Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
том 2 12..doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
2.57 Mб
Скачать

Розробка способу післяпічної обробки коксу

Жданова М. С., керівник: ас. Коверя А. С.

Національна металургійна академія України

Вимоги до якості доменного коксу, в особливості для доменних процесів, які використовують технологію вдування пиловугільного палива, є досить високими. У той же час якість сировинної бази коксування не дозволяє коксохімічним підприємствам України отримувати високоякісний доменний кокс у необхідних об’ємах. Основними напрямами покращення якості коксу, окрім використання високоякісного вугілля з певним петрографічним, мінеральним складом і дуже низьким вмістом сірки, є застосування різних технологій підготовки вугільної шихти до коксування, що також дозволяють розширити сировинну базу коксування (трамбування, термічна підготовка, часткове брикетування шихти та ін.), регулювання параметрів процесу коксування, а також післяпічна обробка коксу. З усіх шляхів найбільш ефективним і перспективним з технологічної і економічної точок зору є саме післяпічна обробка коксу.

Методи післяпічної обробки доменного коксу для покращення його якості полягають у обробці різними речовинами, які проникаючи в пори і тріщини тіла коксу здатні утворювати «захисний шар», стійкий до дії високих температур і тим самим знижувати реакційну здатність коксу.

Розроблений спосіб обробки коксу, який принципово відрізняється від інших відомих способів. Доменний кокс, оброблений спеціальними реагентами за новим способом, досліджували на реакційну здатність по відношенню до кисню повітря.

Розробка спеціальних методів підготовки вугільної шихти до процесу коксування

Тимошенко А.А., керівники: проф. Старовойт А.Г., ас. Чемеринський М.С.

Національна металургійна академія України

З метою удосконалення процесу термічної підготовки слабоспікливого вугілля був розроблений спосіб, у якому в якості теплоносія використовувалася електромагнітна енергія. Як показали проведені раніше дослідження, при такій обробці нагрів відбувається в обсязі завантаження, тобто зсередини назовні, і у вугільних частинках відбуваються більш глибокі зміни притаманні термічної підготовки ніж при звичайній обробці газом-теплоносієм.

Беручи до уваги вищесказане, існує необхідність розробки технології подальшого завантаження в камеру коксування термічно підготовленого вугілля даними способом.

Розглянувши існуючі способи доставки шихти в піч, виразно можна сказати, що існує безліч певних умов для забезпечення збереження якості підготовленого вугілля. Тому з метою спрощення цього процесу пропонується огрудкування термічно обробленого слабоспікливого вугілля для подальшого шихтування.

УДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДУ ПІДГОТОВКИ ВУГІЛЬНОЇ ШИХТИ ДО КОКСУВАННЯ

Стефанішина О.І., керівники: проф. Старовойт А.Г., ас. Чемеринський М.С.

Національна металургійна академія України

Для отримання коксу відповідної якості в умовах теперішньої сировинної бази, необхідно здійснювати підготовку слабоспікливого вугілля перед процесом коксування. Сучасні спеціальні методи підготовки такого вугілля, головним чином, засновані на збільшенні насипної густини. Наприклад, спосіб часткового брикетування - за рахунок введення в шихту брикетів (тобто спресованного вугілля), термічна підготовка - за рахунок зменшення вологи у вугіллі, трамбування - за рахунок ущільнення вугільного завантаження. В результаті збільшення насипної щільності вугільної шихти відбувається поліпшення її спікливих властивостей, умов теплопередачі, змінюються процеси коксоутворення.

Так як термічна обробка та трамбування є перспективними способами підготовки вугілля та вугільних шихт, то існує необхідність по вивченню комбінування цих процесів.

Відомий так само і нестандартний спосіб термічної обробки вугілля, де нагрів здійснюється в мікрохвильовій печі за рахунок мікрохвильової єнергіі. Тому метою даної роботи було отримання та дослідження якості коксу з трамбованих шихт, стандартних та шихт які вміщують термічно оброблене в СВЧ-печі слабоспікливе вугілля.