Скачиваний:
17
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
4.61 Mб
Скачать

89. Застосування положень до частин творів

  1. Права, надані розділом 77 (право на ідентифікацію як автора або режисе­ ра) і розділом 85 (право на конфіденційність певних фотознімків і фільмів) за­ стосовуються відносно всього твору або істотної його частини.

  2. Права, надані розділом 80 (право на заперечення проти поводження з твором, що применшує його значення) і розділом 84 (неправомірне віднесення авторства), застосовуються відносно всього або будь-якої частини твору. Примітки

Припис

Розпорядження про введення в дію: SI 1989/816.

Глава V Дії відносно прав на твори, що охороняються авторським правом

Авторське право

90. Передача права і дозволи (ліцензії)

(1) Авторське право може бути перевідступлено шляхом передачі права, за-I повітного розпорядження або за законом як особисте або рухоме майно. І (2) Перевідступлення або передача авторського права в іншій формі може І бути частковою, тобто обмеженою, і відповідним чином застосовується до — І (а) одного або більше, але не всіх предметів, на які володілець авторського Вправа має виключне право;

• , (Ь) частини, але не всього строку, на який розповсюджується авторське право. •L(3) Передача авторського права не є дійсною, якщо вона не оформлена пись-Нрим документом за підписом особи, яка здійснила передачу, або від її імені, ^•р) Дозвіл, виданий володільцем авторського права, пов'язує юридичними ^Шрв'язаннями будь-якого наступника правового титулу відносно його частки •рурському праві, за винятком добросовісного покупця ліцензії в умовах на-Нрйого зустрічного задоволення і без повідомлення (дійсного або конструктив-•Ш, або особи, яка одержала правовий титул від такого покупця; при цьому •дашакня в ujft "Ч.а.с.т'иш. •відносно Фу дъ-яких ді.% за наявності або відсутності Ицензи володільця авторського права будуть тлумачитися відповідним чином. ІЦримітки | Црипис і Розпорядження про введення в дію: SI 1989/816.

І 405

КНИГА 1. Нормативні акти і документи. Європейська Інтеграція України

91. Очікуваний володілець авторського права

  1. В тому разі, якщо відповідно до угоди, укладеної відносно очікуваного ав­ торського права, а також підписаної очікуваним володільцем авторського права або від його імені, очікуваний володілець задумає перевідступити очікуване ав­ торське право (повністю або частково) іншій особі, а також, якщо після виник­ нення авторського права правонаступник або інша особа, що претендує на за­ значене право від його імені, буде порівняно з іншими особами правочинна ви­ магати, щоб авторське право перейшло до неї, авторське право повинно перейти до правонаступника або до його наступника за правом титулу відпо­ відно до цього розділу.

  1. Стосовно цієї Частини термін —

«очікуване право» означає авторське право, яке виникає або може виникну­ти відносно очікуваного твору або категорії творів, або після вчинення очікува­них подій, і

«очікуваний володілець» буде тлумачитися відповідним чином, включаючи особу, яка в майбутньому повинна стати наступником правового титулу відпо­відно до угоди, згаданої в підрозділі (1).

(3) Ліцензія, надана очікуваним володільцем авторського права будь-якому наступнику правового титулу, є юридичне обов'язковою для будь-якого наступ­ ника правового титулу стосовно його частки (або очікуваної частки) авторсько­ го права, за винятком добросовісного покупця ліцензії в умовах належного зу­ стрічного задоволення і без повідомлення (дійсного або конструктивного), або особи, яка одержала правовий титул від покупця, при цьому посилання в цій Частині відносно будь-яких дій за наявності або відсутності володільця ліцензії на авторське право будуть тлумачитися відповідним чином.

Примітки Припис

Розпорядження про введення в дію: SI 1989/816.