Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktisches Deutsch.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
1.62 Mб
Скачать

Професорсько-викладацький склад чдту

З 1998 р. ЧДТУ очолює авторитетний керівник — ректор Лега Юрій Григорович — заслужений працівник народної освіти України, академік Міжнародної академії комп’ютерних наук і систем, академік Ук­раїнської академії наук, академік Академії зв'язку України, доктор технічних наук, професор. За значний особистий внесок у розвиток і становлення системи освіти Ук­раїни і багаторічну науково-педагогічну діяльність нагороджений золотою медаллю “За заслуги в освіті”.

Ю.Г. Лега працює в галузі розробки принципів передачі інформації з викорис­танням шумових сигналів, а також елементів та пристроїв обчислювальної техніки та си­стем управління. Має понад 250 наукових праць, з них — 53 патенти на винаходи, 18 монографій. За видатні наукові досягнення обраний номінантом Американського біог­рафічного інституту “Видатні інтелектуали світу”, визнаний одним із 1000 видатних лідерів світового впливу і нагороджений іменною почесною медаллю “Тисячоліття — 2000”. Ю.Г. Лега є номінантом видання “Золота фортуна 2000-2001”. Нагороджений Почесною Грамотою Верховної Ради Украї­ни за особливі заслуги перед Українським народом (2004 р.). Член Громадської Ради при Президентові України.

Сьогодні навчально-виховний процес в ЧДТУ забезпечують 643 викладачі, більшість з яких — професори, доктори наук та до­центи, заслужені працівники народної освіти України, відмінники освіти, академіки, члени-кореспонденти галузевих академій наук.

У структурі ЧДТУ — 10 факультетів, 44 кафедри. Працює факультет по роботі з іно­земними студентами, на якому навчаються студенти з різних країн світу.

Університетом проводиться плідна науко­во-дослідна робота. Успішно діють наукові школи, очолювані провідними вченими вузу.

Для реалізації здібностей студентів в уні­верситеті плідно працює студентський Пар­ламент, гуртки художньої самодіяльності, чільне місце займає народний самодіяльний хор “Наддніпряни”, команди КВК, 18 спортивних секцій, психологічні клуби.

Постійно впроваджуються нові прогресивні інтерактивні форми навчання. Студенти із задоволенням осягають комп'ютерні техно­логії в машинобудуванні та високоефектив­ної обробки матеріалів, інформатики та інфор­маційної безпеки, інженерної та комп’ютер­ної графіки, дизайну, програмне забезпечен­ня автоматизованих систем та економічну кібернетику, безпеку життєдіяльності, загаль­ну екологію та природокористування, бух­галтерського обліку, аналізу та аудиту, банківську та страхову справу, іноземні мови та романо-германську філологію.

Згідно наказу Міністерства освіти і наук України ЧДТУ включений в експеримент з впровадження положень Болонської декла­рації.

Університет має 10 відокремлених підрозділів у містах: Смілі, Золотоноші, Каневі, Кам’янці, Монастирищі, в смт. Стеблів Корсунь-Шевченківського району, Тальному, Шполі, в с. Шевченкове Звенигородсь­кого району. В ЧДТУ працює аспірантура, яка готує викладачів з 12 наукових спеціаль­ностей для свого навчального закладу та інших навчальних закладів.

Нині Черкаський державний технологіч­ний університет є вищим навчальним зак­ладом сучасного типу, центром освіти, науки і культури Шевченкового краю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]