Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тдп.скакун.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
3.15 Mб
Скачать

і держави. Рішення суду є актом правосуддя щодо захисту порушено­го або оспорюваного права.

Основні принципи правосуддя: незалежність - будь-яке втручан­ня в діяльність судів і судових засідателів щодо здійснення правосуд­дя є неприпустимим і спричиняє передбачену законом відповідаль­ність; винятковість - делегування функцій суду, а також присвоєння його функцій іншим органом або посадовою особою не допускається.

У країнах загального права (Велика Британія, США, Канада, Австралія), де офіційно визнаний судовий прецедент як джерело права, суди мають нормотворчу функцію. В Україні судовий прецедент не визнаний офіційно джерелом (формою) права, але фактично виявля­ються нормотворчі функції суду (насамперед, Конституційного Суду).

§ 10. Місцеві державні органи і органи місцевого самоврядування

Соціальна природа адміністративно-територіальних утворень у державах різна, тому є відмінності у місцевих системах влади і управ­ління. Можна виокремити два шляхи утворення адміністративно-територіальних одиниць:

природний - поселення, міста, села, селища, що виникають внаслідок історичного природного (общинного) групування людей для спільного життя (знизу) - обираються органи самоврядування, що займаються місцевими справами (Велика Британія, США); • штучний - райони, повіти (районна ланка), області, губернії (обласна ланка) є результатом видання і реалізації актів дер­жавної влади (зверху) - призначаються центром (президентом, урядом) агенти держави (губернатор, префект, голова район­ної адміністрації), що здійснюють управління на місцях. Найбільш поширеною є змішана система влади і управління, що поєднує місцеві державні органи (пряме державне управління) і органи місцевого самоврядування (Франція, Україна і т. ін.), які діють на основі розподілу компетенцій та відповідальності.

Місцеві державні органи - система виконавчих органів держа­ви регіонального чи місцевого значення, які перебувають в ієрархіч­ній супідрядності один з одним і з центральними державними орга-

нами та здійснюють цілеспрямовано-організуючий владний вплив у межах норм права на регулювання і контролювання відносин, що складаються у процесі виконання функцій держави у відповідних адміністративно-територіальних одиницях. Місцеві державні органи не мають самостійних прав і повноважень, відмінних і відокремлених від повноважень центральних органів держави.

Місцевими державними органами в Україні є державні адміні­страції областей і районів, міст Києва і Севастополя, що підзвітні і підконтрольні вищим органам виконавчої влади (Президенту Укра­їни, Кабінету Міністрів України - з питань, що входять до їх компе­тенції). Голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посади і звільняються з посад Президентом України за поданням Кабінету Міністрів України.

Органи місцевого самоврядування - відносно самостійні виборні органи публічної влади і громадського управління, що реалі­зують гарантовані законом права (можливості) територіальних спіль­ностей громадян самостійно, під свою відповідальність, вирішувати всі питання місцевого значення, діючи в межах закону і виходячи з інтересів населення. Органи місцевого самоврядування (на відміну від місцевих державних органів) не підпорядковані ієрархічно іншим суб'єктам влади.

Види органів місцевого самоврядування в Україні:

1) р а д и - мають представницький напрямок публічної влад- ної діяльності, здійснюваний на сесіях тривалістю один день, які скликаються від одного разу на тиждень до одного разу на місяць. Можуть бути Ради різних територіальних гро- мад: сільські, селищні, міські, а також районні та обласні, що представляють загальні інтереси територіальних громад сіл, селищ і міст;

2) виконавчі комітети рад - мають виконавчий напря-

мок публічної владної діяльності, що здійснюється постійно. Ради та їх виконкоми поєднані в одне ціле одним керівни­ком -головою ради. Напрями діяльності органів місцевого самоврядування: нормот-ворча, правозастосовна, контроль за правозастосуванням, представ­ництво інтересів місцевого населення.

Місцеве самоврядування в Україні здійснює владні дії через форми прямої участі громадян у реалізації функцій місцево-

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]