Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпори.docx
Скачиваний:
181
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.2 Mб
Скачать

10.Особливості фінансової діяльності тов.

ТОВ – це товариство, що має СФ, розділений на частки, розмір яких визнач. установчими документами. Учасники товариства несуть відповідальність у межах їх вкладів. У випадках, передбачених установчими документами, учасники, які не повністю внесли вклади, відповідають за зобов‘язаннями товариства також у межах невнесеної частини вкладу. Створюється громад. та юр особами. Мін СФ – 100 мін з/п, виходячи із ставок з/п, діючої на момент створ. ТОВ. Передача частки (її частини) третім особам можлива тільки після повного внесення вкладу учасником, який її відступає. Управління ТОВ здійснюється відповідно до статуту та норм чинного законодавства. Вищим органом управл. є – збори учасників на яких кожен учасник ТОВ, або його повноваж. представник, мають кільк. голосів пропорц. до частки кожного в стат. фонді.

При виході учасника з ТОВ йому виплачується вартість майна товар., пропор. його частці у стат. фонді. Також виплачується належна частка прибутку, одержаного товариством у звітному році до мо­менту виходу. Виплата пров. після затвердження звіту за рік, в якому він вийшов з товариства, і в строк до 12 місяців з дня виходу. На вимогу учасника та за згодою товариства вклад може бути повернутий повністю або частково у натуральній формі. Майно, передане учасником товариству тільки в користування, повертається в натуральній формі без винагороди. Учасника ТОВ (на відміну від АТ) може бути виключено з то­вариства на підставі одностайного рішення зборів учасників то­вариства у разі систем. невиконання своїх обов'язків або якщо він своїми діями перешкоджає досягненню цілей товарист­ва.

Для ТОВ, як і для інших підприємств, корпоративні права яких не мають обігу на фонд. біржі, характерним є загострення про­блем. інформ. асиметрії під час торгівлі частками, що ускладнює їх продаж третій стороні. Потенц. покупець частки може виходити з того, що учасник прагне продати корп. права через очікувану збиткову діяльн. чи конфл. ситуацію між власн. Отже, продавець вимуш. запроп. мі­німальну ціну продажу частки.

Для оперативного управління ТОВ обирається виконавчий орган – дирекція на чолі з Ген. директором чи директором. Дирекція вирішує усі питання діяльності товариства, за винятком тих, що належать до виключної компетенції зборів учасників.

Прибуток підпр. утворюється з надходжень від господарської діяльності після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат і витрат на оплату праці. З баланс. прибутку товариства вносяться передбачені законодавством України податки та інші платежі до бюджету. Чис. приб., одержаний після розрахунків, залишається у повному розпор. товариства, яке відпов. до устан. документів визначає напрями його використання.

Фін-ня товариства може здійс. на основі до­д. внесків учасників, тезаврації прибутку, залучення бан­к. і комерційних позичок, у т. ч. шляхом емісії облігацій (за певних обставин). У разі, якщо кредитоспроможність товари­ства та його активи є недостатніми для залучення необхідних розмірів кредитних ресурсів, окремі учасники ТОВ можуть нада­вати поручительства чи інші види кред. забезп. під позички, які виділяються цьому товариству.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]