Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
том 2 12..doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
2.57 Mб
Скачать

Взаємодія стратегії управління персоналом і стратегії розвитку організації ват «інтерпайп нтз»

Снігуровський О.В., керівник ст. викл. Момот Ю. Г.

Національна металургійна академія України

Актуальність обраної теми полягає в тому, що сьогодні, в епоху глобалізації економіки, жодна компанія не може існувати без чітко сформульованої стратегії розвитку. Часи, коли можна було створити успішну компанію виключно на підставі здорового глузду і мінімумі спеціальних знань, відійшли в минуле. Тепер навіть малий бізнес ризикує бути знищеним конкурентами, якщо не усвідомить свого положення в галузі і не визначить своїх довгострокових перспектив з урахуванням кадрового потенціалу.

Тому дослідження взаємодії стратегії управління персоналом і стратегії розвитку організації має допомогти виявити стійку конкурентну перевагу та підвищити загальну ефективність підприємства.

Стратегія управління персоналом – це сукупність взаємопов’язаних управлінських процесів, що логічно випливають один з одного при стійкому зворотному зв’язку і взаємному впливі кожного процесу на всі інші процеси та на їх сукупність в цілому.

Для вирішення основних задач треба знайти цільові орієнтири, що є вирішальними для успіху підприємства, ідентифікувати їх, виробити критерії та вжити заходів щодо їхнього досягнення – саме в цьому й полягає стратегічне управління.

Розробка стратегічних рішень розвитку зовнішньоекономічної діяльності тпц№5 ват «нтз»

Павліков В. В., керівник ст. викл. Момот Ю. Г.

Національна металургійна академія України

В процесі приватизації підприємства набувають економічну самостійність, що зобов’язує їх діяти, як самостійні економічні одиниці, формуючи стратегію поведінки на ринках на основі вивчення потреб споживача, аналізу конкуруючих фірм (позиція на ринку; сортамент продукції; ціна одиниці продукції; якість продукції), аналізу своїх сильних та слабких сторін.

Зростаюча конкуренція веде до підвищення ризику здійснення економічної діяльності, тому формування успішної стратегії для підприємства являється життєво важливим й одночасно дуже складним процесом.

Маркетингова стратегія підприємства складає ядро його ринкової діяльності. Саме на основі маркетингової діяльності проводиться більшість комерційних операцій на світовому ринку.

На даний момент в Україні ця тема є актуальною, бо багато вітчизняних підприємств, виходячи на міжнародний ринок, стикаються не тільки з ситуаціями закритих дверей, але й з дуже жорсткою конкуренцією. Звісно, лише деякі з них мають можливість подолати ці перепони міжнародного бізнесу.

Для досягнення ефективної діяльності на зовнішніх ринках стратегія підприємства повинна полягати у прагненні збільшити частку ринку виробленої продукції на традиційних сегментах на базі вдосконалення маркетингової роботи (варіант глибокого впровадження на ринок) або, у прагненні вийти на нові ринки з існуючою продукцією (варіант розширення меж ринку) або, залишаючись на традиційному ринку, в деякій мірі модифікувати виробництво з метою підвищення якості, а, отже, конкурентоспроможності трубної продукції.