Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
4.61 Mб
Скачать

Стаття 4. Добровільне надання допомоги

Сторони надають допомогу одна одній згідно з їхніми законами, нормами та іншими юридичними документами, якщо вони вважають це необхідним для вірного застосування митного законодавства, зокрема, коли вони одержують інформацію стосовно:

  • дій, які порушили, порушують або спроможні порушити це законодавство і які можуть становити інтерес для інших Сторін;

  • нових засобів або методів здійснення цих дій;

  • товарів, що є суб'єктами суттєвих порушень митного законодавства.

Стаття 5. Передача/оповіщення

На прохання установи, що звертається з проханням, установа, до якої звер­нено прохання, згідно із своїм законодавством вживає усіх необхідних заходів, щоб:

  • передати всі документи;

  • оповістити про всі рішення, на які поширюється сфера застосування цьо­ го Протоколу, адресату, що перебуває постійно або заснований на її території. У такому випадку може застосовуватись пункт 3 статті 6.

Стаття 6. Форма та зміст прохань про надання допомоги

  1. Прохання відповідно до цього Протоколу складаються у письмовому ви­ гляді. Документи, необхідні для виконання таких прохань, повинні додаватися до них. У термінових випадках можуть прийматися прохання в усній формі, але за цим слід негайно надіслати письмове підтвердження.

  1. Прохання, згідно з пунктом 1 цієї статті, мають містити таку інформацію:

  1. назву установи, що звертається з проханням;

  2. заходи, про які йдеться в проханні;

  3. об'єкт прохання та підстава для нього;

  4. закони, правила та інші юридичні елементи, що мають відношення до цього випадку;

  5. якомога точніші та повніші вказівки відносно фізичної або юридичної осо­ би, що є об'єктом розслідування;

26

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СОЮЗ

(f) стислий виклад відповідних фактів і виконаних запитів, крім випадків, зазначених у статті 5.

  1. Прохання подаються на офіційній мові закладу, до якого звернено прохан­ ня, або на мові, що є прийнятною для такого закладу.

  2. Якщо прохання не відповідає офіційним вимогам, то по відношенню до нього може вимагатися виправлення або доповнення, проте може мати місце вимога здійснення запобіжних заходів.

Стаття 7. Виконання прохань

  1. Для виконання прохання щодо допомоги установа, до якої звернено таке прохання, або, якщо остання не може діяти сама, адміністративний заклад, до якого було направлено прохання цією установою, виступає в рамках своєї ком­ петенції та наявних ресурсів так, якби він діяв у власних інтересах або на про­ хання інших установ тієї самої Сторони шляхом надання інформації, що вже є в його розпорядженні, виконання відповідних запитів або організації їх вико­ нання.

  2. Прохання щодо допомоги здійснюються у відповідності до законодавства, правил та інших юридичних документів Сторони, до якої звернено прохання.

  3. Відповідним чином уповноважені посадові особи Сторони можуть за зго­ дою іншої задіяної сторони і в рамках умов, визначених останньою, отримувати від установ закладу, до якого звернено прохання, інформацію стосовно пору­ шення митного законодавства, яку потребує установа, що звертається з про­ ханням, для цілей цього Протоколу.

  4. Посадові особи Сторони можуть, за згодою з іншою задіяною Стороною і в рамках умов, визначених останньою, бути присутніми при виконанні запитів на території останньої.