Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktisches Deutsch.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
1.62 Mб
Скачать

17. Führen Sie Gespräche mit Ihren Studienkollegen. Die Themen der Gespräche sind:

  1. Man soll mehr Wert auf sein Äußeres legen.

  2. Für den Mann ist es nicht wichtig, ein gepflegtes Äußeres zu haben.

  3. Sportlich sein.

  4. Freude am Leben haben.

  5. Gutes Make up.

  6. Was bedeutet für Sie gepflegt zu sein.

Gebrauchen Sie in Ihren Gesprächen die filgenden Klischees:

Was mich betrifft…

Wenn ich mich so ausdrücken darf,…

Ich lege keinen Wert auf…

Es steht dir frei…

18. Schreiben Sie deutsch. Beachten Sie die Attributsätze.

1. На день народження вона запросила свою шкільну подругу, що виділялася своєю доглянутою зовнішністю. 2. Нещодавно я зустрів свого старого знайомого. Я його відразу впізнав по його сірим розумним, добрим очам. 3. Він назвав її ім'я, і я відразу згадав цю красиву дівчину з довгим, хвилястим каштановим волоссям, що спадає на плечі. 4. У неї раніше була струнка спортивна фігура, але зараз вона дещо поповнішала і трохи змінилася. 5. Нажаль, він дуже змінився. Від його легкої спортивної ходи, якою він так пишався, мало що залишилося. 6. Її обличчя, до якого, по-моєму, завжди усе йшло, залишилося як і раніше милим і привітним. 7. Руде волосся, що спадає на чоло, закривало його зовсім, але це їй зовсім не заважало. 8. Її руки, за якими вона дуже стежила, були маленькими і красивої форми. 9. Вона завжди надавала великого значення своїй зовнішності, тому вона і виглядає так гарно. 10. Її молодший син схожий на неї, а старший – на її чоловіка.

19. Schreiben Sie deutsch. Beachten Sie den aktiven Wortschatz.

1. Це була струнка дівчина з прямими красивими ногами, світлим волоссям і упевненою ходою. 2. У кімнату ввійшла її подруга, у якої було миле обличчя. 3. У Ганни були круглі чорні очі, маленький красивий рот, і вона справляла враження людини спокійної. 4. Це був хлопець з потворним обличчям. Він був величезного росту. І ніс, і руки, і голова теж були великими. 5. За стіл сів її син, досить некрасива молода людина із серйозним худим обличчям. Він подивився на мене своїми великими сумними очима. 6. Він представив мені свого друга, юнака високого зросту, із широким обличчям. 7. Його дружина була середнього росту, з красивою фігурою. Особливо гарні були її сяючі очі. 8. Артур був молодою людиною приємної зовнішності, і голос у нього був сильний і приємний. 9. Моя молодша сестра не надає великого значення своєму зовнішньому вигляду. За останні роки вона сильно поповнішала, але вона, як і колись, дуже мила. На мене вона зовсім не схожа.

20. Schreiben Sie deutsch. Beachten Sie den aktiven Wortschatz.

Юрген виглядав дуже молодо. У нього була приємна зовнішність. Його обличчя було засмаглим, риси обличчя не особливо красивими, але правильними. У нього було досить високе чоло і над ним маса темного волосся. Його очі здавалися більшими, ніж вони були. Колір очей я не зміг визначити, тому що вони сміялися. Я звернув увагу на його руки. Вони були довгими, але не широкими, гарної форми і водночас сильними.

Франц був молодший за Юргена, стрункий, мав спортивну поставу. Він був більше ефектним, ніж гарним. У нього був маленький кирпатий ніс і дуже виразні карі очі з густими, занадто довгими, як для чоловіка, віями. Густе, каштанове волосся було гладко зачісане. Він був сильним, часто посміхався і шуткував. Казали, що він подобався жінкам.

Третім за столом був Ойген. Йому було близько тридцяти. Він був дуже елегантним чоловіком з гарною фігурою. Ойген завжди надавав великого значення своєму зовнішньому вигляду, гарно і зі смаком одягався. У нього було руде волосся і обличчя все у веснянках, але це не псувало його зовнішності. Блакитні очі і ніс правильної форми надавали його обличчю певного шарму. Він був цікавим співрозмовником.

Hauslektüre

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]