Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
4.61 Mб
Скачать

Стаття 11 в'їзд і проживання

Відповідно до чинного законодавства, правил і міжнародних зобов'язань кожна Сторона полегшує технічному і творчому персоналу інших Сторін, які

213

КНИГА 1. Нормативні акти І документи. Європейська інтеграція України

беруть участь у спільному виробництві, в'їзд і проживання, а також одержання дозволів на роботу на своїй території. Аналогічним способом кожна сторона до­зволяє тимчасове ввезення і наступне вивезення обладнання, необхідного для виробництва і прокату кінематографічних творів, що підпадають під дію цієї Конвенції.

Стаття 12 Згадування країн, що беруть участь у спільному виробництві

  1. Країни, що беруть участь у спільному виробництві, згадуються у спільно виготовлених кінематографічних творах.

  2. Назви цих країн конкретно згадуються в заглавних титрах, у всій рекламі та інформаційних матеріалах, а також при показі кінематографічних фільмів.

Стаття 13 Експорт

Якщо спільно виготовлений кінематографічний твір експортується в країну, де існують квоти на імпорт кінематографічних творів, і якщо одна із Сторін, яка бере участь у спільному виробництві, не має права на вільне ввезення своїх кінематографічних творів в імпортовану країну:

  1. кінематографічний твір, як правило, повинен включатися до квоти з най­ більшою часткою участі;

  2. в разі рівної участі різних країн у створенні кінематографічного твору він повинен включатися до квоти країни, що має найбільш сприятливі умови для експорту в імпортовану країну;

  3. як положення підпунктів а) і Ь) не застосовні, кінематографічний твір по­ винен включатися до квоти Сторони, представленої режисером.

Стаття 14 Мови

При наданні статусу спільного виробництва компетентний орган певної Сто­рони може вимагати від співпродюсера, зареєстрованого на її території, оста­точну версію кінематографічного твору однією з мов цієї Сторони.

Стаття 15 Фестивалі

Якщо співпродюсери не вирішать інакше, спільно виготовлені кінематогра­фічні твори повинні демонструватися на міжнародних фестивалях тією Сторо­ною, де зареєстрований співпродюсер, який зробив найбільший внесок, або — в разі рівної фінансової участі — Стороною, представленою режисером.

Глава III

Заключні положення

Стаття 16 Підписання, ратифікація, прийняття, схвалення

Ця Конвенція відкрита для підписання Державами-членами Ради Європи та іншими Державами-сторонами Європейської культурної конвенції, які можуть висловити згоду пов'язати себе:

214

РАДА ЄВРОПИ

  1. підписанням без застереження стосовно ратифікації, прийняття або схва­ лення; або

  1. підписанням за умови ратифікації, прийняття або схвалення з наступною ратифікацією, прийняттям або схваленням.

2. Ратифікаційні грамоти або документи про прийняття чи схвалення зда­ються на збереження Генеральному секретарю Ради Європи.

Стаття 17 Введення в дію

  1. Конвенція вводиться в дію в перший день місяця після закінчення трьох місяців від дня, коли п'ять держав, включаючи принаймні чотири Держави- члени Ради Європи, висловлять свою згоду бути пов'язаними Конвенцією від­ повідно до положень статті 16.

  1. Стосовно будь-якої, що підписала, країни, яка висловить свою згоду бути пов'язаною нею після цього, Конвенція вводиться в дію в перший день місяця, що настає по закінченні трьох місяців від дня підписання або здавання на збе­ реження ратифікаційної грамоти або документа про прийняття або схвалення.

Стаття 18 Приєднання держав, які не є членами Ради Європи

  1. Після введення цієї Конвенції в дію Комітет міністрів Ради Європи на під­ ставі рішення, прийнятого більшістю голосів, передбаченого статтею 20 Стату­ ту Ради Європи, і одноголосної думки представників Договірних держав, що мають право брати участь у засіданнях Комітету міністрів, може запропонува­ ти будь-якій європейській державі, що не є членом Ради Європи, а також Євро­ пейському економічному Співтовариству, приєднатися до цієї Конвенції.

  2. Стосовно будь-якої держави, що приєдналася, або Європейського еконо­ мічного Співтовариства, в разі його приєднання, Конвенція вводиться в дію в перший день місяця, наступного по закінченні трьох місяців від дня здавання документа про приєднання на збереження Генеральному секретарю Ради Єв­ ропи.