Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
том 2 12..doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
2.57 Mб
Скачать

Аналіз вимог національних стандартів україни до гарячекатаного листа

Лісніченко О.О., керівник доц. Єрмакова О.С.

Національна металургійна академія України

Гарячекатаний листовий прокат - один з основних видів прокатної продукції в Україні та світі.

Основними сферами застосування листового прокату є будівництво і машинобудування.

Аналіз національної нормативної бази України виявив певний перелік стандартів, що розповсюджується на гарячекатану листову продукцію.

Загалом можна виділити такі вимоги, що пред'являють до зазначеного виду прокату:

  • прокат виготовляють товщиною від 0,4 до 160 мм;

  • гарячекатаний прокат виготовляють як з травленою, так і не травленою поверхнею;

  • листи повинні бути обрізані з усіх сторін;

  • марки сталі, що використовують: конструкційна вуглецево-якісна, конструкційно-легована, леговано-вуглецева пружинно-ресорна;

  • маркування проводиться в залежності від вибраних параметрів ( точності прокатки, площинності, характеру кромки).

Побудова системи менеджменту у галузі охорони праці згідно дсту ohsas 18001

Ткаченко П.А., керівник доц. Полякова Н.В.

Національна металургійна академія України

OHSAS 18001 – міжнародний стандарт зі створенню ефективної системи управління охороною здоров'я і безпекою персоналу. Він призначений для створення безпечних і здорових умов праці шляхом введення умов, які дозволяють організації систематично виявляти і контролювати ризики безпеки і здоров'я, знижувати вірогідність потенційних аварій. OHSAS 18001 сприяє дотриманню вимог законодавства і підвищує загальну продуктивність

Передумовою його розробки стала потреба компаній в ефективній роботі з охорони праці, безпеки і здоров'я працівників.

Вимоги стандарту OHSAS 18001 повністю сумісні з системою менеджменту якості згідно ІSO 9001 і системою екологічного менеджменту ІSO 14001 для максимально ефективного виконання зобов'язань по охороні здоров'я і безпеки персоналу.

Для досягнення відповідності вимог стандарту OHSAS 18001 організація проводить роботи по виробленню загальних правил, правил розробки нормативної документації в якій описується порядок створення, впровадження і підтримки цілісності системи менеджменту в організації.

Аналіз забракованої і знятої з реалізації продукції дніпропетровським обласним управлінням у правах захисту прав споживачів у 2011 році

Дубова А.С., керівник доц. Ломов І.М.

Національна металургійна академія України

Закон України про захист прав споживачів регулює відносини між споживачами товарів, робіт і послуг та виробниками і продавцями товарів, виконавцями робіт і надавачами послуг різних форм власності, встановлює права споживачів, а також визначає механізм їх захисту та основи реалізації державної політики у сфері захисту прав споживачів.

За результатами проведення Головним Дніпропетровським обласним управління у справах захисту прав споживачів моніторингу якості та безпеки продукції в роздрібній торговельній мережі та стану надання населенню платних послуг у 2011 році зібрані дані. Найбільша питома вага забракованої та знятої з  з реалізації продукції наступна: плодоовочева продукція, алкоголь, кондитерські вироби, риба, макаронні вироби, борошно та крупи.