Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Орлюк О.П. Фінансове право України.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
09.08.2019
Размер:
5.04 Mб
Скачать

586 Модуль 3. Правове регулювання публічних доходів та видатків

ни, дає власникові право на отримання грошового доходу та погашається відповідно до умов розміщення казначейських зо­бов'язань України.

Порядок випуску й обігу казначейських зобов'язань регу­лює ЗУ «Про цінні папери та фондовий ринок» від 23.02.2006 р. № 3480-ІУ. Емітентом казначейських зобов'язань України є держава в особі Міністерства фінансів України за дорученням Кабінету Міністрів України.

Казначейські зобов'язання за видами можуть бути іменними або на пред'явника.

їх розміщують у документарній або бездокументарній фор­мі. У разі розміщення казначейських зобов'язань у документар­ній формі видають сертифікат. У ньому зазначають вид цінного паперу, найменування і місцезнаходження емітента, суму плате­жу, дату виплати грошового доходу, дату погашення, місце пога­шення, дату і місце видачі казначейського зобов'язання, серію та номер сертифіката, підпис керівника емітента або іншої упов­новаженої особи, засвідчений печаткою емітента. У сертифіка­ті іменного казначейського зобов'язання також зазначають ім'я власника.

За терміном обігу казначейські зобов'язання можуть бути: довгострокові — понад п'ять років; середньострокові — від одно­го до п'яти років; короткострокові — до року.

Погашення та сплату доходу за казначейськими зобов'язан­нями гарантовано доходами Державного бюджету України. Рі­шення про розміщення казначейських зобов'язань ухвалюють згідно з Бюджетним кодексом України. У рішенні передбачають умови розміщення й погашення казначейських зобов'язань, а та­кож особливості реалізації прав за ними.

Особливості депозитарної діяльності з казначейськими зобо­в'язанням и визначає Державна комісія з цінних паперів та фон­дового ринку разом із НБУ.

§ 3. Нормативно-правове забезпечення відносин у галузі державного боргу

Цілями державного боргу вважають досягнення ліквідності скарбниці; підтримання балансу між витратами й стабільністю; розвиток та забезпечення ефективного функціонування внутріш­нього фінансового ринку. У державах із внутрішнім кредитним

587

Глава 22. ПРАВОВІДНОСИНИ У СФЕРІ ПУБЛІЧНОГО КРЕДИТУ...

ринком, де уряд є головним позичальником, гарантування чіт і юс ТІ та прозорості торговельних правил і правил кредитування основне завдання для заохочення інвесторів і позичальників ко­ристуватися цим ринком1. Цілі державного боргу зумовлюють стратегії боргової політики держави, безпосередньо з цілями по­в'язані.

Інститут державного боргу охоплює правовідносини у сфері: побудови стратегії бюджетних запозичень та визначення борго­вої політики держави; формування боргу і здійснення державних бюджетних запозичень; узяття державою у належній правовій формі відповідних боргових зобов'язань; використання коштів, залучених у формі бюджетних запозичень; надання держав­них гарантій; випуску й обігу державних цінних паперів (казна­чейських векселів, державних облігацій тощо); управління дер­жавним боргом; погашення державного боргу; обслуговування державного боргу; здійснення розрахунків за борговими зобов'я­заннями уряду (відповідно до наданих гарантій, боргових цін­них паперів і т. ін.); ведення реєстру державного боргу; реструк­туризація державного боргу; правопаступіпщтва; забезпечення боргових зобов'язань держави та гарантій дотримання прав креди­торів, учасників ринку та інших суб'єктів власників боргових зобов'язань держави; фінансового контролю, обліку й звітності у сфері формування, обслуговування, управління та погашення державного боргу; інших відносин, що виникають із приводу здійснення операцій за борговими, активними угодами, з вико­нання гарантійних зобов'язань та інших боргових операцій.

Управління державним боргом сприяє реалізації правової боргової політики держави загалом, хоча ця політика не зводить­ся лише до управління державним боргом. Як ширша категорія, вона охоплює також правотворчу, правозастосовну, правоінтер-претаційну діяльність відповідних органів державної влади у за­значеній сфері. Однак саме управлінню державним боргом на­лежить домінантна роль у провадженні ефективної державної боргової політики.2

1 Заверуха 1. Б. Державний борг/ І. Б. Заиеруха // Фінаїїсока енцикло­ педія. — С. 111.

2 Покачалова Е. В. Глобализациопньн' пронесем п і їх плі і* є на іоеудар-

ственнуго долговуюправовуюполитику Россни // \і. II Покачалова/ Актуаль­ніше проблеми финансового права Республики 1>сларусі>, России, Украиньї / под ред. Д. В. Виниицкого. - СІІб.: ИД СИГУ, 2006. С. 339.