Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktisches Deutsch.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
1.62 Mб
Скачать

21. Schreiben Sie Deutsch. Beachten Sie den aktiven Wortschatz.

1. Майже до кожної художньої виставки виходить каталог. У ньому можна знайти прізвища й імена художників, картини яких виставляються, а також назви картин. Крім того обов'язково вказується: акварель, олія, пастель, тобто якими фарбами написана картина. Це не відволікає нас, а допомагає нам точніше судити про виставлені картини. 2. Художник пише портрети людей. До чого він прагне, коли створює їх? Уважно розглядаючи людину, що позує йому, він намагається краще зрозуміти, кого зображує. Рембрандт написав багато портретів, у тому числі й автопортретів. Дивлячись на них, ми можемо прочитати історію його життя, краще оцінити його думки і переживання. 3. У натюрмортах можна добре передати гру світла і тіні. У цьому виявляється майстерність художника. 4. У гравюрах на дереві ми бачимо лише два кольори: білий і чорний. Але від цього гравюра не здається нам монотонною. Художник дуже багато може передати тільки цими двома кольорами: і сонячний день, і осінній день з важкими хмарами, і радісний весняний день. 5. Ренесанс – епоха в розвитку культури ряду країн Західної і Центральної Європи. Ця епоха настала після середньовіччя. 6. Жанрами живопису є побутова картина, портрет, пейзаж тощо. 7. Натюрморт – це жанр живопису. Для нього характерне зображення квітів, плодів, дичини, предметів побуту. 8. Пейзаж - жанр живопису або графіки, присвячений зображенню природи, міст, архітектурних комплексів.

(За книгою Е. Каменевої «Якого кольору веселка?»)

22. Schreiben Sie Deutsch.

1. Мені подобається манера цього художника малювати пейзажі. Вона дозволяє найкраще передати настрій картини, гру світла і тіні. Картини цього майстра завжди справляють на мене велике враження.

2. Цей талановитий скульптор брав нещодавно участь у міжнародній виставці. Його скульптура, присвячена голодомору на Україні, була відзначена головним призом.

3. Він малює свої картини іншим способом, ніж цей відомий художник-мариніст.

4. У різні часи живописці писали по-різному, оскільки вони по-різному бачили світ, з часом змінювалося і розуміння краси. І від цього залежало, які фарби і яку техніку вони обирали.

5. У середньовіччя в людей пробуджується інтерес до пізнання світу. Вони починають по-новому дивитися на світ. З'являється інтерес до античного мистецтва (die Antike). Воно викликало в майстрів Відродження захоплення. Пройшло вже п'ять століть, але мистецтво Відродження як і раніше – сучасне, воно розвиває почуття прекрасного.

6. Головним у творчості імпресіоністів стало світло і повітря. Вони прагнули показати багатство кольорів у природі. Вперше в історії мистецтва художники зробили для себе правилом писати не в майстерні, а під відкритим небом: на березі річки, у полі, у лісі. Після виставки їхніх робіт у Парижі цих художників стали називати імпресіоністами, від французького слова „impression", що означає «враження».

7. Відомим майстром пейзажу вважається Левітан. Він малював і похмурі дні, і темні хмари на небі, і червоні, жовті, золоті осінні ліси. Дивлячись на його картини, ми сприймаємо барвистий світ природи. Але пейзажі Левітана говорять не тільки про красу рідної природи, але і про любов художника до неї.

(За книгою Е. Каменевої «Якого кольору веселка?»)

23. Schreiben Sie Deutsch.

У Кельні багато музеїв, але кілька років тому назад у місті був відкритий ще один — «Музей Людвіга», що вважається найбільшим у ФРН. Уже назва музею говорить про те, що він тісно зв'язаний з Петером Людвігом, відомим у ФРН колекціонером творів мистецтва.

Історія виникнення цього художнього музею така: у 1976 р. Петер Людвіг зі своєю дружиною Іреною подарував Кельну 284 картини і скульптури, але лише через 10 років у місті був побудований музей образотворчого мистецтва.

Ім'я Петера Людвіга відомо і українським аматорам мистецтва, тому що Петер Людвіг збирає і твори українських митців.

У 1983 р. він читав лекцію по історії мистецтва в Лейпцизі, і тут пробудився його інтерес до мистецтва різних європейських країн. Людвіг зрозумів, що в Україні, країні з багатими культурними традиціями, він знайде багато цікавого для своєї колекції. І він дійсно зустрів багато цікавих художників і робіт. Це і жанровий живопис, і натюрморти, і портрети, і пейзажі. Людвіг побачив, що образотворче мистецтво в Україні має свої традиції, свій неповторний національний колорит. Сильне враження на Людвіга справили проведені в Україні художні виставки. Усе це доводило, що він не дарма приїхав в Україну. Тепер у його музеї відвідувачі можуть милуватися не тільки новими і старими західними майстрами, але і добутками українських художників.

24. Übersetzen Sie ins Deutsche.

T. Г. Шевченко був видатним художником. Протягом свого короткого життя він намалював понад 1000 картин. У своїх картинах, малюнках, гравюрах художник правдиво відображає сучасну йому дійсність. Переконливо показана в картині „Ка­терина“ гірка доля селянської дівчини-кріпачки, скривдженої офіцером-поміщиком. Як у поезії, так і в образотворчому мис­тецтві, поет мріє про краще майбутнє українського народу.

Т. Г. Шевченко відомий також як чудовий портретист. Його автопортрети, портрети Є. Гребінки, А. Лизогуба, Кейкуатової, Горленко та інші свідчать про високу майстерність художника.

В останні роки своєї творчості, після повернення із заслан­ня, Т. Г. Шевченко віддавав перевагу гравюрі як виду образотворчого мистецтва.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]