Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
4.61 Mб
Скачать

VII. Обов'язки сторін при використанні фільму

Продюсер бере на себе зобов'язання забезпечити всі умови, достатні для просування аудіовізуального твору (наприклад, його участь у конкурсних про­грамах різних фестивалів), а також його реальне і добросовісне, відповідне про­фесійним звичаям, використання.

і Прізвище режисера повинно згадуватися в будь-якій рекламній та іншій ін-! формації, що має відношення до фільму, відповідно до умов, зафіксованих у до-| говорі.

315

КНИГА 1. Нормативні акти і документи. Європейська інтеграція України

Продюсер не має права знищувати вихідні або еталонну копію остаточної версії аудіовізуального твору і зобов'язаний зберігати їх у належних умовах.

У разі, коли прийнято рішення про знищення вихідних або еталонної копії остаточної версії аудіовізуального твору, режисер має право придбати ці мате­ріали, і тільки після того, як він висловив свою відмову придбати ці матеріали, можна їх знищити.

Продюсер зобов'язаний періодично, не рідше одного разу на рік, надавати режисеру звіт про використання аудіовізуального твору, додаючи всі підтвер-джувальні фінансові документи. Як правило, продюсер зобов'язаний відповіда­ти на будь-який запит режисера, що стосується використання твору. Режисер має право ознайомитися з усіма договорами, укладеними продюсером із тре­тіми особами щодо зазначеного твору, а також може мати доступ до всіх бух­галтерських документів, що відносяться до твору. Режисер може призначити будь-яку довірену особу, доручивши їй бути своїм представником перед про­дюсером за відсутності зазначених вище правочинностей.

У разі неспроможності (банкрутства) продюсера режисер має право розірва­ти договір за умови, що це не заборонено чинним внутрішнім законодавством даної держави.

VIII. Колективне управління правами

Продюсер зобов'язаний визнавати всі права, належні або передані на мо­мент укладення договору, а також ті, які могли бути або будуть передані орга­нізації колективного управління майновими авторськими правами, членом яко­го є режисер, або будь-якої іншої організації, зазначеної режисером.

Всі так звані «вторинні» права (винагорода за приватне копіювання, одно­часну передачу по кабелю, здавання примірників твору в прокат, надання при­мірників у користування тощо) відносяться до виключної юрисдикції органі­зацій колективного управління правами і не можуть бути відступлені режисе­ром продюсеру.

Договір укладається за обов'язкової умови надання можливості колективно­го управління правами як на момент укладення договору, так і в майбутньому, і ніщо в договорі не повинно перешкоджати нинішній або подальшій участі ав­торсько-правових організацій.

Договір, що містить можливість колективного управління майновими права­ми, дозволяє авторсько-правовим організаціям прямо контактувати з кінцеви­ми користувачами аудіовізуальних творів.

IX. Санкції

При недотриманні умов договору і при його розірванні, режисеру поверта­ються свобода дій і всі його права на фільм.

316

ПРОГРАМА ТАСІС «ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ»

ПРИМІРНИЙ ДОГОВІР

МІЖ АВТОРОМ СЦЕНАРІЮ І ПРОДЮСЕРОМ

(Рекомендації Програми ТАСІС

«Інтелектуальна власність»)

,в особі

Між

діючого на основі

далі названий «Продюсер», з одного боку, і

що проживає за адресою

паспорт серії № , виданий

далі названий «Сценарист», з іншого боку.

Стаття 1. Предмет договору

Предметом цього договору є подання Автором написаного сценарію для створення і використання аудіовізуального твору в тому вигляді, в якому він описаний у статті 2 цього договору.

І. Створення

Стаття 2. Опис аудіовізуального твору

Продюсер замовляє Автору, який бере на себе зобов'язання по виконанню цього замовлення, сценарій (включаючи короткий опис і досьє) з метою ство­рення аудіовізуального твору, названого далі «Твір», характеристики якого на­ступні:

  • назва (робоча):

  • жанр:

(повнометражний, короткометражний, телефільм, телесеріал, документаль­ний фільм, мультиплікаційний твір...)

— екранізація вже існуючого твору, що має назву:

автора:

  • тривалість (приблизна):

  • мова оригінальної версії:

  • первинне призначення:

(кіно, телебачення, відео, некомерційна мережа...)

  • носії:

  • бюджет виробництва (приблизний):

  • ім'я співавтора сценарію:

— ім'я автора діалогів і/або коментарів: ! — в кольорі або чорно-білий:

і (непотрібне викреслити)

і Стаття 3. Умови здавання сценарію і оплати

І 3.1. Проект короткого змісту

І При підписанні цього договору Автор передає Продюсеру один або кілька І варіантів проекту короткого змісту, основна ідея якого виражена як мінімум на

317

КНИГА 1. Нормативні акти І документи. Європейська Інтеграція України

одній сторінці, із зазначенням жанру; за що Автор одержує від Продюсера за­ здалегідь обумовлену суму в розмірі грн. (без врахування ПДВ, якщо

він підлягає оплаті), яка виплачується при підписанні цього договору. Підпис є доказом сплати суми Автору і згоди Продюсера з коротким змістом.