Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TsK_Ukrayini_Tom_3_2009.docx
Скачиваний:
41
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
2.77 Mб
Скачать
  1. держави. У разі припинення релігійної організації у зв'язку з порушен­ням цього Закону та інших законодавчих актів України майно, що пере­буває в її власності, за винятком культового, може безоплатно перехо­дити у власність держави. Культове майно передається іншим релігійним організаціям.

  2. Увага! Очевидно, це положення є застарілим та не може застосовуватися, оскільки не відповідає принципам цивільно­го законодавства. Майно релігійних організацій, що ліквіду­ються, має передаватися іншим релігійним організаціям або на благодійні цілі.

  3. 9.2.11. Проведення державної реєстрації припинення юридич­ної особи

  4. Після вирішення долі майна юридичної особи ліквідаційна комісія повинна подати до державного реєстратора документи для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи. Зважаючи, що юридична особа є ліквідованою з дня внесення до єдиного державного ре­єстру запису про її припинення (ч. 5 ст. 111 ЦК), важливим є останній етап ліквідаційної процедури, який стосується проведення державної реєстрації припинення юридичної особи. Він дозволяє визначити важ­ливий аспект, а саме дату припинення юридичної особи.

  5. Для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті її ліквідації голова ліквідаційної комісії або уповноважена ним особа після закінчення процедури повинні подати (надіслати рекомен­дованим листом з описом вкладення) державному реєстратору такі документи:

  • заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації припинення юридичної особи у зв'язку з ліквідацією (форма № 7)1;

  • свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи;

  • оригінал установчих документів;

  • акт ліквідаційної комісії з ліквідаційним балансом, який затвердже­но ріїненням засновники? (учасники?) або уповноваженого ними органу, причому підписи голови та членів ліквідаційної комісії на

  1. 1 Детальніше див.: Форми реєстраційних карток: Наказ Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва від 20.04.2007 р. № 54 // Офіційний вісник України. - 2007. - № 34. - Ст. 1370.

  2. ^SJtgfe& зп

  3. ліквідаційному балансі повинні бути нотаріально засвідчені. Крім того, для сільськогосподарських кооперативів та господарських товариств подається висновок аудитора щодо достовірності та повноти лисвідацшного балансу;

  • довідку відповідного органу державної податкової служби про відсутність заборгованості щодо податків, зборів (обов'язкових платежів);

  • довідку відповідного органу Пенсійного фонду України про від­сутність заборгованості;

  • довідки відповідних органів фонди? соціального страхування про відсутність заборгованості;

  • довідку архівної установи про прийняття документів, які відпо­відно до закону підлягають довгостроковому зберіганню;

  • у разі проведення державної реєстрації припинення акціонерних товариств додатково подається копія розпорядження про скасу­вання реєстрації випуску акцій, засвідчена Аержавною комісією з цінних паперів та фондового ринку (ст. 36 Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]