського нагляду. Вона передбачила встановлення перехідного пе­ріоду з 2001 до 2005 р. для підготовки виведення банківського нагляду з-під контролю НБУ і створення самостійного нагля­дового державного органу2.

Спеціальним органом у системі НБУ, який має забезпечува­ти всебічний і постійний банківський нагляд, нині є Дирекція з

' Орлюк О. П. Банківське право: нанч.посібник / О. II. Орлюк. — К. : Юрінком Тнтер, 2006. - С. 152.

2 Раевський К. Є. Банківське регулювання та нагляд / К. Є. Раєвський. -К.: Ун-т «КРОК», 2004. - С. 41-42.

40*