Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
том 2 12..doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
2.57 Mб
Скачать

Урахування вимог єс при впровадженні нового продукту в умовах пат «веста-дніпро»

Ботвинський О.С., керівник доц. Шпортько Г.Ю.

Національна металургійна академія України

Цивілізований світ сьогодні вкрай стурбований станом навколишнього середовища і, зокрема, впливом на неї транспортних засобів із двигунами внутрішнього згоряння.

Європейський союз своїми приписами підштовхує автовиробників до активних дій. Так, уже з 2010 року максимально допустимий рівень викидів СО2, обвинувачених у виникненні парникового ефекту в атмосфері Землі, буде обмежений у Старому Світі на рівні 130 г/км. Внаслідок цього ЄС вжив заходів щодо впровадження технології так званої системи Start-Stop, яка в свою чергу буде ставати все більш популярною.

Яку роль акумуляторна батарея грає в даній системі?

Батарея - серце кожної системи Start-Stop, оскільки основна відповідальність технології - приводити електричні пристрої в дію, особливо коли автомобіль часто зупиняється і необхідний постійний перезапуск двигуна.

Тому компанії Westa при виробництві акумуляторних батарей слід піти шляхом компанії Johnson Controls, яка розробила два типи батарей: VARTA Start-Stop Plus з використанням технології AGM (відмінність батарей AGM від класичних в тому, що в них міститься абсорбований електроліт, а не рідкий, що дає ряд змін у властивостях акумулятора.) і VARTA Start-Stop з використанням технології EFB (Технологія EFB (Enhanced Flooded Battery) - вдосконалена батарея з рідким електролітом.

В результаті можна заощадити до 12% палива. Цифра вражаюча, якщо враховувати, що іншими шляхами економлять по 3...4%. Очікується, що вже в 2015 році системою Start-Stop буде оснащено до 70% всіх випущених в Європі автомобілів.

Вдосконалення збутової політики тов «укрполіен»

Векленко К.О., керівник доц. Шпортько Г.Ю.

Національна металургійна академія України

Збутова політика являє собою діяльність підприємства, спрямовану на планування, реалізацію та контроль руху товарів для задоволення попиту споживачів і отримання прибутку для себе. Для того, щоб збутова політика підприємства була ефективною та прибутковою, проводять аналітичну роботу діяльності підприємства.

У процесі аналітичної роботи проблему збутової політики вирішують уже на стадії розробки загальної політики підприємства. Мова йде про вибір найефективнішої системи каналів та методів збуту щодо конкретно визначених ринків. Це означає, що виробництво продукції з самого початку зорієнтоване на конкретні форми та методи збуту і найсприятливіші умови. Тому, розробляючи збутову політику, необхідно мати за мету визначення оптимальних напрямків та наявних коштів, необхідних для забезпечення найвищої ефективності процесу реалізації товару. Це забезпечує обґрунтований вибір організаційних форм та методів збутової діяльності, зорієнтованої на досягнення кінцевих результатів.

Організація збуту в процесі аналізу відіграє дуже важливу роль, тому що здійснює зворотний зв'язок виробництва з ринком, є джерелом інформації про попит та потреби споживачів. Ось чому розробку збутової політики кладуть в основу програми аналізу як щодо кожного конкретного продукту, так і по виробничому відділенні загалом..