Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TsK_Ukrayini_Tom_3_2009.docx
Скачиваний:
41
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
2.77 Mб
Скачать
  1. 4S8 €sJM*-

  2. Проте рішення з цих питань вони можуть ухвалювати лише за згодою усіх учасників.

  3. Тут можливі два варіанти тлумачення цієї норми: і) або усі учасники погоджуються, що треба приймати певне рішення і погоджуються голо­сувати, але рішення приймається більшістю голосів, або 2) усі учасники голосують одноголосно.

  4. На нашу думку, слід надавати перевагу першому варіанту. Неможли­вість вирішення питань, не включених до порядку денного загальних зборів учасників ТО В, є способом охорони прав учасників, які не гото­ві до розгляду цього питання. Однак, якщо всі учасники володіють необ­хідною інформацією і не потребують часу на підготовку своєї позиції з певного питання, то його розгляд, хоч би воно й не було включено до порядку денного, прав учасника не порушує.

  5. 3.3.27. Повідомлення учасників про загальні збори

  6. Повідомлення учасників про загальні збори має інформаційну мету і є однією з гарантій права учасника на інформацію про діяльність то­вариства. Як зазначив Верховний Суд України у своїй постанові від 21.10.2003 p., установлені законодавством вимоги до порядку скликан­ня загальних зборів учасників мають завданням забезпечити учасникам реальну можливість використати своє право на участь у зборах. Тому недотримання зазначених вимог може бути підставою для визнання прийнятих на зборах рішень недійсними, якщо це істотно вплинуло на здійснення учасниками своїх прав та прийняття зборами рішень

  7. Наступним кроком є інформування учасників про проведення за­гальних зборів. Про проведення загальних зборів товариства учасники повідомляються передбаченим статутом способом із зазначенням часу і місця проведення зборів та порядку денного. Якщо в статуті спеціаль­ної норми немає, слід виходити з того, що учасник вважається повідом­леним належним чином, якщо він з'явився на збори, або якщо він осо­бисто одержав повідомлення під розписку, або якщо воно було надіслано йому поштою з повідомленням про вручення.

  8. Повідомлення повинно бути зроблено не менш як за 30 днів до скли­кання загальних зборів (ст. 61 Закону України «Про господарські това­риства»).

  9. Інформаційне повідомлення про проведення загальних зборів повин­но містити:

  • найменування та місцезнаходження товариства;

  • дату, час та місце проведення загальних зборів;

  • повний перелік питань, включених до порядку денного;

  • час початку та закінчення реєстрації учасників (їхніх представни­ків), перелік документів, які підтверджують право участі учасника чи його представника в загальних зборах;

  • перелік документів, пов'язаних з порядком денним, а також адре­су, терміни та спосіб ознайомлення учасників з ними;

  • адресу, термін та способи подання пропозицій учасників щодо порядку денного.

  1. Не пізніш як за 7 днів до скликання загальних зборів учасникам то­вариства повинна бути надана можливість ознайомитися з документа­ми, внесеними до порядку денного зборів. Ознайомлення з документа­ми відбувається шляхом надання їх учаснику безпосередньо в приміщенні товариства, шляхом надіслання копій документів на пись­мовий запит учасника.

  2. 3.3.28. Місце проведення зборів

  3. Місце проведення зборів має важливе значення, адже від того, на­скільки воно є зручним для учасників, залежить їх явка на збори.

  4. Місце проведення зборів визначає орган, який скликає загальні збо­ри. При цьому слід ураховувати:

  • місцезнаходження юридичної особи;

  • місцезнаходження більшості учасників;

  • наявність приміщення для належного проведення зборів;

  • побутові зручності та інші обставини, що мають значення.

  1. 3.3.29. Час проведення зборів

  2. Загальні збори проводяться в час, визначений організатором зборів. Час включає в себе визначення дати проведення зборів та часу початку зборів.

  3. Дата проведення зборів визначається з урахуванням того, що всі учасники повинні мати достатньо часу для підготовки до зборів та спланувати свій особистий час для того, щоб з'явитися і бути певний час присутніми на зборах.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]