Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
том 2 12..doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
2.57 Mб
Скачать

Стан розвитку внутрішнього туризму в україні

Галушка О.Д., керівник ас. Пахлова О.В.

Національна металургійна академія України

В Україні існують необхідні передумови для розвитку туризму: історичні, географічні, природні, економічні, соціально-демографічні. Одночасно існує ряд проблем, які сповільнюють розвиток туризму в Україну і гальмують розвиток туристичної індустрії.

У першу чергу, в засобах масової інформації населення активно проводиться реклама міжнародного туризму і майже відсутня реклама внутрішнього туризму, за винятком загальновідомих зон туризму та рекреації (Криму і Карпат).

По-друге, відсутні кошти на реконструкцію пам'яток історії та архітектурного мистецтва, а залучення інвестицій гальмується через неврегульовану нормативно-законодавчу базу країни. Як відомо, значна кількість населених пунктів України - Хотин, Межиріччі, Ізяслав та інші, мають пам'ятки архітектури ХVІІ-ХVІІІ століття, для відновлення яких необхідні значні капіталовкладення.

По-третє, в Україні не розвинений сектор туристичної індустрії. У жодному місті України не роздаються безкоштовні буклети-путівники історико-культурних пам'яток міста. Крім того, не у всіх містах є такі путівники, що обумовлено вузьким тлумаченням туризму та малою обізнаністю про різноманіття туристичних послуг.

По-четверте, різноманіттям туристичних послуг, можуть похвалитися переважно міста-мільйонери, міста загальновизнаних зон рекреації та туризму (Крим, Карпати), деякі історичні та культурні центри. У той час коли, в більшості міст України можна розвивати промисловий, оздоровчий та інші види туризму. Але для цього ж знову потрібні інвестиції для створення бізнес-центрів, рекреаційних зон відпочинку, які поєднували в собі пасивні та активні види відпочинку.

Організація зовнішньоекономічної діяльності атп

Баланда А.В., керівник ас. Пахлова О.В.

Національна металургійна академія України

В процесі розвитку економіки України, прагнення до європейської інтеграції та бажанні займати надійне місце у світовій економіці важливого значення набуває зовнішньоекономічна діяльність українських підприємств. Здійснення міжнародної торгівлі не можливе без використання послуг автотранспортних підприємств з міжнародних перевезень. Крім того транспорт, обслуговуючи практично усі види міжнародних економічних відносин, є найважливішим додатковим джерелом валютних надходжень в Україну.

При існуванні великих можливостей для просування послуг автомобільних міжнародних перевезень існують автотранспортні підприємства з багаторічним досвідом внутрішніх перевезень, що не використовують нові можливості ринку. Організація процесу надання послуг з міжнародних перевезень відкриває для таких підприємств нові джерела доходу і має покращити іх фінансовий стан.

Враховуючи високу частку ризику при виведенні на ринок нової послуги та відсутність значних інвестицій з боку підприємств пропонується використовувати оренду необхідних для міжнародних перевезень автотранспортних засобів замість їх закупівлі. В цьому випадку алгоритм надання послуги може мати наступний вигляд:

  1. пошук замовника;

  2. пошук необхідних автотранспортних засобів з метою їх оренди, використовуючи заздалегідь сформовану базу даних;

  3. укладання договору з замовником послуги;

  4. укладання договору оренди з власником автотранспортного засобу;

  5. виконання перевезення;

  6. фінансові розрахунки.