Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
derzhavnij_vischij_navchal_nij_zaklad.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
09.07.2019
Размер:
5.24 Mб
Скачать

Література

  1. Аделькин Ф. Результаты исследования социальной ответственности украинского бизнеса. К.:Блакить. 2005. – 349 с.

  2. Рамазанов А. Концепція корпоративної соціальної відповідальності. Проблеми теорії та практики управління 2007. С. 38–46.

  3. Ростовський А. «Commerce». – №14 – К., 2007.

Романів Олена

студентка V курсу Криворізького факультету ЗНУ

Наук. кер.: асистент Брутян К.С.

Шляхи удосконалення рекламної діяльності підприємства

Рекламна робота є невід'ємною складовою частиною комерційної і маркетингової діяльності будь-якого торгового підприємства. В умовах розвитку ринкових відносин і підвищення насиченості споживчого ринку товарами і послугами рекламна робота набуває нового значення, відрізняється цілим рядом специфічних рис, знання і облік яких, дозволяє активізувати процес продажу, стимулювати реалізацію окремих товарів, раціоналізувати процес обслуговування покупців, за рахунок «інформаційної підтримки» всіх його складових.

Реклама грає багато ролей вчителя, диктатора, проповідника. Жак Сигель, маестро реклами, сказав так: «Реклама вже давно не просто слово в торгівлі. Це слово в політиці, слово в суспільних відносинах, слово в моралі».

Реклама - інформація, поширена будь-яким способом, в будь-якій формі і з використанням будь-яких засобів, адресована невизначеному колу осіб і направлена на залучення уваги до об'єкту рекламування, формування або підтримка інтересу до нього і його просування на ринку.

Конкретні цілі реклами формуються багатьма чинниками - місією та цілями підприємства, станом ринку і попиту, особливостями покупців, конкурентною структурою ринку, наявністю обмежень тощо.

Реклама може виконувати різноманітні функції:

  • створення у свідомості споживача певного образу підприємства;

  • формування потреби в конкретному товарі;

  • формування сприятливого ставлення до підприємства;

  • довгострокове виокремлення конкретного товару;

  • поширення інформації про товар, послугу, подію;

  • обстоювання конкретної ідеї;

  • стимулювання наміру купити товар.

Основними завданнями рекламної служби підприємства, є:

  • інформувати покупців про товари, що реалізовуються, використовуючи різні медиаканал: телебачення, преса, радіо, зовнішня реклама і др.;

  • створення уявлення про товаровиробників це означає інформувати покупців не тільки про товар і його характеристики, але і говорити про місце його виробництва, фірму – виробника і надійність цієї фірми, тобто, як вона зарекомендувала себе на ринку;

  • збільшення числа покупців за рахунок посилення реклами. Із збільшенням витрат на рекламу і з інтенсифікацією рекламних компаній і опцій число покупців винне рости, збільшуватися товарообіг підприємства і встановлення крупних зв'язків з покупцями, без цього рекламні заходи, що проводяться, втрачають всякий сенс;

  • стимулювання покупки багато в чому залежить від постійності проведення рекламних заходів, якщо ж це не відбувається, то підприємство втрачає потенційних покупців і його рейтинг серед магазинові конкурентів негайно падає.

Рекламна діяльність підприємства забезпечує стимулювання продажу, створення оригінального стилю, що вигідно відрізняє компанію від інших аналогічних підприємств. Відділ реклами досить інтенсивно проводить рекламні акції, рекламні заходи, рекламні компанії, що дозволяють успішно реалізовувати функції реклами на підприємстві. Проте, не завжди проводиться повний аналіз ефективності рекламної діяльності, тобто порівняння витрат на рекламу з полікованим економічним і соціальним ефектом.

Для підвищення результативності рекламної роботи на підприємстві нами були запропоновані наступні заходи:

  • удосконалити рекламу в Internet; розробити електронні версії просування продукції і модернізувати web-site;

  • організувати рекламу в пресі;

  • активізувати роботу з журналістами по розміщенню в ЗМІ іміджевої реклами;

  • збільшити витрати на поліграфічну і сувенірну продукцію;

  • розширити асортимент продукції;

  • розширити клієнтську базу;

  • підвищити роль планування.

Отже в наш час рекламна діяльність – це необхідна складова підприємства, яка допомагає розвинути торгівлю та підтримувати попит на товари. В цілому рекламна робота торгового підприємства повинна займати провідне місце як засіб стимулювання реалізації товару. Якщо на підприємстві план реклами не розроблений, то, як правило, проводиться випадковий вибір і випадкове розміщення реклами, що знижує її ефективність і підвищує витрати на рекламу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]