Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
4.61 Mб
Скачать

Стаття 6 Частка внеску кожного співпродюсера

  1. В разі багатостороннього спільного виробництва мінімальний внесок не мо­ же бути меншим 10 відсотків, а максимальний — перевищувати 70 відсотків від загальних затрат виробництва кінематографічного твору. Якщо мінімальний внесок становить менше 20 відсотків, відповідна сторона може вжити заходів щодо зменшення або припинення доступу до національних механізмів підтрим­ ки виробництва.

  2. Якщо ця Конвенція замінює двосторонню угоду між двома Сторонами від­ повідно до положень пункту 4 статті 2, мінімальний внесок не може бути мен­ шим 20 відсотків, а максимальний — перевищувати 80 відсотків від загальних затрат виробництва кінематографічного твору.

Стаття 7 Права співпродюсерів

  1. Договір про спільне виробництво повинен гарантувати кожному співпро- дюсеру спільне володіння оригінальним негативом фільму і фонограми. Договір містить положення про те, що цей негатив зберігається в місці, погодженому співпродюсерами, і гарантує їх вільний доступ до нього.

  1. Договір про спільне виробництво повинен також гарантувати кожному співпродюсеру право на проміжний негатив або будь-який інший носій, що до­ зволяє тиражування.

212

РАДА ЄВРОПИ

Стаття 8 Технічна і творча участь

  1. Внесок кожного із співпродюсерів повинен передбачати ефективну техніч­ ну і творчу участь. У принципі і згідно міжнародним зобов'язанням Сторін вне­ сок співпродюсерів щодо творчого, технічного і авторського складів, складу ви­ конавців і технічних засобів повинен бути пропорційним до вкладеного ними капіталу.

  2. Із врахуванням міжнародних зобов'язань сторін і вимог сценарію технічна і загальна група повинна складатися з громадян держав, що є партнерами по спільному виробництву, а компонування фільму повинно, як правило, здійсню­ ватися в тих же державах.

Стаття 9 Фінансова участь у спільному виробництві

1. Незважаючи на положення статті 8, і з врахуванням конкретних умов і об­ межень, наявних у законах і правилах, чинних на території Сторін, статус спільного виробництва може бути наданий відповідно до положень цієї Конвен­ ції, якщо зазначене виробництво відповідає наступним умовам:

  1. передбачає відповідно до договору про спільне виробництво один або кіль­ ка менших внесків, які можуть бути суто фінансовими, за умови, що кожна національна частка не менше 10 відсотків і не більше 25 відсотків від затрат ви­ робництва;

  2. передбачає участь співпродюсера, який несе найбільшу частку витрат, вносить ефективний технічний і творчий внесок і відповідає умовам, за якими фільм може бути визнаний національним твором в його країні;

  1. сприяє утвердженню європейської своєрідності; і

  1. передбачено в договорах про спільне виробництво, що містять положення про розподіл доходів.

2. Фінансова участь у спільному виробництві може одержати статус спільного виробництва тільки після того, як компетентні органи даватимуть на це згоду в кожному конкретному випадку, враховуючи положення статті 10.

Стаття 10 Загальний баланс

  1. Стосовно сторін у галузі кінематографії повинен підтримуватися загаль­ ний баланс відносно як загального обсягу капіталовкладень, так і творчої та технічної участі у спільному виробництві кінематографічних творів.

  1. Сторона, яка по закінченні розумного строку виявить дисбаланс на чужу користь у своїх відносинах щодо питань спільного виробництва з однією або кількома Сторонами, може з метою збереження своєї культурної своєрідності не давати згоди на подальше спільне виробництво до тих пір, доки з цією Сто­ роною або Сторонами не будуть встановлені збалансовані відносини в галузі кінематографії.