Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
4.61 Mб
Скачать

Стаття 7

Якщо для сприяння досягненню цілей цієї Конвенції дві або більше Договірні Сторони бажають організувати в штаб-квартирі Ради Європи інші заходи, крім тих, які зазначені в пункті 1 статті 6, Генеральний секретар Ради надає їм таку адміністративну допомогу, яка може знадобитися.

Стаття 8

Ніщо в цій Конвенції не розглядається як таке, що зачіпає: а) положення будь-якої чинної двосторонньої культурної конвенції, яка мо­же бути підписана будь-якою з Договірних Сторін, або як таке, що зменшує до­цільність укладення будь-якої іншої такої Конвенції будь-якою з Договірних Сторін, або

208

РАДА ЄВРОПИ

b) зобов'язання будь-якої особи дотримуватися законів і положень на тери­торії будь-якої Договірної Сторони, відносно в'їзду, місця проживання і від'їзду іноземців.

Стаття 9

  1. Ця Конвенція відкрита для підписання членами Ради Європи. Вона підля­ гає ратифікації, і ратифікаційні грамоти здаються на збереження Генерально­ му секретарю Ради Європи.

  2. Як тільки ратифікаційні грамоти будуть передані на збереження трьома урядами, що підписали Конвенцію, ця Конвенція вступає в силу для цих урядів.

  3. Стосовно кожного уряду, що підписав Конвенцію і згодом ратифікував її, Конвенція вступає в силу в день здавання на збереження його ратифікаційної грамоти.

  4. Комітет міністрів Ради Європи може одноособове прийняти рішення за­ просити на таких умовах, які він вважає необхідними, будь-яку європейську державу, що не є членом Ради, приєднатися до цієї Конвенції. Будь-яка запро­ шена таким чином держава може приєднатися до Конвенції шляхом здавання на збереження свого документа про приєднання Генеральному секретарю Ради Європи. Таке приєднання вступає в силу в день одержання такого документа.

  5. Генеральний секретар Ради Європи повідомляє всіх членів Ради і будь-які держави, що приєдналися, про здавання на збереження всіх ратифікаційних грамот і документів про приєднання.

Стаття 10

Будь-яка Договірна Сторона може зазначити території, на яких діють поло­ження цієї Конвенції, шляхом подання Генеральному секретарю Ради Європи заяви, яку останній надсилає всім іншим Договірним Сторонам.

Стаття 11

  1. Будь-яка Договірна Сторона може денонсувати цю Конвенцію в будь-який час після того, як вона діяла протягом п'яти років, шляхом повідомлення в пи­ сьмовій формі на ім'я Генерального секретаря Ради Європи, який інформує про це інші Договірні Сторони.

  1. Така денонсація вступає в силу для відповідної Договірної Сторони через шість місяців після дати одержання повідомлення Генерального секретаря Ра­ ди Європи.

На посвідчення чого нижчепідписані належним чином уповноважені своїми відповідними урядами, підписали цю Конвенцію.

Вчинено в Парижі дев'ятнадцятого грудня тисяча дев'ятсот п'ятдесят чет­вертого року англійською і французькою мовами, причому обидва тексти ма­ють однакову силу, в одному примірнику, який перебуватиме на збереженні в архівах Ради Європи. Генеральний секретар надсилає завірені копії Конвенції кожному з урядів, які підписали її або приєдналися до неї.

141-319

209

КНИГА 1. Нормативні акти і документи. Європейська інтеграція України