Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
4.61 Mб
Скачать

Стаття 51

  1. Сторони визнають, що важливою умовою для зміцнення економічних зв'язків між Україною та Співтовариством є зближення існуючого і майбутньо­ го законодавства України з законодавством Співтовариства. Україна вживе за­ ходів для забезпечення того, щоб її законодавство поступово було приведене у відповідність до законодавства Співтовариства.

  2. Зокрема, приблизна адекватність законів матиме місце в таких галузях: закон про митницю, закон про компанії, закон про банківську справу, бухгал­ терський облік компаній і податки, інтелектуальна власність, охорона праці, фінансові послуги, правила конкуренції, державні закупки, охорона здоров'я та життя людей, тварин і рослин, навколишнє середовище, захист прав спожи­ вачів, непряме оподаткування, технічні правила і стандарти, закони та інструк­ ції стосовно ядерної енергії, транспорт.

  3. Співтовариство надає Україні належну технічну допомогу з метою здійс­ нення цих заходів, яка може включати, зокрема:

  • обмін експертами;

  • завчасне надання інформації, особливо стосовно відповідного законодав­ ства;

  • організацію семінарів;

  • професійну підготовку;

  • допомогу у здійсненні перекладу законодавства Співтовариства у відпо­ відних секторах [...]

Стаття 58. Співробітництво в галузі науки і техніки

1. Сторони сприяють співробітництву в галузі цивільних наукових до­ сліджень та технічних розробок (ДТР) на основі взаємної вигоди та з урахуван­ ням наявних ресурсів, належного доступу до їх відповідних програм та з ура­ хуванням належного рівня ефективного захисту прав інтелектуальної, промис­ лової та комерційної власності (ПІВ).

2. Співробітництво в галузі науки і техніки включає:

  • обмін науковою і технічною інформацією;

  • спільну діяльність в галузі ДТР;

  • діяльність по професійній підготовці та програмах мобільності для науков­ ців, дослідників та технічного персоналу, які беруть участь у ДТР з обох сторін.

Якщо таке співробітництво приймає форму діяльності, що включає в себе га­лузь освіти і/або професійної підготовки, воно повинно здійснюватись згідно з положеннями статті 59.

Сторони, на основі взаємної домовленості, можуть здійснювати науково-тех­нічне співробітництво в інших формах.

18

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СОЮЗ

При здійсненні такого співробітництва особлива увага приділяється праце­влаштуванню науковців, інженерів, дослідників та технічного персоналу, за­йнятих або тих, що були зайняті дослідженнями у галузі виробництва зброї ма­сового знищення або в такому виробництві.

3. Співробітництво згідно з цією статтею здійснюється на основі окремих угод, які мають бути обговорені та укладені відповідно до процедур, прийнятих кожною стороною, і які, між іншим, визначають відповідні положення щодо ПІВ [...]

Стаття 76. Митниця

  1. Метою співробітництва є забезпечення виконання усіх положень, що ма­ ють бути прийняті щодо торгівлі та торгівлі на основі взаємної вигоди та досяг­ нення зближення української митної системи з митною системою Співтовари­ ства.

  1. Співробітництво, зокрема, включає:

  • обмін інформацією;

  • удосконалення методів роботи;

  • запровадження об'єднаної номенклатури та єдиного адміністративного документа;

  • взаємозв'язок між транзитними системами Співтовариства та України;

  • спрощення перевірок та формальностей, які стосуються перевезення то­ варів;

  • підтримку введення сучасних митних інформаційних систем;

  • організацію семінарів і навчальних циклів.

3. Без шкоди для подальшого співробітництва, що передбачається в цій Угоді і, зокрема, у статті 79, взаємодопомога між адміністративними органами у мит­ них справах Сторін здійснюється відповідно до положень Протоколу, що дода­ ється до цієї Угоди [...]

Частина VIII. Співробітництво в галузі культури

Стаття 80

Сторони зобов'язуються сприяти, заохочувати та допомагати розвитку куль­турного співробітництва. Коли це можливо, співробітництво може розвиватися на основі програм культурного співробітництва Співтовариства або однієї чи декількох держав-членів, а також можуть здійснюватися подальші заходи, що становлять обопільний інтерес [...]

Частина X. Інституційні, загальні та заключні положення

Стаття 85

Згідно з цим документом створюється Рада з питань співробітництва, яка стежить за виконанням цієї Угоди. Засідання Ради проводяться на рівні мініст­рів один раз на рік, а також тоді, коли цього вимагають обставини. З метою до­сягнення цілей цієї Угоди вона розглядає будь-які значні питання, що виника­ють в рамках Угоди, та будь-які інші двосторонні або міжнародні питання, що становлять взаємний інтерес. Рада з питань співробітництва може також вино­сити необхідні рекомендації за погодженням між двома Сторонами.

24-319

19

КНИГА 1. Нормативні акти і документи. Європейська інтеграція України