Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
4.61 Mб
Скачать

Секція і

Права організацій радіо і телебачення Стаття 113. — (1) Організації радіо і телебачення мають виключне майнове право дозволяти разом з обов'язком уповноваженої особи згадувати ім'я орга­нізації таке:

  1. фіксацію своїх власних радіо- і телевізійних програм;

  2. відтворення своїх власних радіо- і телевізійних програм, фіксованих на | будь-якому носії;

  3. розповсюдження своїх власних радіо- і телевізійних програм, фіксований! на будь-якому носії, через продаж, оренду, позичання або будь-яку іншу плат-| ну чи безоплатну трансакцію;

  4. повторну передачу своїх власних радіо- і телевізійних програм бездрото*| вими, дротовими, кабельними, супутниковими або будь-якими іншими подібни­ ми засобами або іншими засобами публічної комунікації;

  5. сповіщення в місці, доступному для публіки, за сплату вхідного збору сво­ їх власних радіо- і телевізійних програм;

442

ЗАКОНИ З АВТОРСЬКОГО ПРАВА ЄВРОПЕЙСЬКИХ КРАЇН

  1. адаптацію своїх власних радіо- і телевізійних програм, фіксованих на будь-якому типі носіїв;

  2. імпортування на румунську територію законних копій своїх власних ра­ діо- і телевізійних програм, фіксованих на будь-якому типі носіїв.

  1. Крім того, організації радіо і телебачення мають виключне майнове право забороняти імпортування будь-якої недозволеної копії своїх власних радіо- і телевізійних програм, фіксованих на будь-якому типі носіїв.

  2. Права, передбачені в пунктах (1) і (2), можуть бути передані на виключ­ ній або не виключній основі за умовами, встановленими для прав автора в стат­ тях 41 і 43.

  3. Положення пункту (1) f) не застосовуються до імпорту, здійсненого фізич­ ною особою без комерційних цілей.

Стаття 115. — Розповсюдження копій радіо- і телевізійних програм, фіксо­ваних на будь-якому типі носія, наступне за їх першим розповсюдженням, не потребує дозволу володільця суміжних прав за винятком орендування та ім­портування.

Стаття 116. — Положення Статей 33, 34 і 38 застосовуються за аналогією до організацій радіо і телебачення.

Секція II Публічне сповіщення за допомогою супутника

Стаття 117. — (1) Організації радіо і телебачення, які мають предметом своєї діяльності сповіщення публіці програм за допомогою супутника, здійснюють свою діяльність за умови дотримання авторського права і суміжних прав, захи­щених цим Законом.

(2) Для цілей цього Закону «сповіщення публіці за допомогою супутника» означає акт впровадження під контролем і відповідальністю організації радіо і телебачення, розміщеної на румунській територій, сигналів, що несуть програ­му, в безперервний ланцюг комунікації, який веде до супутника і вниз до Землі.

Стаття 118. — (1) Якщо сигнали, що несуть програму, закодовані, впрова­дженням у комунікаційний ланцюг вважається сповіщення публіці за умови, що засоби для декодування передачі надані публіці організацією мовлення або за її згодою.

(2) Відповідальність за сповіщення публіці, якщо сигнали, які несуть програ­му, передаються організацією, розміщеною поза румунською територією, за­безпечується в такий спосіб:

a) якщо сигнали передаються на супутник лінією зв'язку від наземної стан­ ції, розміщеної на румунській території, відповідальність покладається на осо­ бу, що експлуатує станцію;

b) якщо наземна станція зв'язку не використовується, але публічне спо­ віщення було дозволено організацією, розміщеною в Румунії, відповідальність покладається на організацію, що надає дозвіл.

Стаття 119. — (1) Володільці авторського права і суміжних прав можуть пе­редавати своє право на публічне сповіщення за допомогою супутника виключно на основі контракту, укладеного індивідуально або організацією, що управляє майновими правами на колективній основі.

(2) Рамкова угода, укладена між організацією, що управляє майновими права­ми на колективній основі, і організацією радіо і телебачення, для передачі визна-

443

КНИГА 1. Нормативні акти і документи. Європейська Інтеграція України

ченої категорії творів у визначеній сфері, поширює свою дію на володільців прав, не представлених організацією, що управляє майновими правами на колективній основі, якщо публічне сповіщення за допомогою супутника відбувається одно­часно з наземною передачею, здійснюваною тією самою організацією. Не пред­ставлений володілець прав має право скасувати наслідки рамкової угоди через укладення індивідуального контракту.

(3) Положення пункту (2) не застосовуються до аудіовізуальних творів.