Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Орлюк О.П. Фінансове право України.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
09.08.2019
Размер:
5.04 Mб
Скачать

590 Модуль 3. Правове регулювання публічних доходів та видатків

го бюджету України в частині фінансування бюджету за рахунок державних запозичень, забезпечення взаємодії з НБУ.

Міністерство фінансів України розробляє за дорученням Ка­бінету Міністрів України програми державних запозичень, бере участь в організації роботи, пов'язаної із залученням фінансо­вих ресурсів в економіку України відповідно до законодавства; здійснює у межах своїх повноважень операції з державним бор­гом із метою погашення й обслуговування державних боргових зобов'язань; в установленому порядку випускає облігації внутріш­ньої та зовнішньої державної позики, казначейські зобов'язання й інші державні цінні папери, передбачені законодавством, ви­значає обсяг їх емісії за терміном погашення у межах загального обсягу емісії; співпрацює у рамках своїх повноважень з міжнарод­ними фінансовими організаціями, укладає з ними за доручен­ням Президента України або Кабінету Міністрів України міжна­родні договори про отримання позик і надання гарантій, укладає інші договори у межах спільних із міжнародними фінансовими організаціями проектів.

Зокрема, відповідно до ЗУ «Про Державний бюджет Украї­ни на 2009 рік» на Мінфін покладено повноваження здійснити переоформлення залишку заборгованості Кабінету Міністрів України перед НБУ, визначеної ч. 1 ст. 1 ЗУ «Про реструктури­зацію боргових зобов'язань Кабінету Міністрів України перед Національним банком України», шляхом випуску та передачі НБУ облігацій внутрішньої державної позики (ст. 4).

Окрім того, згідно зі ст. 17 зазначеного Закону, з метою за­ощадження бюджетних коштів Мінфіну надано право здійсню­вати правочини з державним боргом України, зокрема обмін, випуск та викуп державних боргових зобов'язань, при дотриман­ні граничного розміру державного боргу України на кінець року.

Національний банк України виконує обов'язки генерально­го агента з обслуговування випуску й погашення державних об­лігацій, забезпечує організаційну сторону функціонування рин­ку державних цінних паперів, у тому числі проводить аукціони, погашення, підготовку необхідних документів та іп. Він бере ак­тивну участь у роботі ринку як дилер. І Ці функція дає йому змо­гу, по-перше, проводити операції купівлі-продажу облігацій від свого імені і за свій рахунок з мстою провадження грошово-кре­дитної політики і, по-друге, концентрувати попит і пропозицію інвесторів по всій Україні через свої територіальні установи.

591 Глш 22. Правовідносини у сфері публічного кредиту...

Згідно зі ст. 29 ЗУ «Про Національний банк України», цептробанк здійснює операції на відкритому ринку, що є одним :і Інструментів грошово-кредитної політики. Операціями від­критого ринку НБУ є купівля-продаж казначейських зобов'я­зань, а також інших цінних паперів (окрім тих, що підтверджу­ють корпоративні права) та боргових зобов'язань, визначених Правлінням Національного банку1.

Національний банк виконує також операції з обслуговуван­ня державного боргу, пов'язані з розміщенням державних цін­них паперів, їх погашенням і виплатою доходу за ними. Закон України «Про цінні папери і фондовий ринок» у п. 9 ст. 10 уточ­нює, що йдеться про операції, пов'язані з розміщенням облігацій внутрішніх державних позик та цільових облігацій внутрішніх державних позик України. Крім того, НБУ провадить депозитар­ну діяльність щодо цих цінних паперів.

Головне управління Державного казначейства відповідно до завдань, покладених па нього, здійснює разом із Національ­ним банком і Мінфіном управління державним внутрішнім і зов­нішнім боргами та проводить їх обслуговування відповідно до чинного законодавства.

Окреме місце у формуванні й обслуговуванні державного боргу посідають відносини, пов'язані із наданням гарантій. Від­носини з приводу державного гарантування зобов'язань третіх осіб повинні мати чітке правове регулювання і відповідати прин­ципам, які мають бути закріплені на законодавчому рівні й не можуть порушуватися за будь-яких обставин. До таких принци­пів належать законність, звітність, прозорість, відповідальність усіх суб'єктів правовідносин у сфері умовного державного кре­диту; законодавче закріплення основних вимог і принципів на­дання гарантій місцевими органами (муніципальні гарантії)2.

Бюджетний кодекс України регламентує порядок надання гарантій щодо виконання боргових зобов'язань. Зокрема, згідно зі ст. 17 Бюджетного кодексу, Кабмін в особі Міністра фінансів України, Рада міністрів Автономної Республіки Крим в особі Мі­ністра фінансів Автономної Республіки Крим та міські ради в

1 ЗУ «Про Національний банк України» під 20.05.1999 р. № 679-Х1У // Відомості Верховної Ради України. 1999. № 29. Ст. 238 (:іі змінами).

2 Заверуха І. Б. Проблеми правового регудюнапня бортних зобов'язань, гарантованих урядом України / І. Б. Заверуха // 1 Іауконий вісник Чернівець­ кого університету. — 2002. — Вин. 1.54. С. 97.