Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
4.61 Mб
Скачать

4. Питання

1) Чи вважаєте ви, що Співтовариство у співпраці з державами-членами по­ винно прийняти положення, які відповідали б:

  • потребам ідентифікації;

  • стандартам для охорони проти приватного цифрового копіювання;

  • іншим технічним системам ідентифікації та охорони, спрямованим проти приватного цифрового копіювання?

Якою була б ваша точка зору, якби вони були введені та прийняті індуст­рією?

2) Який вид інформації повинні містити:

  • ідентифікація твору та іншого об'єкта, що охороняється;

  • ідентифікація первинних правоволодільців;

  • ідентифікація твору або іншого об'єкта, що охороняється, первинних пра­ воволодільців, ліцензіарів та інших відповідних сторін;

  • зміст ліцензії щодо можливих майбутніх правонаступників такої ліцензії?

  1. Як ви вважаєте, чи повинні твори та інші об'єкти, що охороняються, тре­ тіх країн заборонятися на внутрішньому ринку Співтовариства через відсут­ ність систем ідентифікації, визнаних у Співтоваристві?

  2. Які додаткові заходи необхідні для розвитку і застосування технічних си­ стем охорони проти приватного цифрового копіювання?

  3. Якби технічна система охорони проти приватного цифрового копіювання була б введена на узгодженій основі, чи вважаєте ви, що імпорт та розповсю­ дження будь-якого обладнання без таких систем повинен бути заборонений?

200

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СОЮЗ

  1. Чи вважаєте ви, що ефективність технічних систем захисту проти при­ ватного цифрового копіювання залежить від впровадження міжнародних стан­ дартів?

  2. Як визначити, чи твори або інші об'єкти, що охороняються, знаходяться в публічному володінні? Які можуть бути гарантії того, щоб охорона творів та ін­ ших об'єктів, які охороняються законодавством з інтелектуальної власності, не обмежувала і не забороняла б доступ до даних, що знаходяться в публічному володінні?

ДОДАТОК Питання до зацікавлених сторін

Розділ перший Загальні питання

  1. Велика кількість невирішених питань міститься в підрозділі II А. Чи мо­ жете ви щось підказати, щоб допомогти з'ясувати питання, порушені в ньому щодо розвитку ринку та нових послуг?

  2. Які фактори, що впливають на авторське право і суміжні права, ви змогли б виділити?

  3. Чи має ваша країна якісь доповіді, дослідження або навіть конкретні пла­ ни стосовно національного законодавства, які могли б стати в пригоді сфері ав­ торського права і суміжних прав в інформаційному суспільстві? Якщо так, то що зроблено?

  4. Який, на вашу думку, рівень вирішення питань сфери інтелектуальної власності є доцільним в інформаційному суспільстві: національний, на рівні Співтовариства або міжнародний?

  5. Чи означає поява мультимедійних творів, які базуються на елементах культурної спадщини, що потрібні нові специфічні законодавчі положення, бе­ ручи до уваги необхідність охорони культурної спадщини? Якщо так, то які по­ ложення?

  6. Більшість товарів та послуг, які постачаються через інформаційну супер- мережу, охороняються правами власності. Як ви вважаєте, за яким критеріями можна визначити загальну економічну вартість авторського права і суміжних прав?

7 (а). Чи маєте ви статистичні або економічні дані щодо пропорційного спів­відношення між різними економічними секторами (видавнича справа, аудіо­візуальна продукція, музика тощо) в інформаційному суспільстві? Який відсо­ток від загального обігу в таких секторах підпадає під охорону авторського пра­ва і суміжних прав?

7 (Ь). Чи маєте ви спеціальні економічні дані або прогнози, які б дозволили визначити внесок авторського права і суміжних прав до економічного процесу становлення нових послуг, які розповсюджуватимуться в інформаційній супер-мережі?

7 (с). Чи маєте статистичні дані або аналіз аспектів (кількісний, якісний) зайнятості в сфері, яка охороняється авторським правом і суміжними правами, в рамках інформаційної супермережі?

201

КНИГА 1. Нормативні акти і документи. Європейська інтеграція України

  1. Чи могли б ви погодитись з тим, що посилення законодавства у сфері ав­ торського і суміжних прав відіграло б позитивну роль для мультимедіа? Якщо так, то в якому секторі?

  2. Який би ви могли передбачити рівень впливу на розвиток діяльності, охоп­ леної правами інтелектуальної власності, в рамках нових послуг, які б розпо­ всюджувалися в інформаційній супермережі?

10. Чи маєте ви якісь інші коментарі з питань, які не розглянуті в цьому роз­ ділі?