Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
4.61 Mб
Скачать

Частина IV

Застосування Закону. Перехідні і прикінцеві положення

Стаття 146. — Положення цього Закону застосовуються до;

A. Творів:

  1. ще не оприлюднених, авторами яких є румунські громадяни;

  2. ще не оприлюднених, авторами яких є юридичні або фізичні особи, що | живуть у Румунії;

  3. обнародуваних публіці в Румунії або оприлюднених в іншій країні але не 1 пізніше ЗО днів оприлюднених у Румунії; 1

  4. архітектури, побудованих на румунській території; І

B. Виступів артистів-виконавців: І

  1. що відбуваються на румунській території; І

  2. фіксованих в звукових записах, захищених цим Законом; і

  1. Оприлюднених в іншій країніале не пізніше ЗО днів оприлюднених у Ру-Я мунії; І

C. Звукових записів: В

  1. виготовлених продюсерами, які є юридичними або фізичними особами, щов живуть у Румунії; >*•

  2. коли фіксація на матеріальному носії вперше зроблена в Румунії; *•

  3. Оприлюднених в іншій країні але не пізніше ЗО днів оприлюднених у РучИ мунії; Я

D. Радіо- і телевізійних програм: Я

  1. переданих організаціями радіо або телебачення, які базуються в Румунії; Я

  2. переданих передавальними станціями, які базуються в Румунії. >эЯ

452 Ш

КНИГА 1. Нормативні акти і документи. Європейська інтеграцій України

Стаття 151. — Суперечка щодо авторських і суміжних прав підпадає під компетенцію юрисдикційного органу відповідно до цього Закону і загального права.

Стаття 152. — Організації, що управляють майновими правами на колектив­ній основі, які діють на день набуття чинності цим Законом, повинні знаходити­ся в відповідності до положень статті 125 не пізніше 6 місяців після набуття чинності цим Законом.

Стаття 153. — Положення цього Закону доповнюються положеннями за­гального права.

Стаття 154. — (1) Цей Закон набуває чинності через 90 днях після дати пуб­лікації в Офіційному віснику.

  1. Тієї ж дати відкликається Декрет 321 від 21 червня 1956, а також інші юридичні положення, які суперечать цьому Закону.

  2. До затвердження таблиць і методик, розроблених згідно з положеннями Статті 131 цього Закону, застосовуються тарифи, встановлені чинними регуля­ тивними положеннями (квітень 1995 року).

•З

454

КНИГА 1. Нормативні акти і документи. Європейська Інтеграція України

Ь) за користування або за надання права користування будь-яким авторсь­ким правом на наукову працю, патент, торгову марку, дизайн або модель, план, таємну формулу або процес, або за інформацію, що стосується промислового, комерційного або наукового досвіду.

  1. Положення пунктів 1, 2 та 3 цієї статті не застосовуються, якщо фактич­ ний власник роялті, який є резидентом однієї Договірної Держави, проводить підприємницьку діяльність у другій Договірній Державі, в якій виникають роял­ ті, через розташоване там постійне представництво, або надає в цій другій Дер­ жаві незалежні особисті послуги з розташованої там постійної бази, і право або майно, стосовно яких сплачуються роялті, дійсно пов'язані з цим постійним представництвом чи постійною базою. У такому випадку застосовуються поло­ ження статті 7 або статті 14, залежно від обставин.

  2. Якщо з причин особливих відносин між платником і фактичним власни­ ком, або між ними обома і будь-якою третьою особою, сума роялті, яка відноси­ ться до використання, права або інформації, на підставі яких вони сплачують­ ся, перевищує, з будь-яких причин, суму, яка була б узгоджена між платником і фактичним власником за відсутністю таких відносин, положення цієї статті будуть застосовуватись тільки до останньої згаданої суми. У цьому випадку надмірна частина платежу, як і раніше, підлягає оподаткуванню відповідно до законодавства кожної Договірної Держави, з належним урахуванням інших по­ ложень цієї Конвенції.

  3. Вважається, що роялті виникають у Договірній Державі, якщо платником є сама Держава, її політико-адміністративний підрозділ, місцевий орган влади або резидент цієї Держави. Якщо, проте, особа, що сплачує роялті, незалежно від того, є вона резидентом Договірної Держави чи ні, має у Договірній Державі постійне представництво або постійну базу, у зв'язку з якими виникла заборго­ ваність, по якій сплачуються роялті, і витрати по сплаті цих роялті несе таке постійне представництво або постійна база, то вважається, що такі роялті ви­ никають у Державі, в якій розташоване постійне представництво або постійна база.