Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktisches Deutsch.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
1.62 Mб
Скачать

Міста, які варто відвідати

Місто Лейпціг розташоване на перехресті торгівельних шляхів у Саксонії в гирлі річки Плейсе. Лейпціг насамперед відомий як місто ярмарків. У місті є також університет. Тут можна поба­чити такі визначні пам’ятники, як ратуша, князівський будинок та інші.

Любек — це дуже старе ганзейське місто. На зовнішньому вигляді міста лежить відбиток Готіки та Відродження. Там є старі стіни та ворота, мальовничі фасади та ліхтарі. Любек відомий як місто, у якому жив Томас Манн. І зараз тут можна побачити старий будинок Будденброків.

Місто Трір — одне з найстаріших німецьких міст. Воно було засноване на початку нашої ери. Ландшафт на річці Мозель був такий чудовий, що давні римляни будували там резиденції імпе­раторів. Протягом свого розвитку Трір перетворився на місто з кількістю населення 30000 чоловік. Там є такі визначні пам’ят­ники, як міські ворота, пляж. У цьому місті народився К. Маркс. Генії належать людству. Та все ж кожен із них, насамперед, є син свого на­роду, син землі, яка його народила, дала крила й сна­гу для високого польоту.

Визначні місця Берліна: Александерплатц, Шарлоттенбург

Александерплатц берлінці з любов’ю називають Алекс. Цю площу було названо на честь російського царя Олександра, який перебував у Берліні. Тут знаходиться годинник, що вказує час у різних містах світу, є найулюбленішим місцем зустрічі берлінців. Якщо йти на захід, то побачиш ратушу. Причому, поруч з площею видно телевежу висотою 365 метрів. Ратуша – це місце знаходження бургомістра. За ратушею знаходиться Ніколайфіртель. Більше ніж 750 років тому тут був заснований Берлін. По той бік Шпрее видно Палац республіки. Дещо далі знаходиться Жандарменмаркт, одна з найкращих площ в Європі. Красивий купол Берлінського кафедрального собору і відомий острів музеїв, що розташований ліворуч від нього.

Відразу ж за Бранденбурзькими воротами, які є символом Берліна, знаходиться будинок Рейхстагу, який зараз реставрований. Ліворуч розташований Тіргартен – найбільший парк Берліна.

Про епоху пруського королівства зараз нагадує замок Шарлоттенбург, який збудував перший король Прусії Фрідріх І для своєї дружини Софії-Шарлотти. У ті часи Берлін значно збільшився. Тут з’явилися перші шерстяні й шовкові мануфактури, а також порцелянові мануфактури. Фрідріх Великий заклав вулицю Унтер ден Лінден. 1789 року в кінці алеї збудували Бранденбурзькі ворота.

Hauslektüre

An der Ostsee

Zwischen Flensburg und Wolgast zeigt die Ostseeküste ihre vielen Gesichter. Förden und Buchten, Bodden und Haffs, und dazwischen die schönsten Strände, die man sich vorstellen kann.

Land der Schlösser und Herrensitze

Das nördlichste Bundesland Deutschlands ist Schleswig-Holstein. Oft wurde um es gekämpft, und schon früh wurde es durch Wehranlagen geschützt. Daraus gingen die vielen herrlichen Schlösser des Landes hervor, wie Schloss Glücks­burg, Schloss Plön oder das weiße Schloss von Ahrensburg. Auch die reichen Adeligen bauten sich schöne Herren- und Gutshäuser.

Datse bliwen ewich tosammende ungedelt“ (Das sie ewig ungeteilt zusammen bleiben) - dieser Ausspruch verdeutlicht das Zusammengehörig­keitsgefühl der Menschen in diesem Land.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]