Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktisches Deutsch.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
1.62 Mб
Скачать

7. Lesen Sie folgende Sprichwörter und erklären Sie bitte, wie Sie das Gelesene verstehen.

  1. Man lernt, solange man lebt.

  2. Lerne was, so kannst du was.

  3. Gelernt ist, bleibt gelernt.

  4. Ein voller Bauch studiert nicht gern.

  5. Lesen ohne Nachdenken macht stumpf.

  6. Wissen ist Macht.

  7. Wer im Alter ernten will, muss in der Jugend säen.

  8. Übung macht den Meister.

  9. Vieles Wissen ist das Kissen.

  10. Wiederholung ist die Mutter des Studierens.

8. Erzählen Sie bitte Ihren Freunden, wie Sie studieren.

9. Deutschfachrichtung ist eine der neusten Fachrichtungen in unserer Hochschule. Berichten Sie, wie die Studenten Deutsch lernen.

10. Es ist nicht leicht gut an der Universität zu studieren. Sind Sie damit einverstanden? Beweisen Sie bitte Ihre Meinungen.

11. Wie stellen Sie sich ihren zukünftigen Beruf vor?

12. Diskutieren Sie zu folgenden Worten von J.W. Goethe „Wer eine Fremdsprache nicht kennt, weiß nichts von seiner eigenen“.

13. Übersetzen Sie ins Deutsche.

У Федеративній Республіці Німеччина існує майже 300 вищих навчальних закладів. У них навчається понад 1,7 млн. молодих людей. Вищі навчальні заклади розділяються на кілька типів: наукові (до них належать університети, технічні університети, технічні вищі навчальні заклади, вищі навчальні заклади мистецтва і музики, а також педагогічні вищі навчальні заклади). Після закінчення цих закладів студенти стають магістрами або дипломованими спеціалістами. Наступний тип – фахові вищі навчальні заклади у сферах господарства, інженерної справи, дизайну і сільського господарства. Наприкінці навчання студенти здають екзамен, щоб одержати диплом. Під час навчання студенти самі обирають певні предмети. Навчання безкоштовне. У Німеччині немає вступних екзаменів. Важливу роль відіграють тести з допуску до навчання та співбесіди.

14. Übersetzen Sie ins Deutsche.

Мій друг навчається також у нашому університеті. Він вчиться на фінансово-економічному факультеті на першому курсі. На вступних екзаменах він здавав математику і українську мову. Мій друг навчається добре, тому він одержує стипендію. Мешкає він у гуртожитку. Всі студенти задоволені навчанням. У них читають лекції багато професорів та кандидатів економічних наук. Найкращі студенти беруть участь у наукових конференціях. Вони хочуть стати хорошими економістами.

Студенти навчаються 4,5 або 6 років. Кожен навчальний рік триває 2 семестри. В кінці кожного семестру здають заліки, екзамени. Після закінчення 4-го курсу юнаки та дівчата здають державні екзамени і одержують диплом бакалавра. Після закінчення 5-го курсу юнаки і дівчата здають державні екзамени і захищають дипломну роботу. Їм вручають дипломи спеціалістів. Деякі студенти після закінчення 4-го курсу продовжують навчання ще два роки. Після завершення 6-річного навчання вони отримують диплом магістра. Окремі студенти вступають потім до аспірантури. Навчання в аспірантурі триває 3 роки. Це – роки напруженої праці. Після цього вони захищають (promovieren) дисертації.

15. Übersetzen Sie folgenden Text. Родом з незалежності

Cьогодні ЧДТУ — один із провідних дер­жавних навчальних закладів України, який забезпечує її народногосподарські галузі фа­хівцями з інженерних, технологічних, кібер­нетичних, будівельних, екологічних, фінан­сово-економічних і лінгвістичних спеціаль­ностей. За свою більш ніж п’ятидесятирічну істо­рію вуз добре знаний як провідний навчаль­ний заклад Черкаського регіону завдяки над­банням і здобуткам на освітянській та нау­ковій нивах.

ЧДТУ веде відлік своєї історії від 1960 р. Із загальнотехнічного факультету, а потім філіа­лу столичних вузів він 1991 р. трансформу­вався у самостійний вищий навчальний зак­лад – Черкаський інженерно-технологічний інститут, який з 2001 р. набув статусу дер­жавного університету.

На сучасному етапі університет проводить активну роботу з підготовки для України фахівців різних рівнів кваліфікації — бака­лавр, спеціаліст, магістр; перепідготовки спеціалістів, зайнятих у народному госпо­дарстві; здійснення фундаментальних науко­вих і прикладних досліджень у галузі еконо­міки, технічних і природничих дисциплін, підготовки науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації — кандидатів та докторів наук.

За кількістю патентів і винаходів ЧДТУ посідає перше місце в Черкаській області. При ЧДТУ створено спеціалізовану вчену раду із захисту кандидатських дисертацій технічно­го спрямування.

При університеті працює автошкола, де за кошти оволодівають навиками водіння автомобіля всі, хто бажає. Успішно працює архітектурно-конструкторський центр.

На базі університету діють 10 навчальних корпусів, 4 гуртожитки, науково-технічна бібліотека, спортивний комплекс зі стадіо­ном, сучасний актовий зал, кінозал, 2 музеї (“Історія університету” і “Радіотехніка”), лікувально-оздоровчий центр, їдальня-буфет на 450 місць, студентський клуб, психологічна служба, “Інтернет-центр”, ре­дакційно-видавничий центр, 2 бази відпо­чинку “Топольок” на Чорному морі і “Рось” під Черкасами та багато іншого.

Черкаський державний технологічний уні­верситет — це сучасний, багатопрофільний освітній заклад IV рівня акредитації, який готує фахівців з 32 спеціальностей – буді­вельних, кібернетичних, інженерних, еко­номічних, лінгвістичних, екологічних, ди­зайну та інших. В університеті навчається майже 10 тисяч студентів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]