Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
4.61 Mб
Скачать

7.6. Передача в оренду або користування

Винагорода за оренду або передачу в користування Твору стягується прямо або опосередковано організацією з тих, хто орендує або бере в користування Твір. Автор одержує цю винагороду через організацію.

Після погашення собівартості виробництва Продюсер виплачує Автору, не рахуючи сум, визначених у статті 3, й понад винагороду, передбачену цією статтею, додаткове відсоткове відрахування в розмірі % від загального до­ ходу (включаючи можливі доходи продюсерів), одержаного в результаті вико­ ристання Твору.

Стаття 8. Умови оплати

Продюсер зобов'язаний вести повний бухгалтерський облік використання Твору. Рахунки, що відносяться до використання Твору, і наявні відомості про

211-319

321

Я

^ ПРОГРАМА ТАСІС «ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ»

Продюсер має право оспорювати будь-яке порушення авторських прав і ко­жне недозволене використання Твору, але за власний рахунок і на власний ри­зик.

Продюсер і Автор зобов'язуються взаємно інформувати один одного про відомі їм факти таких порушень. Якщо Продюсер подає позов, він повинен по­передньо повідомити про це Автора.

Стаття 11. Повідомлення відомостей засобам масової інформації

Автор зобов'язується не повідомляти засобам масової інформації ніяких відомостей, що стосуються даного Твору, аж до фактичного початку періоду запису, включаючи випадки, коли Продюсер безпосередньо звертається до Ав­тора з таким проханням.

Стаття 12. Затрати

Всі затрати, яких зазнав Автор з метою реалізації умов цього договору, по­криваються за рахунок Продюсера, і рахунки з цих затрат виставляються без­посередньо останньому. Можливі аванси виплачувані Автором для виконання умов цього договору, негайно, через просте прохання, оплачуються продюсером за умови, що ці затрати визнані доцільними. Відступлення від цього можливе тільки при досягненні попередньої домовленості між Продюсером і Автором.

Продюсер зобов'язується не покривати виробничі й адміністративні затрати за рахунок заздалегідь встановленої винагороди, належної Автору за цим дого­вором.

Стаття 13. Строк дії виключної ліцензії

Ця виключна ліцензія дійсна протягом років від дати підписання цього

договору.

Однак якщо Твір не буде поставлено й випущено в світ протягом років

від моменту підписання цього договору, дія договору автоматично припиняєть­ся і Автор знову одержує в повне розпорядження права на Твір, до того ж су­ми, одержані Автором відповідно до положень статей 3.1. і 3.2, залишаються в нього повністю.

Стаття 14. Декларування, збереження, депонування і реєстрація

Автор є гарантом декларування Твору в організації. Декларування, здійсне­не Автором, цілком не пов'язано з відомостями, що стосуються музики, викори­стовуваної в Творі, надані Продюсером організації.

Продюсер відповідає за можливі реєстрації й депонування Твору відповідно до вимог закону або за відсутності таких вимог.

Продюсер зобов'язується бережливо зберігати оригінали, а також невико­ристаний звуковий і образотворчий матеріал.

Автор користується правом доступу до оригіналів.

Стаття 15. Можливість відступлення прав, одержаних за виключною ліцензією

Продюсер має право відступати третім особам зазначені права, одержані на

таві надання виключної ліцензії. В цьому разі Продюсер зобов'язується застерегти дотримання третьою особою

І зобов'язань щодо Автора, передбачених умовами цього договору.

323

КНИГА 1. Нормативні акти І документи. Європейська Інтеграція України

В разі, коли Продюсер реалізує це право, він повинен попередньо сповістити про це Автору — рекомендованим листом із повідомлення про вручення. Про­ тягом після відступлення Автор повинен одержати копію угоди

про відступлення.

Стаття 16. Застосовне право

Положення цього договору діють відповідно до законодав­ ства.

У разі виникнення спору, його вирішення може бути віднесено тільки до компетенції цивільних судів .

Гербові й реєстраційні збори покриваються за рахунок сторони, яка подала позов щодо справи.

Договір складений у двох примірниках, по одному примірнику для кожної із сторін в .

Продюсер

(ім'я Продюсера)

Автор

(ім'я Автора)

324

ІНШІ НОРМАТИВНІ МАТЕРІАЛИ І ДОКУМЕНТИ

ІНШІ НОРМАТИВНІ МАТЕРІАЛИ І ДОКУМЕНТИ