Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktisches Deutsch.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
1.62 Mб
Скачать

24. Schreiben Sie Deutsch.

1. Я дуже люблю театр і намагаюся не пропустити жодної прем’єри. 2. Мій знайомий – актор у аматорському театрі. Він завжди хвилюється перед прем’єрою. 3. Маргіт захоплюється оперою. Особливо їй подобаються опери «Трістан і Ізольда» та «Летючий голандець» Р. Вагнера. 4. Ця артистка грає у сьогоднішній виставі головну роль. 5. У репертуарі нашого театру є не лише класичні, а і сучасні п’єси. 6. У цьому сезоні ми відвідали всі постановки цього театру. 7. Ви дістали білет на завтра? 8. Чи справила на Вас враження сьогоднішня гра акторів? 9. Нещодавно я бачив п’єсу Б.Брехта «Матінка Кураж та її діти» у постановці нашого Драматичного театру. Найбільше мене вразила гра акторів і гарна режисура. 10. Скільки по­становок театру «Берлінський ансамбль» ти бачив? 11. Мені більше подобається самодіяльний театр ніж професій­ний. 12. Вчора грав перший склад виконавців. Виконавця головної ролі викликали чотири рази. 13. Дайте мені, будь ласка, два квитки в ложу другого яруса на завтра на вечір. 14. Сьогодні в театрі прем’єра. Всі квитки продані. 15. Ми купили квитки тиждень тому в касі попереднього продажу. 16. Ти можеш скласти мені компанію і піти зі мною в театр? 17. Хто твій улюблений актор? В яких виставах він грає? 18. Артисти грають прекрасно, кожен ввійшов у свою роль. 19. Вистава мала величезний успіх. Глядачі аплодували стоячи. 20. На жаль, я не можу піти завтра в театр, і у мене пропадають два квитки на прем’єру новоі п’єси молодого драматурга зі Львову. 21. Ми вирішили зустрітись з моїм колегою біля входу в театр о 18 годині. 22. Що йде в суботу в театрі? – Нова комедія. Кажуть, що вистава дуже гарна і важко придбати квитки.

25. Übersetzen Sie aus dem Ukrainischen ins Deutsche.

Вже не раз доведено, що театр може починатися і з актора, і з контролера. Є театр одного актора. Нам здається найпереконливішим твердження про те, що театр починається з глядача. Театр починається з усіх нас, коли ми приходимо ввечері в його сяючий вогнями зал.

Просторі, освітлені приміщення театрів розраховані на те, щоб створити у людини піднесений, святковий настрій. Ми повинні вміти зберегти цей настрій. Отже, бути глядачем - це своєрідне мистецтво, яке кожен з нас повинен опанувати.

У театр не ходять у спортивному одязі, у светрі чи лижній куртці. Якщо ви з'явилися в залі одночасно з третім дзвін­ком, спробуйте акуратно пройти на своє місце. Якщо йдуть двоє, чоловік повинен проходити першим.

Ділитися своїми враженнями краще під час антракту. У театрі після спектаклю можна інколи почути вигуки "біс". Між тим слово це італійське і означає воно "дру­гий". Повторити спектакль удруге неможливо. У театрі просто аплодують артистам і, якщо спектакль дуже сподобався, кричать "Браво!" від усієї душі.

26. Übersetzen Sie den Text ins Deutsche.

Театр

Існує багато видів театрів: народні театри, оперні, драма­тичні, художні, музичні, лялькові, естради, вар'­єте, кабаре. Багато людей працює в них, щоб глядачі мали мож­ливість подивитись найпопулярніші та нові п'єси. Режисери ке­рують інсценуванням, актори, співаки тa артисти балету пред­ставляють вистави. Часто у виставах бере участь оркестр, напри­клад, коли дають оперу чи балет. Сцени оформляють декоратори.

Коли приходиш до театру, спочатку купуєш квитки, але зруч­ніше придбати квитки в касі попереднього продажу. Місця в партері, ложах та бельетажі – найдорожчі, місця на галерці – найдешевші. Отже, в вас вже є квитки і ви заходите всередину. Білетер бере ваш квиток і відриває ту частину, на якій написано "контроль". Другу частину білетер віддає вам, щоб ви змогли знайти своє місце. Потім ви знімаєте верхній одяг і одержуєте у гардеробі номерок. Ви можете взяти програму, а також театраль­ний бінокль. Коли пролунає перший дзвоник, всі йдуть в зал для глядачів. Коли пролунає третій дзвоник, гасне світло, піднімається завіса і починається вистава. Це може бути драма, комедія, тра­гедія, опера чи балет. Під час перерви можна піти у буфет чи обговорити виставу в фойє.

Деякі п'єси залишають глядачів байдужими, деякі захоплю­ють та хвилюють. Дехто – театрал, дехто не любить театру. Та все ж театр – один з найпопулярніших видів мистецтва.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]