Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тдп.скакун.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
3.15 Mб
Скачать

Розділ 8. Механізм держави і державний апарат

то самоврядування - місцевий референдум; а також через діяль­ність (збори) територіальної громади - територіальної спільнос­ті людей, жителів села або добровільного об'єднання жителів кіль­кох сіл, селищ, міст; органи самоорганізації населення — будинко­ві, вуличні, квартальні комітети й інші органи самоорганізації насе­лення, що створюються сільськими, селищними, міськими рада­ми з ініціативи їх жителів і відповідно цими радами наділяються частиною власної компетенції, фінансів та майна. Проте саме орга­ни місцевого самоврядування виконують головні функції у місце­вому самоврядуванні.

Загальне у діяльності місцевих державних органів і органів місцевого самоврядування: 1) здійснюють виконавчо-розпорядчу діяльність; 2) мають владні повноваження; 3) їх влада є публіч­ною; 4) влада реалізується постійно і безперервно; 5) використову­ють у разі потреби засоби адміністративного примусу; 6) діяльність відбувається в нормотворчих і правозастосовних формах (видають­ся нормативні акти, приймаються індивідуальні рішення); 7) мають межі діяльності (відповідно до компетенції органів і посадових осіб), що встановлені законом.

Різне в діяльності органів місцевого самоврядування порівня­но з місцевими державними органами:

1) є відносно самостійною публічною владою територіальної гро-

мади;

2) грунтуються на окремій формі власності - комунальній (муні-

ципальній);

3) мають самоврядні територіальні межі дії;

  1. мають самостійну систему владних суб'єктів (виконкоми, голови рад), що наділені певним обсягом владних повнова­жень;

  2. здійснюють функції комунального (муніципального) управ­ління, головним чином у сфері соціального життя територі­альної громади (у тому числі виконують делеговані повнова­ження органами місцевого державного управління) на основі затверджених відповідними радами програм соціально-економічного і культурного розвитку і цільових програм з інших питань самоврядування;

6) спираються на власну нормативну базу - комунальне (муніци-

пальне) законодавство.

.s1! / /. Державна служба. Державний службовець і посадова особа

Взаємодія місцевих державних органів і органів місцевого самоврядування. Відповідно до Європейської хартії місцевого само­врядування (ратифікована Верховною Радою України в 1997 р.) орга­ни місцевого самоврядування в Україні мають недержавний статус-В Конституції України місцевому самоврядуванню, як одній з основ демократичного ладу, присвячено спеціальний XI розділ. Не буду­чи складовою частиною системи державних органів, органи місцево­го самоврядування водночас тісно взаємодіють з державними органа­ми і являють собою форму участі громадян в управлінні державни­ми і суспільними справами місцевого значення. Органам місцевого самоврядування законом можуть бути делеговані окремі повноважен­ня місцевих органів державної влади. З питань, пов'язаних зі здій­сненням цих повноважень, вони підконтрольні відповідним органам виконавчої влади.

Принципи діяльності органів місцевого самоврядування: децен­тралізація управління; субсидіарність (зі сфери компетенції орга­нів виконавчої влади виключаються і передаються у відання місце­вого самоврядування повноваження, які можуть бути реалізовані на рівні територіальних громад); партнерство органів державної влади й органів місцевого самоврядування; гарантії прав територіальних громад (конституційні, законодавчі, судово-правові, адміністратив­ні) та ін.

§ 11. Державна служба. Державний службовець і посадова особа

Державна служба - урегульована законодавством професійна діяльність осіб, котрі обіймають посади в державних органах, підпри­ємствах, установах щодо практичного виконання завдань і функцій держави. Державна служба маже бути поділена на два види:

1) цивільна служба - а) в державних органах (законодавчих, виконавчих, судових та ін.) та їх апараті (адміністративна служба - керівні ланки, які забезпечують діяльність апарату; патронатна служба - допоміжні ланки, які обслуговують діяльність керівних ланок; помічники-референти, консуль­танти, прес-секретарі тощо ); б) в органах управління держав­них підприємств, установ;

