Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktisches Deutsch.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
1.62 Mб
Скачать

7. Fragen Sie Karl, ...

1. ... was er in Kyjiw besichtigt hat: Софійський собор, Кирилівську церкву, Києво-Печерську Лавру, парк Т.Г. Шевченка, пам'ятник святому Володимирові, Золоті ворота, Андріївську церкву, пам'ятник Андрію Первозванному, комплекс фонтанів на майдані Незалежності, будинок Верховної Ради, пам'ятник першій княгині Київської Русі Ользі, Володимирський собор.

2. ... was er besucht hat: Музей Т.Г. Шевченка, Музей українського образотворчого мистецтва, Національну Оперу, Національний центр виставок та ярмарків України, Андріївський узвіз, Музей західного і східного мистецтва, Музей коштовностей України, картинну галерею в Музеї західного мистецтва, ботанічний сад.

3. ... welche Souvenirs er gekauft hat: путівник по Києву, проспекти, репродукції, альбоми, листівки, книги.

8. Übersetzen Sie ins Deutsche. Київ – столиця України

Великий, гарний та величний сьогоднішній Київ — столиця України. Широко розстилається місто на високому правому бе­резі Дніпра. Велика частина міста стоїть на лівому березі ріки — це район Дарниця. Навкруги ростуть розкішні ліси та сади. Київ також відомий своїми чудовими парками, широкими вулицями та бульварами. Київ вважається одним з найгарніших міст Європи. Місто було засновано у V столітті трьома братами — Києм, Щеком та Хоривом і названо Києвом на честь старшого брата.

Головна вулиця міста — Хрещатик. Хрещатик — це гордість киян (у Києві живе більше 3 млн. чоловік). Київ — місто на пагорбах, тому такий мальовничий його краєвид. На одному з пагорбів підно­ситься Андріївська церква, яку видно здалеку. Софійський собор — друга визначна пам'ятка — це розкішна будівля дванадцятого століття, найстаріша архітектурна пам’ятка Київської Русі.

Місто розвивається із вражаючою швидкістю. Усюди можна побачити новобудови. Тут є багато вищих навчальних закладів. У Києві є багато театрів, музеїв та виставок. Говорять, що “тут живе історія”.

9. Übersetzen Sie aus dem Ukrainischen ins Deutsche.

Київ – дуже велике місто. Воно стоїть на Дніпрі. На правому високому березі красується найдавніша й най­головніша частина міста - його центр. Вулиці тут го­ристі: вони то піднімаються вгору, то спускаються вниз. Київ - одне з найзеленіших міст Європи. Хрещатик – найголовніша вулиця міста. На ньому завжди ніби свято. Від Хрещатика починається бульвар Шевченка. Посеред нього простягається довга алея з високих то­поль і рясних кущів. Бульвар Шевченка далі переходить у проспект Перемоги, і разом з ним - це найдовша ву­лиця в Києві. У Києві багато чудових парків. Але найк­расивіші парки тягнуться вздовж Дніпра - понад горою й по схилах, від Володимирської гірки, повз Верховну Раду, повз пам'ятник Вічної Слави і далі, далі ...

З цих парків, згори, можна далеко бачити Дніпро, мости, що повисли над ним: Московський міст, Парковий пішохідний міст на Труханів острів, міст метро, міст імені Патона, залізничний міст і Південний міст.

Hauslektüre Aachen, Kaiserstadt im Herzen Europas

Aachen verdankt seinen Ruhm den heißen Quellen, die bereits vor 2000 Jahren die Menschen anzogen. Vor allem Karl der Große schätzte die heilenden Wasser und baute Aachen zur Hauptstadt seines Reiches aus. Diese große Vergangenheit ist noch heute zu spüren.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]