Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тдп.скакун.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
3.15 Mб
Скачать

ції України виключно всеукраїнським референдумом вирішують­ся питання про зміну території України; згідно зі ст. 149 Конститу­ції Швейцарії обов'язковому референдуму підлягають перегляди (повний або частковий) Конституції, а також термінове прийняття або перегляд федеральних законів, які позбавлені конституційної осно­ви і строк дії яких перевищує один рік; консультативні - їх резуль­тати не мають зобов'язуючого характеру; вони є дорадчими, прово­дяться з метою виявлення суспільної думки з конкретного питання, що цікавить певну частину населення регіону (про встановлення віль­ної економічної зони в певній області; про вступ країни до міжнарод­ної організації), але можуть бути розглянуті і враховані при ухвален­ні відповідних рішень державними органами або органами місцево­го самоврядування.

Референдуми за територією проведення в Україні: загальнона­ціональні - проводяться в масштабах усієї країни; регіональні (місце­ві) - проводяться в межах регіонів України: Автономної Республі­ки Крим, адміністративно-територіальних одиниць (областей), містах Києві і Севастополі з метою вирішення найважливіших питань регіо­нального (місцевого)значення.

У Швейцарії окрім референдуму інститутами безпосередньої демократії є народне віче, народна законодавча ініціатива. У США референдум застосовується нарівні із законодавчою ініціативою. У Франції через три роки після проведення першого референдуму в 1789 р. стали практикуватися плебісцити - всенародні опитування, що розглядаються як синоніми референдумів.

§ 3. Демократія і права меншості

Усі демократії є політичними системами, у яких громадяни віль­но приймають політичні рішення відповідно до волі більшості, тобто більшістю голосів. Проте підпорядкування меншості більшості (перших останнім) не завжди буває демократичним. У демократич­ному суспільстві воля більшості має поєднуватися з гарантіями прав особи, які, у свою чергу, служать захисту прав меншості - етнічна меншина, релігійна чи політична меншість. Права меншості не зале­жать від доброї волі більшості і не можуть бути скасовані більшістю голосів.

Розглянемо право меншості (опозиції) в парламенті. Юридичне поняття "більшість" ототожнюється з політичним поняттям "прав­ляча", а "меншість" - з політичним поняттям "опозиція" (від лат. oppositio - протиставлення). Опозиція - це політичні партії, рухи, групи (депутати парламентської меншості), що розходяться з певних питань з політикою парламентської більшісті й уряду. Опози­ція критикує діяльність уряду, користується можливістю поруши­ти питання про довіру уряду. Проте, ведучи боротьбу за владу, вона не повинна застосовувати форми політичної агресивності, прийоми політичних провокацій. Необхідно, щоб у процесі конкурентної взає­модії різних політичних інтересів за допомогою компромісів досяга­лася їх рівновага, баланс.

Наявність опозиції вважається невід'ємним компонентом демо­кратичного суспільства, правової держави. Доти в суспільстві існує різниця інтересів, доки існуватиме й опозиція. Один із засновників США Т. Джефферсон зазначав, що "воля більшості повинна у всіх випадках домінувати, але, щоб ця воля була правомірною, вона має бути розумною, щоб меншість мала рівні права, порушувати які було би гнобленням". Конституція США проголошує форми захисту парламентської меншості, якій надане право протесту проти проек­тованих змін Основного Закону. Ці права меншості настільки значні, що протягом більш ніж 200-лїтнього існування США були ратифіко­вані тільки 26 поправок до Конституції, і американська Конституція є найбільш стійкою із усіх існуючих.

Конституції, що створювалися в Нідерландах, Бельгії, Норвегії, Швейцарії та інших країнах у ХІХ-ХХ ст., містили ідею захисту прав меншості. Меншість отримала можливість дійсної парламентської боротьби з безтурботним ставленням більшості до законодавчої праці, що мало місце в минулому. У наші дні конституції Франції, Німеччи­ни, Іспанії, Японії та інших країн передбачають гарантії прав людини і меншості. У Великій Британії опозиція (меншість) становить неодмін­ну частину державного механізму. Починаючи з 1800 p., лідер опозиції "його (її) величності" одержує платню, однакову із платнею прем'єр-міністра. У Німеччині право парламентських розслідувань, яке полягає у забезпеченні парламенту інформацією про роботу уряду і здійсненні контролю за урядом, - одне з прав меншості. Воно вперше було закрі­плено в одній із статей Веймарської Конституції (за пропозицією Макса Вебера), і дотепер збереглася ця первісна функція права меншості.

186

187

75

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]