Розділ 8. Механізм держави і державний апарат

§11. Державна служба. Державний службовець і посадова особа

2) мілітаризована служба (здійснюється зі "зброєю в руках") - а) військова - у Збройних Силах (у сухопутних, ракетних, військово-повітряних, військово-морських військах, військах протиповітря­ної і протиракетної оборони та ін.). В Україні військова служба здійснюється: 1) за екстериторіальним принципом (шляхом при­зову); 2) за контрактом (шляхом добровільного вступу); б) воє­нізована, правоохоронна, правозахисна (в органах міліції, податковій міліції та ін.). Проходження державної служби відображається в особистих справах, які веде кадрова служба відповідного державного органу і при переведенні державного службовця на нове місце передає за зазначеним місцем державної служби. На основі поняття "держав­на служба" виникло поняття "державний службовець".

Державний службовець - особа, котра обіймає посаду в держав­ному органі та організації, здійснює в установленому законом поряд­ку трудові функції на професійних засадах на основі трудового договору (контракту), одержує заробітну плату за рахунок коштів з державного бюджету відповідно до займаної посади і підпорядко­вується службовій дисципліні.

Ознаки державного службовця:

  1. має необхідний рівень освіти;

  2. обіймає посаду відповідно до кваліфікації і досвіду;

  3. володіє інформацією як особливим предметом праці, за допо­могою якої впливає на підлеглих (обслуговуваних);

  4. підвищує кваліфікацію та своєчасно проходить переатестацію;

  5. працює відплатно (одержує заробітну плату).

Залежно від характеру трудових функцій виділяють такі кате­горії державних службовців: керівники, фахівці, обслуговуючий персонал (технічний і допоміжний).

Розрізняють такі категорії державних службовців за публічно-правовим статусом:

державні службовці, що мають публічно-правовий статус: посадові особи, службовий статус яких регулюється нор­мами адміністративного права: міністри, голови державних комітетів, обласних державних адміністрацій та інші дер­жавні службовці, на яких законами чи іншими нормативними актами покладено виконання організаційно-розпорядчих і консультативно-дорадчих функцій;

  • державні службовці, що не мають публічно-правового ста­тусу: непосадові особи, службовий статус яких регулюється нормами трудового права, встановлюється відповідно до тру­дового договору (контракту)

  • безпосередні державні службовці: чиновники, у тому числі працівники патронатної служби;

  • прості державні службовці: вчителі державних шкіл, праців­ники пошти, телеграфу та ін.

У деяких країнах, що належать до англо-американської сім'ї (типу) правових систем, найбільш численну групу службовців розглядають як публічну службу, а власне державну службу - як цивільну, що є різновидом публічної служби. Окрім цивільної служби, виділяють ще такі галузі служби: поліцейську, військову, судову, тюремну та ін. В Україні публічною службою вважається діяльність на державних політичних посадах, професійна діяль­ність суддів, прокурорів, військова служба, альтернативна (невій­ськова) служба, дипломатична служба, інша державна служба, служба в органах влади Автономної Республіки Крим, органах місцевого самоврядування (п. 15 ст. З Кодексу адміністративно­го судочинства).

Посада - первинна структурна штатна одиниця державного органу та його апарату, службові повноваження якої, їх обсяг і поря­док виконання чітко визначені нормативними актами, посадовою інструкцією та штатним розкладом. У кожній країні існує номенкла­тура посад - перелік їх назв. На посаду особи можуть бути призна­чені або обрані з наступним затвердженням.

Посадова особа (від лат. persona publica) - державний службо­вець, котрий займається управлінням, має публічно-правовий статус, здійснює державно-владні повноваження, видає певні правові акти та може бути притягнутим до підвищеної юридичної відповідальності.

Ознаки посадової особи:

1) виконує управлінські функції (в широкому розумінні) - пра- цює в апараті державного органу, державної організації, органу місцевого самоврядування (за наявності громадянства і досягнення повноліття);

2) перебуває з державою в публічно-правових службових відно-

синах, є публічною особою, статус якої регулюється нормами публічного права;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]