Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
том 2 12..doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
2.57 Mб
Скачать

Стратегії управління конфіденційною інформацією на підприємстві

Литвин Є.С., керівник доц. Антоненко С.В.

Національна металургійна академія України

Об’єкт розробки – розробка нової стратегії та управління конфіденційною інформацією на підприємстві ПАТ “КБ ПриватБанк” за допомогою поліпшеної форми програмної оболонки для користування внутрішньою базою даних з обмеженням та розшарування доступу до певних видів інформації певними особами.Мета розробки – створення нової посиленої системи зберігання та користування конфіденційною інформацією шляхом впровадження стратегій управління для забезпечення вимог клієнтів та користувачів.Методи дослідження – провадження нової стратегії управління конфіденційною інформацією за допомогою установки та тестування поліпшеної програмної оболонки для користування внутрішньою базою даних, яке відбувається на зовнішньому сервері банка з пропускною спроможністю 3 млн. операцій на добу. Програму розробляє фірма – підрядник, яка і буде надавати сервісне обслуговування та доопрацювання у перші 2 роки роботи програмного забезпечення, а також посилення системи контролю за зберіганням конфіденційної інформації за допомогою впровадження підвищених вимог до персоналу, який користується базами даних.

Стратегії підприємства по підвищенню конкурентоспроможності бізнесових показників

Литвин А.А., керівник доц. Антоненко С.В.

Національна металургійна академія України

Об’єкт розробки – аналіз конкурентоспроможності продукції ПАТ «ЭВРАЗ – ДМЗ ім. Петровського».Мета розробки – рекомендації щодо підвищення конкурентоспроможності продукції підприємства.Методи дослідження – аналіз ринкових можливостей підприємства, тобто факторів, що характеризують зовнішнє та внутрішнє підприємства, визначення підбірки споживацьких параметрів та подальше порівняння параметрів вибору та еталону.Для досягнення поставленої мети вирішує ряд завдань:

1) вивчити теоретичні основи конкурентоспроможності продукції і формування стратегій конкурентоспроможності продукції.

2) проаналізувати виробничо-господарську діяльність, ринки збуту продукції та фінансову діяльність підприємства.

3) розробити методику оцінку конкурентоспроможності продукції.

4) проаналізувати конкурентоспроможності продукції ПАТ «ЭВРАЗ – ДМЗ ім. Петровського».

Результати роботи можуть стати рекомендаціями для підвищення конкурентно спроможності продукції.

РОБОТА З ТРУДОВИМИ РЕСУРСАМИ ПІДПРИЄМСТВА ПІД ЧАС РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТІВ РЕСТРУКТУРИЗАЦІЇ Пріма Ю. М., керівник проф. Малий В.В. Національна металургійна академія України

Управління трудовими ресурсами організації вимагає розуміння того – які люди, тобто їх знання, навички, здібності, тощо необхідні для ефективності реалізації проектів і програм під час здійснення реструктуризації.Для ефективної реалізації проекту, необхідно створення моделі компетенцій, основна ідея якої полягає в чіткому уявленні про стан і розвиток якостей, а також поведінкових характеристик членів команди. Елементи поведінкової компетенції включають: лідерство, участь і мотивацію, самоконтроль, упевненість в собі, розрядка, відвертість, творчість, орієнтацію на результат, продуктивність, узгодження, переговори, конфлікти і кризи, надійність, розуміння цінностей, етику.Члени команди повинні володіти п’ятьма видами компетенцій: спеціальною, загальною, організаторською, комунікативною та особовою. Досить часто для оцінки команди проекту використовують стандартну модель компетенції << 20 граней >>. Дана модель складається з 20 компетенцій, розбитих на кластерів: управлінські навички, між особові навички, навички ухвалення рішення, індивідуальні риси, мотивація. Кожен кластер містить 4 компетенції.Наявні моделі достатньо різноманітні і залежать, в першу чергу, від певної сфери діяльності організації, і відповідно, спрямованості (однотипності) проектів тому основним принципом при розробці моделі компетентності для якісного формування команди проекту. Визначено, що для формування більш ефективних проектів і програм реструктуризації з економічної точки зору, необхідно мати процедури: управління трудовими ресурсами проектів, обліку ризиків, встановлення пріоритетів, розподілу існуючих ресурсів організації між проектами і програмами; за рахунок визначення перспективності (цінності) проектів, досягнення збалансованості між проектами і програмами реструктуризації на основі визначення ризику недосягнення результатів і прийняття на цієї основі рішень про продовження, призупинення або припинення проекту.