Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MV_TA_ZOVNIShNYa_POLITIjKA.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
08.05.2019
Размер:
3.09 Mб
Скачать

Тема 6 Діяльність оон в умовах «холодної війни»

шлях до інших форм і методів підтримання миру. В перші післявоєнні роки ще не фігурував термін «.операції з під­тримання миру». Вживалися такі назви, як «легіон ООН», «польові кадри ООН» та ін. Термін «підтримання миру» вперше ввійшов у міжнародний лексикон у 1956 p., коли у зв'язку з конфліктом Англії, Франції та Ізраїлю з Єгип­том Перша надзвичайна спецсесія Генеральної Асамблеї ухвалила резолюцію про створення Надзвичайних Зброй­них сил ООН, які діяли в зоні Суецького каналу понад 10 років.

Назва «операції ООН з підтримання миру» остаточно усталилася в 1965 p., коли Генеральна Асамблея створила Спецкомітет з операцій з підтримання миру. Особливість таких операцій полягає в тому, що військові контингенти використовуються не як бойова сила, а як механізм для припинення ворожнечі і як буфер між конфліктуючими силами.

У формуванні операцій ООН як методу врегулювання міжнародних конфліктів важливу роль відіграв досвід Над­звичайних сил ООН у зоні Суецького каналу. Особливість цієї операції полягала в тому, що вона була розпочата не; рішенням Ради Безпеки, а Генеральною Асамблеєю. Справа в тому, що учасниками конфлікту були два пос­тійні члени Ради Безпеки — Англія і Франція, які мали право «вето». Склалася кризова ситуація. У зв'язку з цим Рада Безпеки ухвалила резолюцію про скликання над­звичайної спеціальної сесії Генеральної Асамблеї на ос-' нові резолюції 1950 р. «Єдність на користь миру». Ця резолюція, прийнята Генеральною Асамблеєю у зв'язку 3f війною в Кореї, передбачала, що коли в умовах порушен­ня миру або акту агресії Рада Безпеки неспроможна діяти через відсутність єдності серед її постійних членів, Гене­ральна Асамблея може вдатися до необхідних кроків аж до рекомендації використання збройних сил з метою під­тримання або відновлення міжнародного миру й безпеки.*

Сутність конфлікту полягала в тому, що в липні 1956рї1 Єгипет оголосив про націоналізацію Суецького каналу/1 що зачіпало інтереси Англії та Франції. В цій загостреній J ситуації 29 жовтня ізраїльські війська вдерлися на те-І риторію Єгипту, просуваючись до каналу. Розвиток подій! призвів до воєнного втручання також Англії та Франції. -

116

Шукаючи союзників у боротьбі проти англо-франко-ізраїпьської агресії, президент Єгипту Гамаль Абдель Насер звернувся до міжнародного співтовариства із закликом про допомогу, і радянське керівництво з розумінням по­ставилося до можливості направлення добровольців. Виникла надзвичайно небезпечна ситуація, оскільки в міжнарод­ний конфлікт були втягнуті великі держави.

В цих умовах 1 листопада 1956 р. розпочалася перша надзвичайна сесія Генеральної Асамблеї, присвячена су-ецькій кризі. Вона закликала негайно припинити вогонь, вивести війська і вжити невідкладних заходів для від­новлення судноплавства на каналі.

Англія і Франція заявили, що вони погодяться на ви­конання резолюції тільки в разі введення в зону військ ООН. 4 листопада Генеральна Асамблея ухвалила резо­люцію, що пропонувала створення Надзвичайних Сил ООН. Резолюція була прийнята 57 голосами. 19 пред­ставників держав утрималися, зокрема представники со­ціалістичних країн, які вважали, що проти агресорів тре­ба було вжити жорсткіших заходів.

У цій операції брали участь контингенти 10 країн (Ка­нада, Швеція, Фінляндія, Данія, Індія та ін.). Надзви­чайні Сили ООН налічували до 6 тис. чоловік. Керував операцією Генеральний секретар, якому допомагала група військових — представників країн-учасниць. Військове керівництво здійснював Командувач Сил, призначений Генеральною Асамблеєю за рекомендацією Генерального секретаря Дага Хаммаршельда. Командувач діяв під ке­рівництвом Генерального секретаря. Національні підроз­діли підпорядковувались національним командирам, а вони — Командувачу Силами ООН. Солдати й офіцери національних підрозділів носили свою національну фор­му. Своєрідною емблемою ООН стали запропоновані Да-гом Хаммаршельдом блакитні каски й берети.

Сили ООН контролювали кордони між Ізраїлем і Єгиптом у районі Таза та Сінайського півострова. Функції Сил ООН полягали в тому, щоб вести спостереження за Дотриманням лінії перемир'я, виведенням військ, під­тримкою порядку та стабільності в смузі Газа. Після відведення іноземних військ від зони Суецького каналу й відновлення єгипетського контролю над каналом між-

117

РОЗДІЛ І СТАНОВЛЕННЯ БІПОЛЯРНОЇ СТРУКТУРИ МІЖНАРОД­НИХ ВІДНОСИН. РОЗГОРТАННЯ «ХОЛОДНОЇ ВІЙНИ»

народні Сили ООН продовжували перебувати на єгипет­ській території з метою роз'єднання конфліктуючих сто-t

рін.

У ході операції додержувалися принципи, які стан рили правові засади майбутніх операцій ООН. Осново» проведення операції була згода Єгипту на розташуваі~ іноземних військ на його території. Було застережено, війська ООН не є окупаційними за своїми цілями та] характером і покликані не воювати, а підтримувати мир.1 Збройна сила могла бути використана лише з метою са-| мооборони.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]