Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпори.docx
Скачиваний:
181
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.2 Mб
Скачать

16.Платоспроможність страховика. Показники платоспр.

Зобов’язання страховика складаються з двох груп:

•зовнішні зобов’язання, тобто зобов’язання перед страхува-льниками, фін. установами, перестраховиками, бюдже-том і т. ін.;

•внутрішні зобов’язання — це зобов’язання перед засновни-ками, представництвами та філіями, співробітниками.

Директивами ЄС передбачено визначати фактичний запас платоспроможності як різн. між активами (крім нематеріальних) і зобов. У разі, якщо фактичний запас платоспроможності перевищує розрах. нормативний, страхова компанія вважається платоспроможною. Іншими словами, власних коштів, вільних від зобов’язань, разом із страховими резервами має бути достатньо для виконання зобов’язань за страховими виплатами.

Розрахунковий нормативний запас платоспроможності має дорівнювати найбільшій із двох сум, одна з яких обчислюється на підставі страх. премій, а друга — на підставі страхових виплат.

У першому випадку розрахунковий запас платоспроможності визначається на підставі надходжень страхових премій за звітний період, а саме:

,

де Р1 — розрахунковий розмір на підставі страхових премій;

SP1 — сума надходжень страхових премій до 10 млн євро;

SP2 — сума надходжень страхових премій більше, ніж 10 млн євро (загальна сума страхових премії за винятком SP1);

VS — загальна сума страхових виплат за винятком виплат, сплачених перестраховиками;

V — загальна сума страхових виплат.

У другому випадку розмір розраховується на підставі страхових виплат:

,

де Р2 — розрахунковий розмір на підставі страхових виплат;

V1 — середньорічна сума виплат до 7 млн євро;

V2 — середньорічна сума виплат понад 7 млн євро (загальна сума страхових виплат за винятком V1).

Забезпечення платоспром. страховиків України конт-ролюється згідно із Законом «Про страхування», яким передбачено:

•наявність сплаченого стат. фонду та наявність гаран-т. фонду;

•створення страхових резервів, достатніх для майбутніх ви-плат страхових сум і страхових відшкодувань;

•перевищення фактичного запасу платоспроможності над ро-зрахунковим нормативним запасом платоспроможності.

17.Ресурси страховика; фін, матер, трудові, інформаційні.

Комерційна діяльність не може здійснюватися без наявності необхідних факторів, а саме: основних і оборотних засобів, тру-дових, фінансових та інформаційних ресурсів. Їх сукупність і ра-ціональна структура визначають потенціал фірми.

Формування ресурсів ґрунтується на порівнянні витрат на їх придбання (залучення) і можливої віддачі від їх використання. Компанія має визначити кількісні та якісні параметри необхідних ресурсів, спосіб, тривалість і місце їх взаємодії. Іншими словами, ідеться про необхідність постійного управління ресурсами.

Велике значення має вдалий добір приміщень для офісу ком-панії. Цей захід починають з визначення потреби в приміщеннях для нормального розташування там усіх структурних підрозділів.

Важливо визначити, де саме буде розміщена компанія. Під час вирішення цього питання береться до уваги, насамперед, створення макс. зручностей для потен. страхувальників. Якщо стратегія рег. компанії передбачає, наприклад, пріоритетний розвиток діяльності зі страх. будівельних (технічних) ризиків, то офіс їй доцільно мати в районі перспективної забудови міста.

Фінансові ресурси, що забезпечують надійність виконання зо-бов’язань страхової компанії, складаються насамперед із грошо-вої частини сплач. стат. фонду і системи страх. резервів. Вони характер. значною специфічністю форму-вання та використання.

Страхування є однією з галузей бізнесу, найбільш залежних від інформаційного забезпечення. Кожний страховик відчуває потребу постійно аналізувати зміни зовнішніх і внутрішніх чин-ників, що можуть вплинути на наслідки роботи компанії. Цьому допомагають бази даних, які містять систему актів з правового забезпечення діяльності компанії, характеризують розвиток еко-номіки як на макро-, так і на мікрорівні, стан справ на національ-ному і регіональному страх. ринках, дають уявлення про сві¬тові тенд. і нові технол. страхування. Компанії варто мати біблі. фонд страхової літератури, період. видань. Найбільш оперативну і зручну для розмнож. інфор. забезпечують електронні її носії.

Основу успіху страхової компанії становлять трудові ресурси. Від інтелектуального та професійного рівня її персоналу залежить досягнення нею страт. мети. Працівники не сприймають механічного, неусвідомленого управління. Адже кожний з них приходить в організацію з певною метою, потребуючи сприяння в її досягненні. Тому керівництво компанії має постійно приділяти увагу кадровій політиці, дбаючи про максимальне розкриття професійних здібностей кожного працівника.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]