Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
4.61 Mб
Скачать

III. Формування програми виконання музичного твору

  1. Керівництво Товариства дбає про формування програм виконання музич­ них творів. Тому воно зобов'язує тих, хто подає заявки на виконання, точно вказувати твори, що виконуватимуться.

  2. Керівництво Товариства зобов'язане відповідально ставитись до добору творів для програми виконання. Воно має право вдаватись при цьому до захо­ дів, які йому видаватимуться слушними. Однак за цілісність програми виконан­ ня воно не відповідає.

  3. Зацікавленим особам заборонено впливати на формування програми вико- | нання як самостійно, так і за чиїмось дорученням. Виняток становлять ті із за- і цікавлених і причетних, які є активними виконавцями музичних творів і діють і на основі укладених договорів. Подані неправильні дані, спрямовані на досяг- і нення власної матеріальної вигоди незаконним шляхом, дають підставу керів- \ ництву Товариства разом із наглядовою радою накладати на винних штрафи, і які покриватимуться за рахунок їхньої майбутньої винагороди. і

IV. Оплата виконаної програми 1

  1. Програми, за виконання яких на рахунок Товариства в установленому по- і рядку не надійшло коштів, не оплачуються авторам з боку Товариства. 1

  2. Програми музичного обслуговування санаторіїв і курортів, які підпадають 1 під категорію розважальної музики, можуть оплачуватись по шкалі серйозної 1 музики, якщо фактично на концертах виконувалась класична музика. і

  3. Музика звукових кінофільмів у разі інструментального (ручного) виконай- І ня вважається гастрольною і відповідно оплачується. 1

  4. Не оплачуються програми, підготовлені з порушенням вимог відповідного 1 положення (розділ III, пункт 3), якщо це порушення сталося з вини зацікавле- 1 ної особи чи осіб. І

350

ІНШІ НОРМАТИВНІ МАТЕРІАЛИ І ДОКУМЕНТИ

Програми виконання, в яких занадто часто фігурує певне ім'я без належної на те причини, виключаються з оплати до остаточного з'ясування обставин справи. В особливо складних випадках, а надто в разі повторення, Товариство вдається до реалізації вимог відповідного положення (розділ III, пункт 3).

5. Програми, які надійшли після завершення фінансового року, оплачуються у наступному фінансовому році.

V. Визначення частоти виконання творів

  1. Товариство щорічно на основі програм виконання і даних, що містяться в них, установлює для кожного твору кількість його виконань. Причому, розбив­ ка йде по всіх групах жанрової і виконавської складності.

  2. Якщо зацікавлена особа протягом 12 місяців після завершення розрахунку по даній позиції (IX розділ відповідного положення, пункт 5) доведе, що в неї є виконання, які не увійшли в оплату, то ці виконання оплачуються за відповід­ ною шкалою розцінок під час розрахунків, що провадитимуться найближчим часом.

  3. а) Виконання музичних творів по радіо і телебаченню визначаються за відповідними програмами телевізійних і радіокомпаній і за іншими програмами. У визначенні окремих подробиць останнє слово залишається за наглядовою ра­ дою. Підлягають оплаті музичні передачі (виконання), що були здійснені таки­ ми радіомовними корпораціями:

  1. Баварське радіо, Мюнхен

  1. Гессенське радіо, Франкфурт (і далі йде перелік ще 13 радіокорпора- цій).

б) Якщо декілька радіокомпаній об'єднуються для здійснення спільної про­ грами передач, то час ефірного мовлення (звучання) множиться на число радіо­ мовних установ, що об'єднали свої зусилля. Передачі Центрального радіо і те­ лебачення оплачуються як такі, що були здійснені об'єднаними радіо- і телемо- вними компаніями. Регіональні радіо- і телевиконання музичних програм, тобто час звучання виконання, також множиться на кількість регіональних радіо- і телецентрів, які брали участь у спільній передачі.

в) Час звучання музичного твору, виконання якого здійснювалося структур­ но, організаційно залежним (від великого Центру) регіональним радіотелевізій­ ним центром (центрами), ділиться наполовину. А відповідні передачі, здійснені субрегіональними радіотелевізійними установами, діляться на чотири (тобто час звучання для оплати ділиться на чотири), а місцеві (вузколокальні), тобто сільські, міські, районні — діляться на десять.

г) Якщо програма ведеться декількома діапазонами, то оплачується тільки один діапазон (тобто час звучання по одному діапазону, який відповідно ділить­ ся і множиться, або тільки множиться, як це має місце при передачах по цент­ ральному радіо- і телемовленню).

д) Якщо передача йде по супутниковому зв'язку на інші широти земної ку­ лі — розрахунок одноразовий.

е) Якщо якийсь радіотелевізійний центр не повністю, не весь час брав участь у здійсненні спільної передачі, а тільки підключився до неї у певний момент, то при розрахунку такий центр одержує половину (порівняно з іншими) винаго­ роди.

351

КНИГА 1. Нормативні акти і документи. Європейська інтеграція України

  1. Розрахунок ведеться з радіо і з телебачення окремо на основі відповідних трансляційних програм з їх даними про тривалість ефірного часу.

  2. Щодо звукових кінофільмів, то кількість сеансів (демонстрацій) кожного фільму визначається на основі програм кінотеатрів.