Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Орлюк О.П. Фінансове право України.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
09.08.2019
Размер:
5.04 Mб
Скачать

378 Модуль 3. Правове регулювання публічних доходів та видатків

§ 2. Податкова система України

За своєю природою податкова система є результатом еволю­ції податкових відносин і детермінується багатьма специфічни­ми факторами. її існування стало можливим на певному етапі, якого досягли суспільні правовідносини у сфері оподаткування. Ця категорія є своєрідною детермінантною оболонкою, формою для дії податкових механізмів у державі. Разом із тим вплив по­даткової системи та її елементів є обопільним.

Податкова система в кожній країні — одна з основ економіч­ної системи. Вона, з одного боку, забезпечує фінансову базу дер­жави, а з іншого — є головним знаряддям реалізації її економіч­ної доктрини. Податки — це об'єктивне суспільне явище, тому при побудові податкової системи слід виходити з реалій соціаль­но-економічного стану країни, а не керуватися побажаннями, хоч і найкращими, але нездійсненними. Саме тому формування чіткої податкової системи — одна з головних умов ефективного функціонування економіки і фінансів, оскільки через податки реалізується найтісніший зв'язок між державою і юридичними та фізичними особами щодо формування, розподілу й викорис­тання їх доходів. Демонстрацією цього факту є функціонування вітчизняної податкової системи, яке за часів незалежності Украї-п и було пов'язане з багатьма проблемами і суперечностями.

Окремі елементи утворюють податкову систему лише тоді, коли між ними формуються зв'язки сумісності, взаємоузгодже-иості, відповідності. Системотвірними чинниками при побудові податкової системи є саме принципи оподаткування. Форму­вання податкової системи відповідно до них потребує вмілого комбінування податків із різним ступенем еластичності, з різ­ною властивістю щодо можливостей їх перекладання, а також вимагає реалізації принципів економічної ефективності та спра­ведливості. У такий спосіб забезпечується така властивість по­даткової системи, як її побудова на засадах взаємодоповнення. Реалізація податковою системою певної сукупності загальних та особливих принципів оподаткування надає їй неповторності.

Вдало побудована податкова система дозволяє виявити всі свої позитивні риси через податкову політику, що її провадить держава. І навпаки, завдяки непрофесійній податковій політиці можна втратити багато переваг податкової системи.

Глава 12. Правові засади організаціїподатковоїсистеми україни 379

Податкова політика це діяльність держави у сфері игтл-иоилеипя і стягнення податків. Головними її критеріями є еконо­мічна ефективність і соціальна справедливість. З одного боку, податки мають забезпечити сталу фінансову базу держави, з ін­шого — залишити достатньо коштів підприємствам і громадя­нам для збереження максимальної зацікавленості в результатах діяльності. Уся історія податкової політики зводиться до пошу­ків ідеалів оптимального оподаткування. Сутність, структура і роль податкової системи визначає податкова політика, що є ви­ключним правом держави, яка провадить її в країні самостійно, виходячи із завдань соціально-економічного розвитку. Через по­датки, пільги і фінансові санкції, а також обов'язки й відпові­дальність, які є невід'ємною частиною податкової системи, дер­жава висуває єдині вимоги до ефективного ведення господарства у країні.

Податкова політика — це насамперед формування і застосу­вання затверджених на законодавчому рівні економічних інстру­ментів і відповідних рішені., покликаних сприяти зростанню надходження платежів до бюджету, а також врахування змін чинної податкової системи, визначення механізму обчислення, сплати і зарахування платежів до бюджетів1. Потрібен систем­ний підхід до податкової політики, який би дав змогу створити податкову систему, що була б не суто фіскальною складовою, а могла функціонально коригувати економічну систему й реально стимулювати виробничу діяльність суб'єктів оподаткування2.

Нині відомо кілька схем оподаткування, серед яких слід на­звати три основні. Перша з них передбачає поосібне оподаткуван­ня, тобто стягнення податків з особи як такої залежно від її при­бутку або інших характеристик. Друга схема передбачає стягнення податків із використовуваних загальних або неподільних ресур­сів. Третя, найпоширеніша в світі і чинна в Україні, орієнтована на оподаткування результатів комерційної діяльності фізичних та юридичних осіб, а також, частково, їхньої власності.

Водночас сучасна податкова політика спрямована на уніфі­кацію засад розбудови податкових систем окремих держав. Особ-

' Бодюк А. В. Податкова політика: шляхи її реалізації / Л. В. Ьордюк // Фінанси України. - 2002. - № 2. - С. 82-86.

2 Карамзін Ю. А. Вплив податкової полі гики па податкову систему дер­жави /Ю. Л. Карамзін, В. А. Ткачеико//Фінанси України. 2001. №7. С. 101-103.