Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
том 2 12..doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
2.57 Mб
Скачать

Аналіз вимог національних стандартів до продукції виготовленої методом холодного листового штампування

Круподер А.А., керівник доц. Єрмакова О.С.

Національна металургійна академія України

Листове штампування-це процес отримання виробів або заготовок з листового матеріалу шляхом деформування його на пресах за допомогою штампів. Деталі, отримані листовим штампуванням, відрізняються точністю розмірів, взаємозамінністю, і в більшості випадків не вимагає подальшої механічної обробки, мають високу міцність і жорсткість при малій вазі і малій витраті матеріалу.

Для перевірки відповідності штампів та вузлів і деталей вимогам цього стандарту штампи повинні піддаватися приймальному контролю. Штамп повинен відповідати усім вимогам цього контролю.

Штампування дозволяє виготовляти з листового матеріалу - корпуса, фланці, кришки, стінки, шасі, рами, плати, шестерні та ін. плоскі і вигнуті деталі. Перелічена продукція, виготовлена згідно вимог ГОСТ 22472-87, який нормує:

  1. Технічні вимоги

  2. Приймання

  3. Методи контролю

  4. Транспортування і зберігання

  5. Вказівки по експлуатації

Вимоги, не встановлені стандартом, повинні бути вказані у нормативно-технічних документах.

ВИКОРИСТАННЯ ISO 10014 ДЛЯ УПРАВЛІННЯ ЕКОНОМІКОЮ ЯКОСТІ

Гольцев О.С., керівник ас. Петльований Є.О.

Національна металургійна академія України

Стандарт ISO 10014 орієнтований на вище керівництво. В ньому викладені вказівки з отримання фінансових і економічних вигод шляхом ефективного застосування восьми принципів управління якістю, викладених у стандарті ISO 9000:2005. Згодом ці принципи згадуються як «принципи управління» в тексті цього стандарту. В даному документі вищого керівництву представлена інформація для сприяння ефективному застосуванню принципів управління і вибору методів і засобів, які забезпечують стійкий успіх організації.

Цей державний стандарт заснований на цих взаємопов'язаних принципах управління для розвитку процесів, що сприяють реалізації цілей організації.

Успішна інтеграція принципів управління спирається на застосуванні процесного підходу та методики: планування, виконання, перевірка і прийняття необхідних заходів (PDCA). Цей підхід дає можливість вищому керівництву оцінювати вимоги, планувати заходи, розподіляти відповідні ресурси, здійснювати заходи щодо постійного поліпшення і вимірювати результати для визначення ефективності. Він дозволяє вищому керівництву приймати обґрунтовані рішення, будь то визначення комерційних стратегій, розробка нової продукції або здійснення фінансових угод.

Перевірка компетентності випробування та калібрування лабораторій

Янчіцький М.В., керівник ас. Петльований Є.А.

Національна металургійна академія України

Стандарт ДСТУ ISO 17025:2006 установлює загальні вимоги до компетентності у випробовуванні та калібруванні, зокрема відбиранні зразків. Він охоплює випробовування і калібрування, за стандартизованими методами, не за стандартизованими методами та методами, розробленими лабораторією.

При проведенні випробувань лабораторія повинна забезпечувати неупередженість у роботі із заявником, незалежність при прийнятті рішень, володіти недоторканністю з боку вищих керівників, якщо вона є частиною фірми, або впливових клієнтів, а також володіти технічною компетентністю. Створення і функціонування акредитованих випробувальних лабораторій спрямоване на досягнення наступних цілей:

- захист прав і законних інтересів громадян;

- захист споживачів від недобросовісності виробника харчових продуктів

і сировини;

- забезпечення об'єктивності результатів випробувань;