Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktisches Deutsch.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
1.62 Mб
Скачать

6. Übersetzen Sie ins Deutsche. Як святкують Різдво в інших країнах

У Швеції Різдво вважається сімейним святом. Задовго до цього дня починаються приготування. На вікна вішають різдвяні зірки. У кожному будинку в день свята стоять плетені із соломи козли, які повинні принести в дім щастя. Напередодні готуються різні страви з риби, паштети. Діти випікають м’ятні пряники.

У святвечір шведи їдять крім риби рисову кашу з цукром і корицею. Національною стравою на Різдво є шинка із засмаженою хрусткою скоринкою. Після вечері вся сім’я танцює навколо ялинки. Дід Мороз приносить подарунки у мішку. Він одягнений у шубі і приїздить із Лапландії на санях, запряжених оленями. У Швеції заведено Різдвяне стукання. Стукають у двері друзям, родичам, знайомим, підкидають подарунки і зникають, перш ніж будуть розкритими.

У Італії святкують Різдво за святково накритим столом. Багато дітей одержують подарунки уже 24 грудня. Але ще у передріздвяний час 6 грудня дарять малюкам багато подарунків. Кажуть, що тоді дітям приносить подарунки Бефана, яка вважається доброю відьмою.

У Англії різдвяний час починається тоді, коли діти ідуть по вулиці і співають різдвяні пісні. Ялинку нині прикрашають у кожній англійській сім’ї. Також прикрашають квартиру. Раніше її прикрашали гірляндами із вічнозелених дерев, а зараз паперовими прикрасами. Вивішують також вітальні листівки до свята від друзів, родичів, знайомих.

До різдвяних страв у Англії належать фарширована індичка і пудинг з родзинками, нирковим жиром і прянощами. Цікаво, що цей пудинг обливають алкоголем, запалюють і палаючим заносять до темної кімнати.

Подарунки діти одержують вранці у день Різдва. Напередодні увечері малюки вішають довгі панчохи над ліжком або над каміном. Англійський Дід Мороз, якого називають Санта Клаус, приходить вночі через камін і наповнює панчохи солодощами, а великі подарунки кладе на святковий стіл.

7. Finden Sie bitte Synonyme zu folgenden Wörtern.

der Feiertag, anfangen, erweitern, glücklich, öffnen, erhalten, Einkäufe machen, die Stimmung, viel Arbeit haben.

8. Übersetzen Sie folgende Sätze ins Deutsche.

  1. Різдво – це сімейне свято, свято миру і світла.

  2. Наприкінці листопада в багатьох містах відкриваються різдвяні ярмарки.

  3. На ярмарках, які відкриваються у передріздвяний час, є все, що забажаєш.

  4. Повсюди дзвенить все, пахне і смакує по-різдвяному.

  5. За чотири тижні до Різдва починається передріздвяний час.

  6. До передріздвяного часу належить вінок, який звідси (з Німеччини) поширився по всьому світу.

  7. У четверту неділю горять всі чотири свічки.

  8. Кожного ранку дітям дозволяється відкрити одне з 24 дверцят різдвяного календаря.

  9. У передріздвяний час кожна сім’я має багато справ.

  10. Ввечері 24 грудня вся сім’я збирається дома за святково накритим столом.

9. Übersetzen Sie folgende Sätze.

  1. Німці називають адвентом чотири тижні перед Різдвом.

  2. У передріздвяний час в усіх сім’ях роблять різдвяний вінок. Він складається з ялинкових гілок. У вінок вставляють чотири свічки. Щонеділі запалюють одну свічку. Ввечері 24 грудня горять всі чотири свічки.

  3. Діти особливо полюбляють передріздвяний календар. Він складається з 24 віконечок. Кожного дня дівчатка і хлопчики відкривають одне віконце. Там вони знаходять шоколад, фрукти, горіхи, іграшки і інші речі. Це приносить дітям радість.

  4. До Різдва всі прикрашають ялинки. Діти танцюють і співають пісні навколо ялинки. А ще надсилають вітальні листівки друзям і рідним.

  5. У Cвятий вечір 24 грудня батьки вручають дітям подарунки. На столі стоять тарілки з різдвяним печивом, з різдвяним пирогом та солодощами. Всі співають різдвяні пісні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]