Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
том 2 12..doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
2.57 Mб
Скачать

Застосування професійного психологічного підбору персоналу на підприємстві

Матюченко А.А., керівник ас. Тісагдіо І.Ю.

Національна металургійна академія України

Сьогодні кожне підприємство приділяє значну увагу підбору кадрів. Але не всі керівники, окрім здібностей за спеціальністю оцінюють індивідуальні психологічні властивості потенціальних співробітників.

Професійний психологічний відбір (далі ППВ) – це важливий інструмент відбору кваліфікованих кадрів для підприємства. Заходи ППВ допомагають з-поміж великої кількості кандидатів на конкретну посаду обрати найбільш підходящого працівника за ознаками його психологічних можливостей. Правильно організований відбір персоналу є запорукою вдалого функціонування та розвитку підприємства. ППВ допомагають керівництву компанії сформувати перелік необхідних властивостей, що необхідні працівнику для найбільш продуктивного виконання робочих завдань та досягнення поставлених цілей. Завдяки проведенню такого відбору керівник може визначити того працівника, який максимально задовольнятиме критерії відбору. ППВ дозволяє не лише виділити ті наявні характеристики, які притаманні людині, а й передбачити швидкість її орієнтації та реагування в різних умовах та ситуаціях. Окрім загальних психологічних властивостей заходи ППВ окреслюють швидкість засвоєння інформації працівником, його потенціал і багато інших характеристик.

Таким чином, варто професійно підходити до підбору персоналу, використовуючи ретельно підібрані методи дослідження особи, щоб вакантну посаду міг посісти професіонал з відповідними параметрами.

Ціль рекламної кампанії і її зв'язок з цілями маркетингу

Дунаєва І.Є., керівник ас. Аніщенко Л.О.

Національна металургійна академія України

Основне джерело розробки стратегії рекламної кампанії – загальна програма маркетингу. Виходячи з цього і формуються мети рекламної кампанії.

Адже якщо допустимо ціль маркетингу – збільшити обсяг продажів, то ціль рекламної кампанії повинна бути – змусити споживача купувати товар, тобто впливати на нього так щоб він більше купував. Тому рекламна кампанія – це комплекс рекламних заходів, об'єднаних метою (цілями), для реалізації маркетингової стратегії рекламодавця шляхом спонукання заданого кола споживачів до дії за допомогою рекламних звертань.

У наші дні концепція реклами і концепція маркетингу полягає в тому самому, у центрі, що в маркетинговій діяльності, що в рекламній коштує споживач.

Маркетингові стратегії – основа визначення цілей рекламної кампанії. Рекламі відведена аж ніяк не головна роль у комплексі маркетингу. Підприємства, що застосовують рекламу без ув'язування з маркетингом, часто одержують негативний ефект на вкладені кошти: наприклад, при непогодженості по термінах реклами і розподілу товару розрекламований вихід нового чи товару послуги породжує попит, що залишається незадоволеним, оскільки товар відсутній.

Замість чекання товару, що затримується, споживач звертається до конкурента за аналогами; наступна пропозиція продукту ігнорується як ненадійне.

Закордонний і вітчизняний досвід в області реклами показує, що комплексне і послідовне проведення рекламних заходів, розроблених з урахуванням маркетингової стратегії, дає значно більший ефект, чим окремі, не зв'язані між собою загальною метою і роз'єднані в часі.