Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
317-rps-doroguncov.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
09.11.2018
Размер:
5.41 Mб
Скачать
  1. Для промислового комплексу важливим залишається підви­щення техніко-технологічного рівня виробництва, насамперед у таких базових галузях, як машинобудування і металообробка, елек­троенергетична і хімічна промисловість, докорінне оновлення ви­робничого апарату, основних фондів у харчовій індустрії і легкій промисловості.

  2. У галузі сільського господарства передбачається удоскона­лення розміщення і спеціалізації сільськогосподарського вироб­ництва в умовах реформування економіки. Враховуючи високу продуктивність природно-ресурсної бази розвитку як галузей тваринництва, так і рослинництва в районі, реструктуризація го­сподарської діяльності передусім має бути спрямована на всебіч­ний розвиток фермерства та ефективних форм колективного гос­подарювання на селі, з використанням переваг кооперації, у тому числі для забезпечення необхідного рівня механізації сільського­сподарських робіт.

  3. Пріоритетами розвитку Поділля в перспективі мають стати: чітко виражена соціальна орієнтація реформ, підвищення рівня життя населення, покращання екологічної ситуації, розширення

  4. 818

  5. зовнішньоекспортних зв'язків, покращання можливостей само­фінансування розвитку базових галузей виробництва через реін-вестування, подолання явищ економічної депресії в усіх терито­ріях району, а загалом формування територіально-цілісного макрое-кономічного господарського комплексу району.

  6. 8. Економіка Карпатського економічного району: особливості розвитку і розміщення продуктивних сил

  1. Місце і роль Карпатського економічного району в економіці країни

  2. Характеристика природно-ресурсного, виробничого і трудового потенціалу

  3. Галузева і територіальна структура господарства

  4. Проблеми і перспективи розвитку та розміщення продуктивних сил району

  1. 8.1. Місце і роль Карпатського економічного району в економіці країни

  2. Карпатський економічний район включає чотири області: За­карпатську, Івано-Франківську, Львівську і Чернівецьку. Він роз­ташований на крайньому заході України і межує з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією і Молдовою. Прикордонне положення, специфічні природні умови вплинули на формування його народногосподарського комплексу і визначили місце в зага­льнодержавному поділі праці.

  3. Карпатський економічний район займає площу 56,6 тис. км2, або 9,4 % території України. Географічне положення його досить вигідне, оскільки він розміщується у центрі Європи на перетині транспортних шляхів із Заходу на Схід та з Півночі на Південь.

  4. Район є великим за чисельністю населення, налічував на 1 січ­ня 2001 р. 6368,2 тис. чол., або 12,7 % від України, і має найвищі показники народжуваності та природного приросту серед інших районів. Густота населення висока — 114 чол./км , що на 37 % вище за середньоукраїнські показники, але досить нерівномірна — у гірських районах вона зменшується до 38,3 чол./км2. У міських поселеннях проживає 49,8 %, що менше, ніж у середньому по Україні. Район повністю забезпечений власними трудовими ре­сурсами, існує навіть їх надлишок.

  5. 819

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]