Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
том 2 12..doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
2.57 Mб
Скачать

Підвищення ефективності використання літературних творів в мережі internet як складової змі

Багаєва В.В., керівник доц. Сулим-Тимовті А.О.

Національна металургійна академія України

Вдосконалення використання літературних творів в мережі Internet є одним з головних завдань сучасного захисту інформації. У зв’язку із збільшенням кількості Інтернет-ЗМІ, плагіат, як приписування собі чужої інтелектуальної власності або її творче використання без отримання належного дозволу, стає все більш актуальною проблемою. Користувачі мережі нехтують застереженням авторів про заборону вільного користування матеріалами, як того вимагає законодавство, адже такі порушення майже неможливо відстежити, а тим паче – покарати правопорушників, які, користуючись відсутністю технічної охорони, легко запозичують потрібні їм матеріали заради власних потреб, користуючись при цьому лише кількома натисками клавіш на клавіатурі комп’ютера. Натомість, редакції втрачають багато грошей на пошук та збір інформації заради створення оригінального матеріалу.

В нашій країні майже не існує сайтів з добре налагодженою системою захисту від плагіату, що призводить до систематичних порушень авторського права. Вирішення головної проблеми захисту творів у мережі Internet потребує детального вивчення недоліків, які призводять до порушень, що можливо зробити користуючись досвідом сайтів та ЗМІ, які мали справу з цим питанням.

ПІДСЕКЦІЯ УПРАВЛІННЯ ПРОЕКТАМИ

СТВОРЕННЯ АГРОБІЗНЕС-ІНКУБАТОРА Захарова К. І., керівник доц. Гордєєва І.О.

Національна металургійна академія України

Досвід розвитку світової економіки переконливо доводить, що в період економічних трансформацій, політика,орієнтована на надання допомоги, і сприяння малому підприємництву, дає поштовх до відчутного збалансованого зростання.

Агробізнес-інкубатор слід розглядати як найбільш ефективний шлях розвитку інноваційного підприємництва, як одну з форм прискорення та використання науково-технічних досягнень за рахунок їх впровадження в реальному секторі економіки. З їх допомогою ланцюжок - від ідеї до впровадження - стає реальним, доводиться до ринку споживачей науково-технічної продукції. На сьогоднішній день в Україні немає жодного агробізнес - інкубатору. Перша спроба його створення була запроваджена корпорацією «Агро-союз», Дніпропетровськ, проте класичні функції, притаманні даній структурі не реалізовані.

Так, видами послуг, що надає агробізнес-інкубатор на додаток до класичних, є: агропромислова біржа, консультації агрономів, ветеринарів, оренда науково-дослідницьких лабораторій, сільгосподарської техніки та сховищ для продукції. Ключовим критерієм успіху фірм-учасників агробізнес-інкубаторі є створення сприятливого інтелектуального і підприємницького середовища, яке створює комфортні умови для генерування наукових розробок, народження високих технологій та їх швидкого впровадження в агробізнес.

Пройшовши інкубаційний період, підприємницька ідея знаходить цілком конкретне комерційне застосування і на цій базі створюється мале підприємство, якому потрібна кваліфікована допомога, якщо не в збільшеному обсязі, то, принаймні, більш високого якісного рівня.

Технологія агробізнес-інкубації може бути використана при вирішенні багатьох актуальних для України проблем. Таких, як розвиток агрокомплексу, створення нових робочих місць і зниження соціальної напруженості, розвиток певної галузі промисловості в сфері бізнесу, включення в цю сферу наявних ресурсів.

ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ПРОЦЕС З ВИРОБНИЦТВА МЕТАЛОПЛАСТИКОВИХ ВІКОН Лацвій С.В., керівник проф. Малий В.В. Національна металургійна академія України

У зв'язку з досить вагомою конкуренцією на даному ринку, щоб завоювати свою нішу, в процесі виробництва фірми передбачається використовувати прогресивну і екологічно чисту технологію, спеціально замовлену за кордоном. Сировинна база виробництва на 100% забезпечується єдиним постачальником відповідно з єдиним технологічним задумом, що підвищує надійність готової продукції.Конкурентоспроможність фірми забезпечується низькими внутрішньовиробничими витратами внаслідок забезпечення наскрізного технологічного процесу, а також ексклюзивною якістю готової продукції.В процесі виконання були закріплені теоретичні знання та отримано можливість практично оцінити організаційні рішення щодо здійснення конкретних напрямків діяльності майбутнього підприємства на конкретному ринку при існуючих організаційно-економічних умовах.Виконання роботи дозволило опанувати суб'єктивні елементи досягнення підприємницького успіху: прагнення до оновлення продукції, технології, організації управління виробництвом, готовність йти на розумний ризик, зіставлення витрат з результатами і створювати умови для успішної життєдіяльності бізнесу підприємства.