Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktisches Deutsch.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
1.62 Mб
Скачать

15. Übersetzen Sie ins Deutsche.

1. Географічне положення України

Україна знаходиться у Східній Європі. Географічно центр Європи розташований біля міста Ужгород, недалеко від східно­го кордону країни. Площа України складає 603 700 км2. Україна межує з Росією, Білорусією, Молдовою, Словаччиною, Поль­щею, Румунією та Угорщиною.

Природний кордон на півдні утворюють Чорне та Азовське моря.

Територія України поділяється на три великих ландшафтних райони: західну частину з Карпатами та Прикарпаттям, середню частину з рівнинною зоною та східну частину з Донецьким ба­сейном. 95% території займає рівнина. На заході простяга­ються Карпати, де знаходиться найвища гора України Говерла (2061 м), на півдні — Кримські гори, вони не дуже високі. Найбільші ріки — це Дніпро, Дністер, Буг та Сіверський До­нець. Дніпро — одна з найдовших рік Європи та одне з джерел енергії в Україні. В Україні також є багато великих портів, серед них: Одеса, Маріуполь, Херсон, Миколаїв, Керч та інші.

2. Клімат України

Географічне положення України обумовлює її клімат: Україна знаходиться у зоні помірного континентального клімату. Через те, що Україна займає велику територію, її клімат відрізняється в різних регіонах. Влітку в Україні дуже тепло. Найтепліше у Криму, де панує субтропічний клімат. Середня температура липня складає 18-19° С – на південному заході і 23-24° С – на південному сході. Зима – достатньо холодна пора року в Україні. На півночі та на заході взимку випадає багато снігу.

Середня температура січня складає мінус 7-8° С. На заході часто йдуть дощі. На півдні та на сході країни дуже сухо, понад усе влітку.

Географічне положення та кліматичні умови України сприятливі для сільського господарства.

16. Übersetzen Sie ins Deutsche.

1.Населення України

Населення України становить приблизно 50 млн. людей. З них у містах мешкає приблизно 60 %, приблизно 40 % на­селення мешкає в селах. В Україні мешкають понад 100 націо­нальностей. Поряд з українцями тут мешкають росіяни, євреї, білоруси, татари, румуни, греки, вірмени, болгари, поляки, угорці та багато інших.

Державна мова — українська.

Приблизно 6,8 мільйона українців мешкають в країнах ко­лишнього Радянського Союзу. Приблизно 5 мільйонів українців мешкають в Європі, у Північній та Південній Америці та в Авст­ралії. Більшість цих українців мешкає у Канаді, США, Аргенти­ні, Бразилії, Німеччині, Великій Британії і Австрії.

2. Національна символіка

Згідно з Конституцією до національної символіки належать державний прапор, державний герб і державний гімн.

Український національний прапор має дві горизонтальні кольорові смуги однакової ширини. Верхня блакитна смуга символізує небо, ріки і струмки, а нижня жовта смуга є сим­волом гір і золотих пшеничних полів. Це жовто-блакитне по­єднання кольорів державного прапору бере свій початок з пе­ріоду козацтва. Його можна було часто бачити в гербах багатьох міст. Таке поєднання кольорів було і на прапорі Української Народної Республіки.

Тризуб можна було бачити на сотнях монет Київської Русі. В 17 столітті традицію тризуба продовжили козаки. Він був державним символом Української Народної Республіки. Вва­жалось, що тризуб втілював три природні сфери: повітря, воду і землю.

Тризуб і жовто-блакитний національний прапор були за­тверджені Верховною Радою 1992 року як державні символи України.

Національний гімн “Ще не вмерла Україна...” був написа­ний Павлом Чубинським 1862 року у вигнанні. Цей текст згодом був покладений на музику в Західній Україні. Гімн виражає надію українського народу на державне відродження.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]