Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
4.61 Mб
Скачать

Розділ VIII Заяви про порушення Конвенці'ї Стаття 24 Заяви про порушення Конвенції

  1. В разі, якщо Учасник виявить порушення цієї Конвенції, він повідомляє про це порушення транслюючому Учаснику, і обидва Учасники намагаються вирішити цю проблему на підставі положень статей 19, 25 і 26.

  1. Якщо заявлене порушення має очевидний і серйозний характер, призво­ дить до виникнення важливих державних проблем і зачіпає положення части-

230

РАДА ЄВРОПИ

ни 1 або 2 статті 7, статті 12, перше речення частини 1 статті 13, статті 14 або частини 1 чи 3 статті 15, і якщо порушення продовжується протягом двох тиж­нів після такого сповіщення, то приймальний Учасник має право тимчасово призупинити ретрансляцію програми, що порушує Конвенцію.

  1. У всіх інших випадках заявлених порушень, за винятком передбачених у частині 4, приймальний Учасник має право тимчасово призупинити ретрансля­ цію програми, що порушує Конвенцію, через вісім місяців після сповіщення про те, якщо заявлене порушення продовжується.

  1. Тимчасове призупинення ретрансляції не допускається в разі заяви про порушення частини 3, 8, 9 або 10 статті 17.

Стаття 24 а Заяви про зловживання правами, врегульованими цією Конвенцією

  1. Якщо програма телемовника повністю або головним чином створена на те­ риторії Учасника, юрисдикція якого не поширюється на телемовника («прий­ мальний Учасник»), а телемовник порушує норми цієї Конвенції, причому це порушення підпадає під юрисдикцію цього Учасника, то в цьому разі наявний факт зловживання правом.

  2. В разі, якщо це зловживання передбачається Учасником, то застосовуєть­ ся наступна процедура:

а) зачеплені Учасники повинні намагатися дійти до взаємної згоди щодо вре­ гулювання;

б) якщо вони не зможуть його досягнути протягом трьох місяців, переда­ вальний Учасник повинен надіслати матеріали спору Постійному Комітету;

в) розглянувши точку зору зачеплених Учасників, Постійний Комітет пови­ нен протягом шести місяців після одержання матеріалів спору висловити дум­ ку з приводу факта зловживання правом і повідомити про це зачепленим Учас­ никам.

  1. Якщо Постійний Комітет вирішив, що зловживання правом мало місце, то Учасник, під чию юрисдикцію підпадає телемовник, повинен вжити всіх за­ ходів щодо припинення цього зловживання і після виконання проінформувати про це Постійний Комітет.

  2. Якщо Учаснику, під чию юрисдикцію телемовник презюмується підпада­ ючим, не вдалося провести в життя заходи, зазначені в частиш 3 цієї статті протягом шести місяців, то зацікавлені Учасники можуть розпочати арбітраж­ ний процес відповідно до частини 2 статті 26 і положень Додатку.

  3. Приймальний учасник не повинен вживати ніяких заходів проти такого телемовника до закінчення арбітражного розгляду.

  4. Будь-які заходи, запропоновані або вживані відповідно до положень цієї статті, повинні відповідати статті 10 Конвенції про захист прав і свобод людини.

Розділ IX Вирішення спорів Стаття 25 Примирення

1. В разі розбіжностей щодо застосування цієї Конвенції зацікавлені сторони повинні прагнути до їх дружнього вирішення.

231

КНИГА 1. Нормативні акти і документи. Європейська інтеграція України

  1. Якщо нема заперечень у жодної із сторін, Постійний Комітет може розг­ лянути це питання, надавши себе в розпорядження зацікавлених сторін з ме­ тою досягнення швидкого задовільного рішення і, в разі необхідності, скласти стосовно нього консультативний висновок.

  2. Кожна із зацікавлених сторін зобов'язується надати безвідкладно Постій­ ному Комітету всю необхідну інформацію і засоби обслуговування для виконан­ ня його функцій на підставі попереднього пункту.